Kategoriler
Teknoloji

Dijital Dönüşüm Dijital Kadını Yarattı

Diverseffect Dijital Ajans Başkanı Coşkun Yeşilbaş ile Dijital Dönüşüm Danışmanı ve ME Consultancy Kurucusu Murat Erdör’ün moderatörlüğünde ikinci kez gerçekleşen Dijital Pazarlama Sohbetleri, “Dijitalleşme Çağında Kadın Olmak” temasıyla katılımcılarla buluştu. Zade Vital Genel Müdürü Beril Koparal, Mynet Genel Müdürü Bilgen Aldan ve TurkishWin & BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak’ın katılımcıların sorularını yanıtladığı etkinlikte, kadınlar ne kadar dijital, iş hayatında kadın olmanın avantajları ve dezavantajları, dijitalleşme sonrası ev-iş dengesi, kadınlar internetten alışverişi nasıl şekillendiriyor ve dijitalde kadınların daha başarılı olması için yapmaları gerekenler konuşuldu.

Kadının; birey, anne, müşteri, tüketici, çalışan, yönetici ve benzeri birçok kavram ile dijital dünyanın içinde olduğunun, bu büyük ve önemli kitlenin, dijital alanı son 10 yıldır oldukça etkin şekilde kullandığının ve dijitalleşme sürecinin “dijital kadını” yarattığının ifade edildiği etkinlikte, kadınların dijital dünyanın bir parçası oldukları; söylemleri, yorumları, tepkileriyle dijital dünyaya önemli katkılar sundukları ve bu dünyanın şekillenmesinde önemli rol oynadıkları aktarıldı.

Beril Koparal: “Kadınlar hayata 1-0 yenik başlıyor”

Etkinlik konuşmacılarından Zade Vital Genel Müdürü Beril Koparal, konuşmasında dijitalleşmenin birçok şeyi kolaylaştırdığını ancak olumsuz yanları olduğunu da ifade ederek, “Aynı ev içerisinde farklı odalarda sosyal medyada oyalanmaları başladı. Bir kadın olarak biliyorum ki, kadınlar hayat 1-0 yenik başlıyor. Kadının hem anne olup evle ilgilenmesi aynı zamanda da iş hayatında başarılı olması bekleniyor.” dedi. Koparal, konuşmasında “Gençlere doğru sosyal medya kullanımı öğretilmeli” ifadesiyle, sosyal medyanın dikkatli kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Melek Pulatkonak: “Dijital alan kadınlar açısından bazı eşitlikler sağlıyor”

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı TurkishWin & BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak, konuşmasında artık 8 saniye gibi kısa sürede bir şeyleri satmanız gereken bir dönemde olduğumuzu ifade ederek, “Bu dönemde bir konuda başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor. Gerçekten bir yerde uzman olacaksanız çok çalışmanız gerekiyor. ” dedi. Pulatkonak, “Kadınlar açısından dijital alan bazı eşitlikler sağlıyor. Gelecekte kendimizi daha fizyolojik bir şekilde ortaya koyacak ve biyolojik bir şekilde teknolojiye bağlanacağız.” sözleriyle dijital alanın kadının hayatını gelecekte de dönüştüreceğini belirtti.

Bilgen Aldan: “Çalışmadan başarılı olan insan görmedim”

Dijital alanda Twitter ve Instagram’ı kullandığını, LinkedIn hesabıyla ise çok yoğun olduğundan baş edemediğini ifade eden etkinlik konuşmacılarından Mynet Genel Müdürü Bilgen Aldan ise, çalışma hayatının 24 saat olduğunu belirterek, “09:00-18:00 hesabı yapılarak dünyanın herhangi bir yerinde başarılı olunacağına inanmıyorum. Herkes aynı şeylere bakıyor. Fakat fark yaratmak için kadınların çok çalışması gerekiyor. Ben çok çalışmadan başarılı olan insan görmedim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir