Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji Futbolla Birleşiyor ” video hakem”

FİFA hakemlere teknoloji yardımı ile destek veriyor. Hakemlere videolu teknoloji desteği hakemleri rahatlatacak gibi görünüyor. Böylece otomasyon sistemleri ile teknoloji futbolun içerisine giriyor. 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğin den (FIFA),  FIFA 2018 Dünya Kupasın da hakem kararlarında etkili olabilecek ‘video hakem‘ olarak da bilinen anlık video kaydından yardım alınacağını duyurdu. Alınan bu karar ile teknolojinin futbolun karar yetkisi olan hakem otoritesi içerisine girmesi adına atılmış önemli bir adım olarak görülüyor. Böylelikle ilerleyen dönemler de teknolojinin futbol müsabakaları için otoritenin insanlardan makinelere doğru kayması yönünde adım atılmış oluyor. Bu uygulama için bir çok yorumcu yukarıda belirtilen konu da hem fikir gibi gözükmekte. Videolu hakem uygulaması 2001 yılında denenmiş geçtiğimiz yıl ise Fransa ve İtalya arasında oynanan hazırlık maçında denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştı.

Bu uygulama milyonları peşinden sürükleyen bir spor içerisinde bulunması anlık hatalardan geri dönülmesi ile yaşanan heyecanı yok eder mi? bilinmez ama FİFA’nın almış olduğu bu kararın ne kadar doğru olduğunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz gibi geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir