Kategoriler
Teknoloji

Geçmişten Bugüne SAMSUNG

O kadar çok şey yazılıp çizilen teknoloji devi Samsung hakkında ilginç bazı bilgiler bu gününe ışık tutuyor.
Güney Kore teknoloji devi dünyanın önde gelen büyük şirketleri başında gelen Samsung için bu günün hikayesine geçmiş den gelen ışığı sizlerle paylaşmak istiyoruz.
İlk olarak Samsung’un Makarna üzerine faaliyet gösteren fabrika olarak kuruldu
1938 yılında makarna fabrikası olarak kurulan Samsung üretim sürecindeki teknoloji bu günün temellerini attı.
Adının Güney Kore’de bir simge olarak bilinen üç yıldız yani sonsuza kadar süregelmesi olarak adlandırması Samsung’un büyük bir dev olmasın da bir sembol oldu.
Gözümüze çarpan büyük binalar günümüzde gökdelen diyoruz; dünyanın en büyük binasını Samsung tarafından inşa edildiği ve Dubai’de bulunan Burç Halife olduğu da gözümüzden kaçmayan başka bir detaydır.
Samsung’da yaklaşık 400.000 kişinin çalıştığı ne kadar büyük bir teknoloji devi olduğunun da bir başka göstergesi. Bu rakam şuan için Apple ve Microsoft gibi şirketlerin üzerinde bir rakam.
Sektörel olarak Samsung bir taraftan kendini pazarda yükseltirken diğer taraftan pazardaki diğer rakipleri için de kaçınılmaz olması üretim bandı haline gelmiştir.
Samsung bugün Infinity Display teknolojisi ile dünyanın en ince ekran çerçevesi’ne sahip olduğu Galaxy S8 ile piyasada ayrı ses getirme özelliğini elinde bulunduruyor.
Samsung teknoloji’de her yerde ve hayatımızın nerede ise merkezinde. Bir diğer pazar payının en büyük dilimine sahip bölümü ise televizyon hamlesidir. Tam 7 yıldır kendisi ile mücadele ediyor.
Samsung sağlık sektöründe yeni teknolojilerin hayata geçebilmesi içinde her yıl düzenli olarak bağış yaparak destek veriyor.
Samsung’un Android akıllı sistemleri kullanan mobil uygulamaları da bulunmaktadır.

Evet Samsung yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bir teknoloji devi. Makarna fabrikası ile başlayan bu büyüme gözüken o ki hayatımıza daha çok yenilikler katacak ve bizlerin vazgeçemeyeceği marka olmaya devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir