Kategoriler
Donanım Haberleri

Intel artık skylake işlemcisini üretmeyecek

Inetel yeni bir açıklama daha geldi Intel pazardaki rekabet yapmasına olanak sağlamayan bir işlemcisini emekli etme kararı aldı.  Intel, raflara kaldırmaya hazırlandığı işlemcisi Skylake serisi işlemcileri üretimini sonlandırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasında ve piyasalarda diğer işlemciler karşısında artık rekabet etme şansı bulamayan Intel, Skylake serisi işlemcileri artık üretmeyecek olmamasının büyük nedeni ise tabi ki piyasadaki pazar payının düşmüş olması.

Intel şansını yeni nesil işlemcilerde deneyecek

Intel, artık yeni nesil işlemcilere kaydırmak ve gelirlerini artırmak istiyor gibi gözüküyor. Malum AMD, Intel cephesine Ryzen ile güçlü bir yanıt verirken, şirket ise Kaby Lake-X ve Skylake-X işlemcilerle piyasada yer alıyor. Ayrıca, 8000 serisi Coffee Lake mikro mimarisi öncesinde de bu kararın alması da oldukça doğru bir adım olduğu görülüyor.

Intel, ise yapmış olduğu açıklamada Skylake işlemciler için son siparişlerin Mart 2018 tarihine kadar verilebileceğini ve teslimatları ise Eylül 2018’de sonlandıracağı açıklamasını yaptı. Sipariş verilecek işlemciler ise Core i7-6700K, Core i5-6600K ve HD510 iGPU bununla birlikte Core i5-6402P ile Core i3-6098P olarak sipariş verebiliyorsunuz .Bizi takip etmeye devam edin

THN – Teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir