Kategoriler
Genel

Boşanma Davalarında Manevi Tazminat

Boşanma davalarında eşlerden birinin daha az kusurlu olması sonucunda, karşı tarafa hem maddi hem de manevi tazminat açabilir olduğunu biliyoruz. Bununla beraber maddi tazminat amacı, boşanma sebebiyle ortaya çıkan tazmin süreçlerinden biri olurken boşanma sebebi ve söz konusu olaylarda da evlilik süresi boyunca kişinin kendi haklarına tecavüz etmesi, zarar vermesi durumunda gerçekleştirilir. Bunun için en iyi boşanma avukatı ile beraber hem maddi hem de manevi tazminat açılarak, boşanmada tazmin edilecek nafaka için de başvuruda bulunabiliyorsunuz.

Boşanma süreçleriniz hakkında en iyi şekilde destek almak için ister danışmanlık olarak isterseniz de boşanma davalarınızda tazminatın yeri ve konusu hakkında bilgi edinmek için bu ve benzer her konuda boşanma avukatı ankara ile görüşerek bilgilenebilirsiniz. Türk Medeni Kanunu’na göre en uygun koşullarda hâkim tarafından verilecek kararlar neticesinde tek celsede biteceği gibi anlaşmalı boşanma değilse, çekişmeli boşanmalarda da çok daha uzun sürecek celselerle karşı karşıya kalmanız da muhtemeldir. Bu alanda en iyi şekilde dilekçenin yazılması, en iyi şekilde hakların savunulması önemlidir ve gereklidir.

En iyi avukatlık süreçleri içerisinde çekişmeli ya da anlaşmalı davalarınızın yanı sıra maddi, manevi tazminatlarınızla ilgili olarak da özel olarak danışmanlık desteği alabilirsiniz. Hukuk bürosunda yapacağınız görüşme sayesinde de avukatınızın sizin için en iyi şekilde sizlere yardımcı olmasını gerçekleştirir, müvekkili olacağınız gibi dava süreçlerinizin tamamında da en iyi şekilde tazminat davalarınızın da oluşturulmasını sağlarsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir