Kategoriler
Genel

Odio Sözlük İle Bilgiye Erişmenin Keyfini Çıkarın

Bilgiye erişmenin bazı basit yolları var. Wikipedia internet dünyasına ve global dünya’ya bu konuda katılımcı paylaşımın yollarını açtı. Bu sayede insanlar bir konu hakkında bilgilerini rahatlıkla paylaşabiliyorlardı ve editör kontrolünden geçtikten sonra sistemde verdiğiniz bilgiler yayınlanıyordu.

İnternet dünyasına bu katılımcılık wikipedia yanı sıra sözlük siteleri ve özellikle blog siteleri ile geldi. Eskiden bir paylaşım yapar, bunu ziyaretçilerinize sunardınız. Gün geçtikçe burada da katılımcı bir sistem sağlandı ve yorum bölümü aracılığıyla insanların var olan bilgiye yorum yapmaları sağlandı.

Sözlük sistemi Türkiye’de bunu web 2.0’dan önce yapmaya başladı. Peki bu katılımcı sistem ile ne amaçlanıyor gelin kısaca paylaşalım.

Güzel bir söz vardır, El elden üstündür, damlaya damlaya göl olur diye.

Bu iki cümlede de asıl mantık şu, insanlar birbirlerinden daha iyi bilebilirler, daha farklı düşünebilirler ve farklı bakış açılarında olabilirler.

Bu yüzden bilgiyi de bu bağlamda çoğaltmak ve geliştirmek mümkündür. İnternette bir bilginin manipule edilmesi son derece kolay. Özellikle tek bir kişinin yazdığı yazıya eğer ekleme yapamıyorsanız o fikre karşı bir muhalefet de söz konusu olamaz. Sözlük siteleri bu bağlamda çok görüşlülüğü etkileyen en önemli detaylardır. Wikipedia bu konuda biraz daha tek düze sistemin devamı olarak görülebilir.

Odio Sözlük çok farklı görüşe ulaşabileceğinizi ender sitelerden biri. Her konu hakkında farklı görüşlere denk gelmeniz mümkün, bu açıdan en önemli sözlük sitelerinin başında gelmektedir, denemenizi tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir