Kategoriler
İnceleme

2020 Yılında Edinmeniz Gereken Oyuncu Monitorleri

2019 yılının en iyi oyuncu monitörlerini sizler için listeliyoruz. Özellikle FPS oyunlarında kalitesi ön plana çıkan monitörler, oyuncuların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bildiğiniz gibi FPS oyunları son yıllarda Battle Royale türüne geçiş yaptı. Overwatch ve CS:GO gibi klasik yapımlar hala popülerliğini koruyor fakat PUBG, Fortnite ve Apex Legends gibi Battle Royale yapımları sektörü ele geçirdi denebilir. Rekabetçi kategorileri bulunan bu oyunlarda başarılı olmak için kaliteli çevre birimleri almanız gerekiyor. Oyuncu farelerinden sonra FPS oyunlarındaki en önemli çevre birimi monitördür. Hazırladığımız liste ile sizlere bu konuda yol göstereceğiz.

2019’un En İyi Monitörleri

FPS oyunlarını rekabetçi şekilde oynuyorsanız galibiyet yolunda size eşlik edecek ekipmanlara ihtiyacınız olacaktır. Yüksek tazeleme hızı sunan monitörler FPS oyunlarında gözle görülür bir fark yaratıyor. Bu farkı hissetmek için 144 Hz veya 120 Hz yenileme hızı olan monitörleri tercih etmelisiniz. 1 ms tepki süresi artık neredeyse tüm monitörler tarafından sunulan bir özellik haline geldi. Çözünürlük kalitesi ise FPS oyunları için pek önemli bir nitelik değil. Şimdi, en iyi oyuncu monitörlerini listelemeye başlayalım.

LG 24GL600F

Panel: TN l Yenileme hızı: 144 Hz l Tepki süresi: 1 ms l Ekran boyutu: 23.6 inç

Artıları:

  • Uygun fiyat
  • AMD FreeSync
  • MBR desteği

Eksileri:

  • Yalnızca arka ve öne eğilebiliyor

Bütçe dostu oyuncu monitörleri arasındaki en iyi opsiyon LG 24GL600F! Cihaz MBR desteği ile yüksek netlik sunuyor. MBR özelliği sadece 120 ve 144 Hz değerlerinde aktif olabiliyor. Bu özelliğin maksimum parlaklık sınırını düşürdüğünü de belirtelim, bu yüzden oyun oynamıyorken MBR desteğini kapatmak isteyebilirsiniz. FreeSync ve Siyah Dengeleyici özelliğine ek olarak Dynamic Action Sync sayesinde belirli görsellerin işlenmesi atlanıyor ve input lag minimuma indiriliyor.

AOC AGON AG271QX

Panel: TN l Yenileme hızı: 144 Hz l Tepki süresi: 1 ms l Ekran boyutu: 27 inç

Artıları:

  • Ergonomik tasarım
  • AMD FreeSync

Eksileri:

  • MBR desteği yok

AGON AG271QX, 90 dereceye kadar yan çevrilebildiği gibi 130 mm’ye kadar yükseltilebiliyor. Monitörün üzerinde DVI, VGA, DisplayPort 1.2, dört adet USB 3.0, 2 adet HDMI 2.0, iki adet 3W hoparlör ve kulaklık yuvası bulunuyor. Monitör ile birlikte gelen QuickSwitch kumandasıyla low input, overdrive ve parlaklık modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu modele alternatif olarak aynı modelin 24 inç versiyonunu da tercih edebilirsiniz.

BenQ XL2546

Panel: TN l Yenileme hızı: 240 Hz l Tepki süresi: 1 ms l Ekran boyutu: 27 inç

Artıları:

  • Ekstra bağlantı seçeneği
  • 240 Hz MBR desteği
  • Ergonomik Tasarım

Eksileri:

  • Yüksek fiyat
  • FreeSync desteği yok
  • G-Sync desteği yok

Profesyonel oyuncular tarafından en çok tercih edilen modellerden olan 240 Hz destekli XL2546, rakipleri arasında en iyi motion blur azaltma özelliği sunan oyuncu monitörü olarak listemizdeki yerini aldı. Monitörün kenarlarındaki ek parçalar oyun oynarken odağınızın dağılmasını engelliyor. Cihazın üzerinde iki adet HDMI 2.0, Dual-Link DVI, Display 1.2, mikrofon girişi, üç adet USB 3.0 portu ve kulaklık girişi bulunuyor. Monitör üç overdrive modu, 20 renk seçenekli doygunluk ayarı ve siyah dengesi özelliği sunuyor. BenQ XL2546 modelinin tek olumsuz yönü G-Sync veya FreeSync desteği sunmuyor olması.

LG 27GK750F

Panel: TN l Yenileme hızı: 244 Hz l Tepki süresi: 1 ms l Ekran boyutu: 27 inç

Artıları:

  • Ekstra bağlantı seçeneği
  • 244 Hz MBR desteği
  • FreeSync desteği

Eksileri:

  • Piksel yoğunluğu düşük

İlk olarak cihazın fiyatına göre mükemmel bir performans sergilediğini belirtelim. Rekabetçi oyunlarda ihtiyacınız olabilecek tüm özellikleri sunan cihazın üzerinde DisplayPort 1.2, iki adet HDMI 2.0 girişi, iki adet USB 3.0 portu ve kulaklık yuvası bulunuyor. Monitörün yenileme hızı 244 Hz’e kadar çıkabiliyor. VESA, G-Sync ve FreeSync desteği ile yazılım tarafında da eksiksiz bir ürün. Cihazın -5/15 derece arasında öne ve arkaya yatırabildiğini de ekleyelim.

Böylece 2019 yılının en iyi oyuncu monitörleri listemizi tamamladık. Bu ürünlerin oyunlardaki başarınızı artırması dileğiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir