Kategoriler
Teknoloji

Google Street View ile seyehate devam

Geçtiğimiz hafta yapılan duyuruda Google Steet View ile, Güney Pasifik Okyanusunda Ambryn Adası‘nı içeren bir güncelleme yayınladı.Kullanıcılar artık Street View ile 360 derece olacak şekilde adada yaşayanların yaşam yeri olan Edu köyünü ve burada bulunan aktif olan yanardağ’ı gezebilecekler. Normal şartlarda bu yanardağa fiziki olarak yaklaşmak oldukça güç bir durum olsa bile Google‘ın bu güncelemesi ile artık tarihe karışıyor. Kaynayan lavları görmek çok etkileyici. Google bunun için George Mackley ve Chris Horsly adlı iki kaşif göndermişti.

Krater üzerinde dilediğiniz gibi hareket edebilir ve olayı tüm açılardan görme şansını bulabilirsiniz. Street View her yerde çalışma özelliğini burada da sergilemektedir. Sadece volkanik görüntüler ile yetinmeyip ormanda ve sahil de gezebilir kaşiflerin kamplarını da ziyaret edebilirsiniz.

Bu ada da yaşayan yerliler volkanı sinirli ve asabi  bir eşe benzetiyorlar ve volkan hareketlendiği zamanlarda inançlarına göre kurban olarak domuz verdiklerini söylüyorlar.

Evet okyanusun ortasında bulunan bu yanardağı görmek artık çok kalay.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir