Kategoriler
Teknoloji

Bükülebilen Ekranlar Çıkabilir

Bükülebilen Ekranlar ileri ki günlerde artık yeni teknolojik cihazlarda görmemiz mümkün olacak gibi görünüyor.

Katlanabilir ekranlar

Bu teknoloji ürünü ilerleyen dönemlerde netlik kazandığında bir çok alanda kullanılabilir ve yeni bir teknolojik rekabete yol açabilir. Bükülebilen ekranlar teknolojinin yeni tendi gibi görünüyor. bu durum böyle olunca teknoloji devleri bu üründen faydalanacaktır işte detaylar.

Çin yeni bir teknolojiye daha hazırlanıyor kağıt gibi büküle bilen ekranları yapmak için çalışmalara başladığını açıkladı. Yapmış olduğu araştırma notlarına göre polimer inceliğinde film üretmekte kullanılan teknolojinin maliyeti iş büyük ölçeklerde üretime geldiğinde kısıtlayıcı boyutlara ulaşıyor.

Kağıt ise bunun tam tersine kolay ve ucuz bir biçimde üretilebiliyor. Araştırmacılar sorunları aşmak üzere kağıdı bir iyonik jel ile kaplamayı düşünüyorlar bununla ilgi İyonik sıvıların iletken madde oluşturmak için sıvıların çoğunlukla iyondan oluşması ve negatif veya pozitif elektrik taşıyabilmeleri. Gerekmektedir Kağıt iyonik jelle kaplandığında’da ise iki sayfa arasına alınıyor ve ortaya elektriği iletebilen ince bir film çıkıyor. Elektrik yaprak üzerinden geçtiğinde kağıt aydınlanıyor.

Bu araştırmalara göre iletken kağıt oldukça dayanıklı ve 4.000 kez katlanıp açılmaya performansta imal edilebilir. değişikliklerle dayanıyor ve iki aydan fazla kullanım ömrü sunuyor. Bu araştırmanın sonucu ve Daha da önemlisi bu kağıdın üretmesi daha kolay ve ucuz maliyet olarak’ta bir metre kağıdın maliyeti ise diğerlerine göre daha ucuz Bu yapılan araştırmanın sonucu olarak yapılan bu işin kullanılıp kullanılmayacağını ise önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir