Kategoriler
Genel

Buzdolabı Alarm Işığı Neden Yanar?

Yeni nesil buzdolaplarında tüketiciye kullanım kolaylığı sağlayacak çok önemli yeni özellikler bulunuyor. Özellikle de gelişmiş teknolojiye sahip olan buzdolaplarının kullanımı esnasında meydana gelen her türlü teknik sorundan anında haberdar olabiliyoruz. Bunu eski nesil buzdolaplarında ışıklar vasıtasıyla, yeni nesil dijital özellikli buzdolaplarında ise gösterge ekranı/LED ekrandaki hata kodları sayesinde anlayabiliyoruz. Kullandığınız buzdolabı dijital gösterge ekranına sahip olmayan akıllı teknoloji özelliği bulunmayan bir modelse hatalar ışık yanıp-sönmesi ile bildiriliyor. Buzdolabı alarm ışığı yanması sorunu da bu buzdolabı modellerinde görülür. Böyle bir durumda genellikle tüketiciler herhangi önemsemiyor ve herhangi bir işlem yapmıyor. Bulgurlu Arçelik Servisi uzmanlarımız bu sorunlara karşı daha dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.

Buzdolabı Alarm Işığı Yanması Nedir?

Buzdolabınızı normal şekilde kullanırken ve herhangi bir kullanım sıkıntısı görmemenize rağmen alarm ışığı yanabilir. Yani buzdolabında alarm ışığı yanması gibi bir durumla karşılaşmanız için direkt kullanımda fark edebileceğiniz bir sorunun mevcut olmasını gerektirmez. Buzdolabı alarm ışığının yanması pek çok nedenden kaynaklı olarak meydana gelmiş olabilir. Buna göre;

Buzdolabınızın alarm ışığı yandığında soğutma performansında herhangi bir kayıp görmüyor ve buzluk kısmında herhangi bir çözülme bulunmuyorsa iki olasılık söz konusudur. Buna göre ya buzdolabınızı çok aşırı yüklemişsinizdir ya da buzdolabınızın kapısı çok uzun süre açık kalmıştır. Teknik açıdansa buzdolabı kapısının iç cephede bulunan “switch” olarak isimlendirilen anahtarlara basamaması söz konusu olabilir. Bu anahtarların fonksiyonunu yitirmiş olmasından meydana gelebilir. Böyle bir durumda Göztepe Arçelik Servisiuzmanları anahtarları yenileyerek, buzdolabının alarm ışığının yanması sorununu giderebilir.

Buzdolabınızın alarm ışığı yandığında soğutma performansında düşüş meydana gelmişse soğutmayı sağlayan fonksiyonlardan birisinde arıza meydana gelmiş olabilir. Pendik Arçelik Servisi uzmanları buzdolabı motorunu kontrol eder. Aynı şekilde buzdolabının içerisindeki sıcaklık değerini ölçememesine ya da hatalı ölçmesine neden olabilecek termostat arızasını kontrol eder. Her iki parçadaki olası arızalar yenisiyle değiştirilerek çözülür.

Buzdolabınızın modeli yeni nesilse alarm ışığı yanması üzerinde bulunan elektronik karttaki arızadan kaynaklıdır. Elektronik kart arızaları değişimde yüksek maliyete yol açabileceğinden önce bilgisayarlı ortamda kontrolü sağlanır ve yapılabilecek onarım müdahaleleri gerçekleştirilir.

Şeklinde birden fazla olasılık söz konusu olabilir. Her bir olasılığın uzmanlar tarafından kontrol edilmesi gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir