Kategoriler
Teknoloji

IDC Türkiye Public CIO Zirvesi

Dijital dönüşümün hızla ilerlediği günümüzde devletler, kamu performansının ve hizmetlerinin verimliliğini, kalitesini artırmak için teknoloji kullanımını yükselterek, artan güven ve başarı ile teknoloji yeniliklerini hızlandırmayı hedefliyor.

IDC Türkiye’nin gerçekleştireceği Public CIO Zirvesi 2017, 2018 yılının yerel ve global önceliklerini göz önünde bulundurarak, kamu sektörünün önde gelen yöneticilerini Antalya’da bir araya getiriyor. 10-12 Aralık tarihlerinde, Regnum Carya Golf & Spa Resort otelinde düzenlenecek Public CIO Zirvesi’nde, kamunun önemli karar vericileri, devletteki dönüşümde uygulanan son trend ve teknolojileri paylaşarak, pazardaki güncel çözümler hakkında bilgi verecek.

IDC Türkiye Public CIO Zirvesi, uzman konuşmacıları ve zengin içeriğiyle gündemin nabzını tutmaya hazırlanıyor. İki gün sürecek etkinliğin ana gündemleri arasında “Veriyi, insanları ve süreçleri yönetmede entegre yaklaşım”, “Kamu misyonlarını desteklemek üzere, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmak ve kamu süreçlerini düzenlemek”, “Günlük yönetim ve hizmetlerin teslimi için zorlukların ve fırsatların değerlendirilmesi” ile “Kamu hizmetlerinde geleceğin mimarisini öngörmek” gibi konular tartışılacak.

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları “Kamu kurumları tarafından yapılan bilişim yatırımları, ekonomik ve politik aşamada küresel düzeyde rekabetçi kalabilmek, hızla gelişen pazar koşullarına uyum sağlayabilmek ve vatandaş adına büyük önem taşımaktadır. Verimli ve etkin devlet, sonuçlara dayalı kentsel dijital dönüşüm konularının globalde ve ülkemizde öncelik planlarında. E-devlet projeleri ve Fatih projesi gibi dönüşüm amaçlı projelerle birlikte, dijital dönüşümü hızlandıran güvenlik, analitik, açık kaynak kodlu yazılımlar, açık veri, KVKK vb teknolojilere olan yatırımın kamu bilişim harcamalarındaki payının arttığını gözlemlemekteyiz. CIO’lar dijital devlet yol haritasında kurumlarındaki dönüşüm çabalarını sürdürebilmek için sorumluluk alırken, şeffaflığı, vatandaş memnuniyetini ve verimliliği güçlendirmeye yardımcı olan daha akıllı veri merkezi ve dönüşüm teknolojilerini tercih ediyorlar”.

Programda neler var?

Public CIO Zirvesi, iki güne yayılmış etkinlik programı süresince yaklaşık 80 üst düzey yönetici ve sektör temsilcilerini bir araya getiren kapsamlı networking olanakları, 30’dan fazla konuşmacısı ve panelistiyle katılımcılarına renkli bir atmosfer yaşatmayı hedefliyor. Etkinlikte dijital dönüşümün kurumlara sağladığı avantajlarının yanı sıra, dijital dönüşümün kurumlar içindeki yol haritası gibi güncel konular da masaya yatırılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir