Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji Nedir, Fayda ve zararları

Teknoloji Nedir, Fayda ve zararları hakkında bilmeniz gereken önemli olan kısımları sizler için kısa bir şekilde anlatmaya çalıştık.

Teknoloji Nedir?

Teknoloji nedir, Bu makalemizde dilimizden hiç düşürmediğimiz Teknoloji hakkında bilgilerimi paylaşacağım. Bilimsel olarak açıklaması, bir sanayi alanında belirli amaçlar ile oluşturulan makinelerin, araç gereçlerin, aygıtların, yöntemlerin ve benzerlerinin tümünü kapsayan uygulama bilgisi diyebiliriz.

Her zaman teknoloji unsurları hayatımızda mutlaka vardır ve var olmaya devam edecektir. Devam ettiği sürece de hayatımızda barındığı yer her zaman’kin den daha fazla olacaktır. Tanımda dediğimiz gibi Teknoloji sanayi alanında belirli bir amaç doğrultusunda olmalı ki insanlığa fayda getirsin. Bunun tersi zaten faydasız hatta zararlı teknoloji sınıfına giriyor. Bu konuda daha fazla detaylı bilgiye ulaşmak için Gelişen Teknoloji ilgili Teknoloji nedir haberimizi okuyabilirsiniz.

Teknolojinin Yararları Nedir ? 

teknolojinin yararlari
teknolojinin yararlari

 

Sanırım günümüz en önemli teknolojisi İnternet. İnternet bir bilgi teknolojisidir. İnsanlar her ne yapmak istiyor sa anında iletmek istediklerini dünyanın bir ucundan başka bir yere nakledebiliyor. İnternet teknolojisi hem faydalı hem zararlı teknoloji sınıfına girebilir,eğer doğru kullanmayı bilmiyorsan.

Tıp dünyasında ki teknoloji gelişimleri de çok faydalıdır. İnsanların hastalıkların daha çabuk bulunması için tıptaki teknolojik ürünlerden yararlanılmaktadır. Bir önceki haberimizde Teknoloji ve sağlık hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Eğitim alanında da teknolojinin çok faydası vardır. Çünkü artık bildiğiniz gibi kara tahta devri kapandı ve bilgisayar, projeksiyon makinesi, televizyon gibi aygıtlar ile ders işlenmesi daha kolay hale geldi.

Teknoloji ile insanların anlatmak istediklerini bir kitap,dergi,roman veya haberlerin duyurulması matbaa ile daha kolay hale gelmiştir.

Ulaşım araçlarının çoğalması ve geliştirilmesi ile teknoloji insanları fiziki olarak birbirine kavuşturmuştur.

Teknolojinin faydaları hakkında daha o kadar çok şey var ki sanırım bu çok uzun bir makale olabilir. Şuan bu makale bile teknolojinin faydasının bir göstergesi.

Teknolojinin Zararları Nedir ?

teknolojinin-zararlari
teknolojinin-zararlari

Teknolojinin zararları başta küresel sorunlarla birlikte gelen bir çok zararı bulunmaktadır. Teknolojini önemli olan zararlarından bahsedecek olursak en basiti soluduğumuz hava kirliliğine sebep olan fabrika bacaları diyebiliriz.

Otomobil egzoz gazlarının sebep olduğu hava kirliliği de bunlardan bir tanesi. Dahası tabiata verilen zarar ile ormanlarımızın hızla azalması.

Üretim yapan fabrikalardan tahliye edilen arsenik, siyanür ve fenol gibi toksitlerin sulara karışması, petrol nakil borularından denizlerimize sızan petrolün deniz canlılarına verdiği zaralar.

Ve yine sayabileceğimiz bir çok teknoloji zararları bulunmakta.

Temenni

Eğer sizde teknoloji mucitlerin den olmak istiyorsanız zararlı teknoloji konu başlıklarına dikkat ederek insanlığın var oluşunu tehlikeye sokacak bir arayış içerisinde olmayınız.Çünkü dünyamız güzel ve bu güzelliği daha da güzel hale getirerek bizden sonraki nesillere bırakmalıyız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir