Kategoriler
Genel

Maymun Türleri

Bugün dünyada bulunan 260’tan fazla maymun türleri vardır. Milyonlarca yıldır var olan erken primatlardan elde edilirler. Evrim hakkında kesin olarak nasıl ortaya çıktıklarını söylemek için yeterli bilgi bulunmamaktadır. 50 milyon yıldan fazla bir süredir var olduklarını gösteren pek çok bilgi var.

Maymun türlerinin çoğu için üreme yılın herhangi bir zamanında gerçekleşebilir. Etrafta bol miktarda yiyecek olduğunda büyük olasılıkla çiftleşeceklerdir. Yeterince alamadıklarında, popülasyonu kontrol etmeye yardımcı olmak için üremeyi bırakacaklar. Genellikle türlerin çoğuyla birlikte doğan sadece bir veya iki genç vardır. Küçük olanlar, ikizlere sahip olma olasılığı en yüksek olan türlerdir.

  1. Örümcek Maymun

Örümcek Maymunun bilinen 7 alt türü vardır. Yeni Dünya Maymunları sınıfına aittirler. Belirli bir sınıftaki tüm farklı Maymunların en büyüğü olduklarına inanılıyor. Çeşitli laboratuvar deneyleri için sıklıkla kullanılırlar. Bunun nedeni, insanlarla yakın anatomik bağlara sahip olmaları ve yüksek bir popülasyona sahip olmalarıdır.

  1. Sincap Maymun – Cins Saimiri

Ortak Sincap Maymunu, adını Sincap’a çok benzediği için alan bir maymundur. Onlar Yeni Dünya Maymunlarının bir parçasıdır.

  1. Vervet Maymun

Vervet Maymunu bir Eski Dünya sınıflandırmasıdır. Tanımlanmış 5 bilinen alt türü vardır. Dünyada bulunan diğer Maymun türlerinden ayrılmalarına yardımcı olan çok benzersiz bir görünüme sahiptirler.

  1. Pigme Marmoset

Pigme Marmoset’in adını duyabileceğiniz birçok isim var. Cep Maymunu, Küçük Aslan ve Cüce Maymun olarak bilinirler.

  1. Rhesus Makak

Rhesus Makak, Rhesus Maymunu olarak da bilinir. Eski Dünya kategorisine aittir ve en iyi bilinenler arasındadır. Bunlar, üzerlerinde kürk olmayan pembe yüzlü küçük Maymunlardır.

Canlıların dünyasından, sağlıklı bir yaşam için ipuçları veren Çünkü Başka Sen Yok Blogu’nda merak ettiğiniz birçok konu hakkında içerikler var. Bilinçaltından gelen eylemlerinizi biliyor musunz? Yastığa sarılarak uyumak bunlardan birisi. Linke tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir