Kategoriler
Genel

Hassas Terazi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Teraziler ilk icat edildikleri zamandan bu yana günlük hayatın bir parçasıdırlar. Hemen hemen her alanda kullanılan teraziler elbette ki kuyumculuk gibi hassas ölçümün gerekli olduğu alanlarda da sıklıkla kullanılıyor. Bu gibi yerlerde bir gram bile çok büyük önem taşıdığından dolayı oldukça hassas bir ölçüm yapılması gerekir. Bu nedenle de kaliteli bir hassas terazi kullanılması gerekir.

Hassas Terazi Nedir? Ne İşe Yarar?

Terazi türlerinden bir tanesi olan hassas terazi genel olarak hassas ölçüm gerektiren işlerde kullanılır. Plastik ya da paslanmaz çelik gibi farklı modelleri bulunan hassas terazi çeşitleri genel olarak ticari kullanım için satılırlar. Kaliteli olması ve düzenli aralıklar ile kontrolün yapılması gerekir. Her türlü ortamda okunabilecek LED ekranının olması hatasız ve pratik tartım yapması da son derece önemlidir.

Hassas terazi özellikleri arasında genel olarak 90 saate kadar sürekli tartım yapma özelliğinin olması gerekir. Hassas teraziye ait yazıcı ya da bilgisayar bağlantısı olması da yine önemli tercih nedenleri arasındadır. Ortalama ağırlıkları dört ya da beş kilo civarında olması tavsiye edilir. Kefe ebatları ise 250 * 197 mm civarında olması yine birçok hassas terazi için kullanılan standartlardandır. Paslanmaz çelik bir yapıya sahip olması her ortamda çalışabilecek olmasını garanti eder. Modellerine göre çeşitli minimum ağırlık ölçme eşiği mevcut olup bunlardan en uygunu seçilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir