Kategoriler
Genel

Gelecekte Kazandırabilecek 6 Kripto Para

Kripto para piyasalarında gelecek vaadeden bir çok proje bulunuyor. Bunlardan kimisi ödeme aracı olarak kullanılmakta iken kimisi takip edilmez yatırım işlemlerini sunuyor. Bu yazımızda akılla her zaman yer alan en önemli sorulardan biri olan gelecekte kazandırabilecek kripto paralar hangileri sorusuna, 6 farklı coin’i ele alarak yanıt vermeye çalışacağız.

EOS Coin

EOS Coin, merkeziyetsiz uygulamaları barındıran EOS ağının yerel kripto para birimidir. DPos konsensüs mekanizması ile binlerce işlemi yüksek hızda hesaplayan EOS ağı, EOS kripto para birimine değer katıyor. Analistlere göre yüksek hızı ve eşsiz mimariye bağlık ölçeklendirilebilirliği sunana bu altcoin, gelecekte yatırımcılarına değer sunabilir.

Özellikle usta analist Credibe Crypto 202 Mayıs ayındaki yorumunda, EOS Coin ve ZCash Coin alımını kendi portföyüne yaptığını açıkladı. EOS Coin’in 2021 sene sonunda 15 dolar ile 20 dolar fiyat aralığında beklenmedik bir rekora ilerleyebileceğini analiz sonuçlarında verdi.

Ethereum (ETH) Coin

ETH Coin’de uzun bir süredir işlem hızlarının düşmesine bağlı olarak sorunlar yaşanıyordu. Akıllı sözleşmeleri devreye alan, ERC-20 token üretiminde temel rolü üstlenen, DeFi genişlemesi ile daha da büyüyen Ethereum’un 2021 senesi Ekim ayında fiyatını yükseltmesi bekleniyor. Bu yükselişin ise ağdaki tüm karışıklığa rağmen gerçekleşebileceği Ayush Jindal, geliştirici James Hancock tarafından düşünülüyor.

Çünkü 2021 Ekim ayında ETH, Şangay çatalı sayesinde “zorluk bombası“ yazılım tipi erteleyecek. Zorluk bombası ETH yazılımında yer alan ve ağın yavaşlamasına neden olan bir koddur. Bu koda ilişkin yeni düzenleme ardından hızı artan ETH’nin alım talepleri etkileri ile rekor fiyata koşabileceği açıklandı.

Solano (SOL)

Solana saniyede çok fazla adet işlem yapma ve düşük masrafı ortaya çıkarma niteliklerine en iyi şekilde sahip olan kripto paralar arasında yer alıyor. Ölçeklendirebilir blokzincir yapısını öne alarak yatırımcıların dikkatini çekiyor. İnsanlar Ethereum’un gas ücretlerine bağlı olarak yeni ve düşük ücretli alternatifleri arıyorlar.

Bunların bir kısmının SOL Coin alımına yöneldikleri ise analistlerin verilerine ve anketlerin sonuçlarına göre ortaya çıkıyor. Analistler 2021’in en trend projelerinden olan SOL Coin’in DeFi ve NFT sektörü ile el ele yarattığı çoşkudan beslenerek, gelecekte rekor fiyatları tabloya alabileceğini düşünüyorlar.

SHIB Coin

SHIB Coin, MEM (internet geyiği) kirpto para birimleri arasında henüz yeni olan ama DOGE kıller lakabı ile piyasaya hızlı giriş yapan bir varlık olmayı başardı. Analistler köpek akımı kripto para birimlerine baktıklarında Pitbull Coin’in gelecekte başarı olamayacağını SHIB Coin’in ise gelecek vaat ettiğini ifade ediyorlar. SHIB Coin’in tamamen yatırımcı kitlesinin etkileri ile yükselebileceğini, kripto paranın zenginlik amacında olan bir topluluğu sosyal deney ile var ettiğini ifade ettiler.

Binance gibi büyük borsalarda listelenmesi ile birlikte piyasada şok etkisi oluşturan SHIB önümüzdeki günlerde de oldukça dikkat çekeceğe benziyor. Elon Musk’ın desteği sürerse bu coin şaşırtıcı fiyatlar yakalayabilir.

Zcash (ZEC) Coin

ZEC Coin, sunduğu gizlilik ile gözleri üzerine çeken kripto para birimi olarak kripto para dünyasına damga vurdu. Zcash Coin, ciddi bir şekilde mali geçmişi korumak için işlemleri gizliyor. Düşüş işlem ücretleri ile güvenlik yükseltici protokolleri başlatıyor. Yüksek ölçeklendirilebilirliği, hızı, geniş çiftte yatırımı sunuyor. Analistler bu niteliklerin gelecekte ZEC Coin’i daha fazla kurumsal yatırımcının almasına sebep olabileceğini, fiyatların rekor seviyelere ilerleyebileceğini savundular.

Ripple (XRP) Coin

2021 senesinde XRP Coin tekrar analistlerin değer kazanımı yapacağını düşündükleri coinler arasına girmeyi başardı. Kripto para piyasasının aslında en popüler ödeme aracı olan XRP Coin’in SEC davası ilk duruşmaları ardından kendini toparladığın belirttiler. Geliştiricilerin SEC’den daha güçlü bir imajı çizmeleri, XRP Coin’i tekrar sahneye aldı.

Analistler 2021 Mayıs’ta yükseliş ivmesini yalayan XRP Coin’in 2021 sene sonunda ve 2022 ilk yarısı içinde değer kazanımlarını kayda geçirebileceğini açıklıyorlar. 100 dolarlık hedefi değil ancak daha alt seviyeli etkili fiyatları kazanabileceğini açıkladılar.

Sonuç Olarak

2021 senesinde EOS, ZCash, XRP, SHIB, ET, SOL Coin gibi kripto paraların, analistler görüşlerine göre yatırıma değer olduklarını görüyoruz. Bunların gelecekte artışa gidebilecekleri ifade ediliyor. Kimisi niteliklerine kimisi de piyasa yaptığı hızlı hareketlere göre değerlendirilmiş durumda. Bu kripto paraların geleceğinde yükselişler ön görülse de, piyasalarda güncel haber takibi yapmak da önemli. Zira kripto para piyasaların olumsuz önemli bir haber geldiğinde bundan fazlasıyla etkilenebilir. Özellikle Bitcoin haberlerini yakından takip etmekte yarar var zira bir çok altcoin, BTC hareketlerini taklit ettiği için düşüş veya yükseliş dalgalanmalarından etkilenmektedir. Bu yüzden yatırımcıların piyasaları anlık olarak takip etmesinde yarar.

not : yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir