Kategoriler
Donanım Haberleri

Toshiba bellek bölümünü bir türlü satamadı

Toshiba bir kaç aydır bellek bölümünü satmak için görüşmelerde bulunuyordu. Bain Capital konsorsiyumu ile görüşmeler yapan Japon devi Toshiba, ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda henüz bir anlaşma sağlayamadığını açıkladı.

Nükleer enerji sektöründe yaşamış olduğu sıkıntıların ardından ekonomik olarak sıkıntılara giren Toshiba, tek çare olarak bellek bölümünü satışa sunmakta bulmuştu. Satış görüşmeleri son aşamaya gelmiş olsa da ödemelerin zamanı konusunda anlaşma henüz sağlanamadı.

Toshiba satma konusunda kararsız olabilir

Teknoloji liderlerinden biri olan Toshiba bellek bölümünü satma konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. 27 milyar dolar değer biçilen Toshiba’nın bellek bölümü için pek çok firmanın kapısını çalmıştı.Bu olaya Apple ve Foxconn’un dahil olduğunu hepimiz biliyoruz. 27 milyar dolara kadar çıkmıştı. Broadcom’un dahil olduğu  satışta ise 19 milyar dolar teklif etmişti.

Toshiba ise 19 milyar dolar teklif veren Bain Capital liderliğindeki Japonya Kalkınma Bankası, Japonya Yenilik Fonu ve SK Hynix tarafından oluşturulan konsorsiyumda karar kılmıştı. Kararda 26 Japon şirketin yatırım yaptığı Japonya Yenilik Fonu etkili olmuştu. Satışın önündeki tek engel ise Western Digital ile olan anlaşmazlık. WD şirketin ortağı olduğu için satışta söz sahibi olmak istiyor. Toshiba ise ortağına yonga teknolojilerine erişimi engelleme baskısı yaparak aradan çekilmesini istiyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir