Kategoriler
Genel

En İyi Kuru Cilt Temizleme Jelleri İçin Jeuvenile Kalitesine Güvenebilirsiniz

 

Kuru ciltler için en kaliteli bakım ürünlerine Jeuvenile aracılığıyla ulaşmanız mümkündür. Cilt yüzeyinizde ortaya çıkan aşırı nem kaybını engellemek ve doyurucu bir kişisel bakım gerçekleştirebilmek istiyorsanız kuruluk karşıtı ürünler kullanabilirsiniz. Kuru cilt temizleme jelleri, son derece hassas durumda olan kuru cilt tabakasını derinlemesine temizlemekle kalmaz.

UV ışınları, sabun, şampuan, tıraş köpüğü ve makyaj malzemeleri gibi etkenlerin yol açtığı hasarların onarılmasına da yardımcı olur. Kuru cilt için temizleme jeli kullanmamanın ise herhangi bir faydasından söz edebilmek mümkün değildir. Eğer cildinizin aşırı kurumasından ve bu sebeple sürekli kaşınmasından şikayet ediyorsanız, ihtiyacınıza uygun cilt bakım jellerimizi kullanarak bu sorundan kurtulmanız kısa sürecektir.

Kuru Cilt Temizleme Jeli Hangi Sıklıkta Kullanılır?

Cildin kuru bir hale gelmesi, hücresel boyutta görülen sıvı kayıpları ile alakalıdır. Cilt hücrelerinin sıvı dengesizliğinden dolayı yıpranması ve esnekliğini kaybetmesi, kuruluğun yanı sıra ciltteki kırışıkları çoğaltabilir. Yaşlanma belirtilerine karşı etkin mücadele veren, kuru bölgelere ideal oranda nem kazandıran, yıpranmış hücreleri yenileyerek ciltteki matlık sorununu gideren cilt temizleme jelleri mutlaka düzenli olarak kullanılmalıdır.

Belli bir rutini mevcut olmayan kullanımlar gerçekleştirmek istenen faydayı sağlamayabilir. Bu sebeple günde en az 2 defa kullanım yapılması tavsiye edilir. Fakat kişisel bakım rutininin sıklığı konusunda öncelikli olarak kendi gereksinimleriniz belirleyici olur.

Cilt Temizleme Jeli Nasıl Kullanılır?

Cilt temizleme jeli ile cilt tonikleri birbirine karıştırılmamalıdır. Jeller, daha yoğun kıvamlı olmaları sebebiyle durulanmaları gerekir. Bunun öncesindeki aşamaları da dikkatli bir şekilde uygulamanız, ürünlerden alabileceğiniz verimi artırır. Ciltte aşırı kuruma şikayeti ile jel kullanırken takip edeceğiniz adımlar şöyledir:

  • Yüz, su ile nemlendirilir. Yüzü tamamen yıkamayıp az miktarda su yardımıyla nemlendirmek çok önemli bir detaydır. Cildin fazla ıslak olması, jel ve gözenekler arasındaki etkileşime zarar verir.
  • Cildin kuruluk seviyesi göz önüne alınarak yeterli miktarda jel, bir kap içine sıkılır. Kap yerine ele sıkılması da mümkündür.
  • Kap içerisindeki veya ele sıkılmış olan jeli bir miktar su yardımıyla köpürtmek gerekir. Doğrudan uygulama yapılırsa jelde bulunan maddeler aktive olamaz.
  • Köpürtülen jel, yavaş fakat pek yumuşak olmayan dairesel hareketlerle yüze uygulanır. Uygulamayı el ya da pamuk yardımıyla gerçekleştirmek mümkündür.
  • Kuru cilt temizleme jeli uygulandıktan sonra, yüzün bol su ile yıkanması gerekir. Eğer durulama yapılmazsa cilt gözeneklerine tutunmuş haldeki dezenfektan maddeler kir sökücü etki gösteremez.

Kuru Cilt Temizleme Jelleri ile Yağlı Cilt Temizleme Jelleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Cilt bakım ve temizleme jelleri uygun oldukları cilt tipine göre birbirinden ayrılır. Yağlı ya da kuru ciltler için uygun olan bir jel, ancak hitap ettiği ihtiyaç durumuna yanıt verebilir. Tercihte bulunurken Jeuvenile’in zengin ürün seçenekleri arasında değerlendirme yapmanız mümkündür.

Yağlı cilde uygun ürünler yağ salınımını dengeleyip aşırı yağı kuruturken; kuru ciltler için üretilmiş jeller nem ve yağ oranını artırır. Cildinizin ihtiyaçları açısından uygun sayılamayacak jelleri kullanmanız fayda sağlamak yerine zarar verebilir.

Jeuvenile Kuru Cilt Temizleme Jelleri Hangi Özelliklere Sahiptir?

En iyi kuru cilt temizleme jeli budur!” diyebileceğiniz çok sayıda ürünümüz mevcuttur. Hyalüronik asit ile zenginleştirilmiş, aloe vera özlü ve panthenol içerikli jel seçenekleri cilt tabakasını besler. Epidermis ve dermis tabakaları için ayrı ayrı bakım sağlayabilen kuru cilt temizleme jelleri, fazla yıpranmış gözeneklerin sıkılaşmasına ve yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasına engel olur. Cilt temizliği sağlanırken, yaşlanma karşıtı etkilerin gözlemlenmesi bu sayede mümkündür.

Detaylı bilgi için https://www.jeuvenile.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir