Kategoriler
İnceleme Oyun

Get Even Oyun İncelemesi

Get Even oyun incelemesi bağlamında, oyunun beklenenden daha fazla bir ilgi gördüğünü söylemek yerinde olur. Oyunun bu derece ilgi çekici olmasının nedeni, tekniğindeki farklılıklar olarak gösterilir.

Bu tarz küçük standartlarda üretilen oyunlarda, farklı olan bir özellik olur ve bu özellik üstünde bazı uygulamalar işler. Fotogrametri tekniğini en iyi şekilde kullanan oyunda, yapboz tekniği dikkat çeker. Yapbozunun parçalarını ise; patlamak üzere bir bomba, bir kız ve bir sandalye oluşturur.

Oyun bu denli gizemli bir şekilde başlar ve ufak ufak detaylarla sürer. Oyunun işleyişindeki görev, kaçırılan kızı bulmaktır. Kızın bulunmasıyla, bombanın patlaması da oyunun vuruculuğunu simgeler. Daha sonra; oynayan kişi, bir anda akıl hastahanesine gidiyor. Red adı verilen oyun karakteri; oynayan kişinin kafasına Pandora isimli bir cihaz yerleştirerek, yolculuğu başlatır. Oyunun tamamen bir aksiyon seansı olduğunu söylemek mümkündür.

Get Even Oyun Teknikleri ve Farklılıkları

Get Even oyunundaki en farklı olduğu yönlerden biri, grafik paletidir. Bu grafik paletinde, 3D tarama tekniği kullanılmıştır. Gerçek yaşamda olan bazı ortamlar ya da duvarlar 3D olarak taranıp, direk şekilde oyuna geçirilmiş haldedir. Grafitinin önde olduğu duvarlar, oyuna büyük farklılıklar katarlar.

Görsel açıdan, gayet hoş bir durumla karşılaşılır. Get Even içerisinde söylenebilecek bir husus da; farklı yapıları içeren bu oyunda, oyunun kendisini kaybetmesi denilebilir. Çatışma bölümleri oyunun ana hatları bakımından çok da önemli olmasa da, gerektiği şekilde bir işleyiş de bulunmaz. Oyunun en zevkli tarafı, oyundan kurtulmaya çalışma uğraşıdır. Oyundaki aksiyonlu bölümlerin yansıttığı görsel efektler; kuşkusuz her oyunseverin etkilenmesine sebep olacağı gibi, bazı tutarsızlıklar da oyunun gitmesi gerektiği gibi gitmediğine bir örnek sayılabilir.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir