Kategoriler
Genel

Sosyal Medya Kullanıcı Adı Nasıl Seçilir?

Teknoloji bu kadar yaygınlaşmışken, internet dünyasında bazı web sitelerine üye olurken sabit kullandığınız çeşitli kullanıcı adı olması, sizin aslında bir nevi kimliğiniz olacaktır. Kullanıcı adı seçimlerinizde birbirinden farklı faktör sizi etkilemektedir. Bunlardan birisi, kendi kimliğinizi gizli tutmak ya da tutmamak üzerine kuruludur.

 

Eğer isminiz dahil olmak üzere internette bilinmesini istemiyorsanız, doğrudan kullanıcı adınızı da kendinizden ayrı, bambaşka isimlerle oluşturabiliyorsunuz. Yerli yabancı bir kullanıcı adı olabilir, herhangi bir şekilde filmden, film karakterinden, çizgi film kahramanlarından oluşturabilirsiniz. Böylelikle Twitter kullanıcı adı seçerken faydalanacağınız bu isimler sayesinde kendi kimliğinizi bir şekilde açığa çıkartmadan, tamamen gizli ve tamamen sınırları olan bir şekilde, kendinizi gizlemeyi başarmış olabileceksiniz.

 

Çoğu zaman bir ismin doğrudan kullanıcı adı halinde satın alımı çok zordur. Çünkü zaten milyonlarca kullanıcı sosyal medya olarak tanımladığımız Twitter, Facebook ve Instagram gibi ortamlarda kısa ve uzun haliyle birçok ismi almış durumdadır. Hatta çoğu zaman başında sonunda sayıların olduğu şekilde de birçok nick – kullanıcı adı alındığı gibi bunları bulmakta zorlanabilirsiniz. Fakat sizi zorlayacak olsa da harika, en güzel sözlerle oluşturulan kullanıcı adlarını hala bulabilirsiniz. Bunun için bazı ipuçlarına ihtiyacınız var.

 

Eğer doğru bir kullanıcı adı seçerseniz, takipçilerinizin artacağı şekilde bir kullanım sağlayacağınız kadar pek çok açıdan da akılda kalıcı bir ismi de kendinize kullanıcı adı olacak şekilde kaydettirmiş olursunuz. Günümüzde bu noktada faydalanacağınız birçok kaynak olmasıyla birlikte sizlere harika bir rehberi burada oluşturduk. Eğer nickinizden sıkıldıysanız ve değiştirmek istiyorsanız, yeni bir profil açacağınız zaman kullanıcı adınızın farklı olmasını istediğinizde harika isimleri aşağıdaki gibi seçebilirsiniz.

 

Sosyal Medya Nick Nasıl Belirlenir?

 

Kullanıcı adı ile kendi karakteriniz uyum göstermelidir. Siz bir kadınsanız, kadınlara özgü bir isim kullanabilir ya da erkekseniz buna göre bir isim kullanabilirsiniz. Benzer şekilde de hangi platform için alıyorsanız, ona göre daha uzun ya da kısa bir isim kullanarak da akılda kalıcı olmayı başarabilirsiniz.

 

Birbirinden farklı kullanıcı adları bulmak günümüzde mümkündür. Bununla ilgili olarak kopya ifadelerden kaçınarak, insanların zaten var olan nickleri üzerine değil, kendiniz özgü şekilde çalışma yapar gibi harika bir isim bulmayı başarın. Kullanıcı adınız, her platform içerisinde  aynı olacak şekilde olmasına özen göstermek istediğiniz için ne kadar kendinize özgü olursa, o kadar da her platformda kendinize özgün bir kullanıcı adını alabilme ihtimalini de yakalamış olabilirsiniz.

 

Diğer sosyal medya hesaplarında aktif olup da yeni açacağınız sosyal medya hesabınızda  daha önce alınmamış bir ismi almak yerine, o ismi ilgili kişilere bırakın. Sizi o kişilerle karıştırmalarındansa, sizi kendinizi tanıtacağınız şekilde tamamen sizi ilgilendiren ve sizin özelliklerinizi taşıyan bir isim almaya çalışınız.

 

Eğer kendi isminizi saklamak istemiyorsanız tam isminiz, sessiz harflerden oluşan isminiz şeklinde de kullanım sağlayarak bir kullanıcı adı oluşturabilirsiniz. Bu noktada faydalı olacağı kadar mümkün olduğunca çeşitli karmaşık sembollerden, sayılardan uzak durarak kullanıcı adınızı oluşturmalısınız. Bu sizi takip edecek kişinin de aklını karıştırmaz, sizi her zaman bulmasına izin verir.

 

Günlük hayatta birçok basit kelime kullanıyoruz ve tercih ediyoruz. Tamamen düz bir cümle olarak değil, sizin karakteristik özelliklerinizi vurgulayan, tarzınızı, yaşam kalitenizi fark ettirecek nitelikte bir kullanıcı adı tercih etmeye çalışın. Az kelimelerden oluşması, az harflerden oluşması her zaman en iyisidir. Çok uzun bir cümle yerine, daha kısa ve birkaç kelimeden oluştuğunda ise çok daha dikkat çeken bir kullanıcı adıyla birlikte fenomen olmayı da başarabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir