Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji ve Elektronik sigaralar

Teknoloji ve Elektronik sigaralarla hayatımıza girmeyi başardı Sigara tiryakilerinin ve sigara kullanıcılarının bu alışkanlıklarını bırakmaları için yardımcı olarak üretilen alternatif sigaralara elektronik sigara denir. Elektronik sigaralar, içeriğinde yer alan elektronik mekanizma sayesinde duman üretirler. Üretilen duman aynı sigarada olduğu gibi nikotin içerebilir ancak piyasada yer alan asıllarına göre daha az miktarda zararlı madde içerir. 

Elektronik sigaralar patlar mı

Elektronik sigara alma kararı ve sigara tiryakilerin çoğu bu soruyu sormaktadırlar. Elektronik sigara patlar mı tabi ki her teknolojik ürün patlama riski ile karşı karşıyadır bunu sadece elektronik sigara ile ilişkilendirmek gerekir haberlerde her zaman görmekteyiz telefon patlamalarıyla ilgili bu kullanım açısına bağlı bir durum zaten elektronik sigara üreticileri bunun önlemini almış durumda. Bizde teknoloji haberi veren bir site olaraktan sizlere elektronik sigara almaya karar verdiğinizde bilindik marka almanızı önermekteyiz.

Sigara insanların hayatına 19.yy sonlarından itibaren hızlı giriş yaptı. 20.yy ortalarına gelindiğinde ise büyük fabrikalar kurulmaya başlandı. Bu konuda ABD öncü olarak tabiri caizse insanlığın sağlığıyla oynayan ilk fabrikalara ev sahipliği yaptığı. Bu konuda ilk ciddi adımı atan marka ise Marlboro ile piyasaya girdi. Elektronik sigaralar ise sağlık sorunlarının azaltılması için son yıllarda üretilmeye başlandı.

elektronik sigaralar
elektronik sigaralar

Sigara içerisinde yüzden fazla zararlı madde olduğu söylenir. Bu zararlı maddeler ağız sağlığı, gırtlak sağlığı ve akciğer sağlığı başta olmak üzere tüm vücudu etkileyen birtakım zararlar doğurabiliyor. Bu derece zararlı bir maddenin neden halen yasal olarak satıldığı ise muamma olarak akıllarda. Sigara üretici firmaların dev bir pazarı kimseye kaptırmamak ve yasaklamaların önüne geçmek için her türlü yolu denediği biliniyor. Bu nedenle sigara ile etkin bir mücadele sürdürmek imkansız.

İlginç bir araştırma ise ABD’de yapıldı. Ülkede bir yıl boyunca sigaranın bırakılması için çalışmalar yapıldı, konferanslar verildi, reklamlar yapıldı. Tüm bu çalışmalar yapılmasına rağmen ertesi sene sigara kullanım oranının arttığı ortaya çıktı. Bu durum insanların aklına çeşitli sorular oluşturdu. Buradan çıkan sonuç ise bazı grup insanların zararlı alışkanlıkları edinmede arzulu ve istekli olduklarıdır. Bir zararlı alışkanlığın kötü olduğu anlatılırken reklamlarının yapıldığının da farkında olmak gerekiyor. Başta elektronik sigaralar olmak üzere bireyleri bu alanda açıkça ikna etmek yerine devlet nezdinde sigara üreticileri ile mücadele edilmesi daha yerinde olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir