Kategoriler
Teknoloji

Ses Dalgalı Dövmeler Temmuz 2017’de Piyasalarda

Ses Dalgalı Dövmeler artık yeni yüzyılın alternatifi olarak farklı bir şekilde dövmecilerin karşısına çıkmaya hazırlanmakta.

Geçtiğimiz 1000 yılında hemen hemen her kültüre ait dekoratif cilt lekesi ile ilgili bazı kanıtlar göstermiştir. 21. yüzyıl’da ise bu dönemde dövme kültürü gibi her şey değişti ve teknolojiye ayak uydurması gerekiyor ve ayak uydurmak zorundadır yeni çıkan yeni nesil dövmeler Gömülü sensörler gibi dövmelerden kolayca çıkartılabilen yüksek teknoloji ürünü mürekkeplere kadar, yeni bin yıldaki dövmeler artık geride kaldı geçmişte sahip oldukları ile benzer görünse de, bazı ek işlevselliklere sahip olabilirler.

Ses dalgası dövmeleri

Temmuz 2017’de piyasaya sürülecek olan Soundwave dövmeler , şirketin web sitesine yüklenen dalga biçimlerine dayanan tasarımlardır. Bebeğinizin kahkahası yada en sevdiğiniz şarkı sözü olsun, kısa bir dalga biçim tasarımı oluşturulur ve vücudunuza dövme yapılabilir. Görüntü ve ses bir veri tabanına yüklenir ve dövmeyi tarayarak Soundwave uygulamasını kullanarak yapılır.
Gerçek dalga biçimin’deki verilerin karmaşıklığı ve nedeniyle, sistem ciltteki dalga biçimini gerçekten okumaz, aksine karışık gelen görüntüyü veri tabanından bir ses dosyasına göndermek için kullanır. Belki ileride tam ses verilerini tutmak için cildimiz üzerinde yeterince ayrıntılı dalga biçimleri yazdırabiliriz, ancak şu anda sadece görsel tasarım düzeyinde olan bu uygulama hem estetik hemde güzel görünüyor. Artık 21 yüz yılda daha ne gibi yeniliklerin geleceğini bilemiyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir