Kategoriler
Teknoloji

Bluetooth 5 ‘in özellikleri nelerdir?

Bluetooth 5 ‘in özellikleri nelerdir?
Sony Xperia XZ Premium ve Samsung’un yeni amiral gemisi olan Galaxy S8 telefonlarında tercih edilen Bluetooth 5 teknolojisinin merak ettiğiniz özelliklerini sizlere buradan açıklamak istiyoruz.
Bluetooth 5 Bluetooth 4’e göre ne gibi farklılıklar sunuyor?
Teknolojik gelişmelere bağlı olarak karşımıza çıkan Bluetooth 5 teknolojisinde ilk olarak göze çarpan 4 farklı özelliğinin olduğunu açıklamakta fayda var.

Hız teknolojisi

Bluetooth 5 teknolojisinin kullanıcılarına sunduğu en önemli özelliğin hız olduğunu buradan belirtmek istiyorum. Son olarak karşımıza Bluetooth 4.2 teknolojisi sunan firmaların Bluetooth 5 teknolojisine geçmesinden sonra artık bağlantılarını bir önceki sürüme göre 2 kat daha hızlı olduğu açıklandı. 2 kat ortalama hızın yapılan testlerden sonra başarılı sonuçlar vermesi bu teknolojinin oldukça dikkat çekmesini sağladı. Daha önce 10 dakikada yapılan veri transferini Bluetooth 5 teknolojisi sayesinde artık 5 dakika içerisinde yaparak zamandan tasarruf yapma fırsatını bulmuş olacaksınız.

Kapsama alanı

Kapsama alanı konusunda da artık daha geniş bir alandan veri transferi yapmanıza yardımcı olacak olan Bluetooth 5 teknolojisinin kapsadığı alan 4 kat daha arttı. Bluetooth 4.2’nin çekmediği alanlarda artık Bluetooth 5 teknolojisi kullanan cihazların rahat bir şekilde çekeceğini de açıklamakta fayda var.

Veri Kapasitesi

Bluetooth 5 teknolojisinden önce kullanılan 4.2’e göre 8 kat veri kapasitesi artan bu teknoloji veri transferi sırasında kullanıcılara ciddi kolaylıkları beraberinde getirecek. Bu son sürüm Bluetooth 5 teknolojisinden sonra artık veri transferi sırasında kolay bir aktarım yapma şansınız ortaya çıkacaktır.

Wİ-Fİ özelliği

Yeni geliştirilen Bluetooth 5 sürümünde en önemli özellikle olarak bunun olduğunu belirtmek istiyoruz. Çevrede bulunan ağlardan etkilenme özelliği bulunan Bluetooth teknolojisinin son sürümü olan 5 çevrede bulunan ağlardan etkilenmeden kullanıcılarına daha stabil bir alan sunmaktadır.
Şu an için sadece 2017’de çıkan amiral gemi telefonlarda görmeye alışık olduğumuz bu teknolojinin yakın zamanda bütün telefonlarda olması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir