Kategoriler
Genel

Windows 10 Pro Güncelleme Kapatma -2020 (resimli anlatım)

Windows 10 pro güncelleme kapatma sorunu oldukça can sıkıcıdır, çünkü olur olmaz zamanlarda Microsoft güncellemeleri adeta dayatır. Siz sıradan güncelleştirme kapat sekmesi ile güncellemeleri kapattığınızı sandığınız noktada Microsoft size sormadan güncelleme dosyalarını gönderir. Siz hiçbir işlem yapmadığınız halde, modem lambalarınız eski sarı ampüller gibi saniyede bilmem kaç defa yanıp sönmeye yani veri indirmeye devam eder.

deneme bonusu veren siteler

Microsoft neden zorla güncelleme indiriyor?

 O bizim düşmanımız değil, güvenliğimiz için bunu yapıyor olmalı. Ama güncellemeler yapılırken, sakın bilgisayarı kapatmayın uyarısı ekranda iken, elektrik kesilirse ne olur? Tüm sistem çöker. İnternetimiz zayıfsa tüm hızı sömürür. Güncellemeleri zaman zaman boş anlarda siz kendiniz yapabilirsiniz. En azından Windows 10 Pro sürümü için böyle bir şansımız var.

Windows 10 Pro Güncelleme Kapatma Kesin Çözüm

Herkes Windows 10 Pro Güncelleme Kapatma konusunda bir takım çözümler sunuyor ama Microsoft’u aşmak kolay değil. Ne yaparsanız yapın Microsoft size güncellemeleri alttan alttan yollar. Son zamanlarda Pro sürümü için bir yol bulundu. O yolu bu makalede size anlatmak istedik. Bunun için 2 aşamada ayar yapmanız gerekecek. Bu çözüm kesin bir çözümdür ve PC kapandığında bir defaya mahsus olmak üzere 1-2 dakika güncelleme yapar ve artık bu sorun sonsuza kadar – bir dahaki formata kadar – çözülmüş olur. Hemen Denetim masası / yönetim şablonları / Hizmetler/ Windows Update /sağ tık / devre dışı bırak ve kapat deyip uygula sekmesine basın. İkinci aşama ise arama kutucuğuna gpedit.msc yazmanız gerekiyor. Burada karşınıza gelen ekranda basitçe bilgisayar yapılandırması/ yönetim şablonları / Windows bileşenleri / Windows update dosyasını da tıklayın. Sağdaki pencerede “otomatik güncelleştirmeleri yapılandır” sekmesi gelecektir. Az kaldı işiniz bitmek üzere… Buna da çift tıklayınca bir pencere gelecek. Bu pencerede “”devre dışı bırakıldı” kutucuğunu doldurun tamam deyip bu sayfaları kapatın. Şimdi yeniden bilgisayarınız başlatın ve 1-2 dakikalık güncelleştirmeye izin verin. Bundan sonra size hiçbir güncelleştirme gelmeyecektir.

Windows 10 pro güncelleme kapatma Çözümü

Windows 10 pro güncelleme kapatma sorunu sadece bu yöntemle ve sadece Windows 10 Pro için geçerlidir. Diğer sürümler için henüz bir yöntem yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir