Kategoriler
Teknoloji

BBC sanal gerçeklik konusunda önemli bir adım attı

BBC sanal gerçeklik stüdyosunu açarak sektörde önemli bir gelişmeye imza attı. BBC’nin bu alanda yaptığı araştırma ve yatırımlar biliniyordu. Ancak bunu bir adım öteye taşıyarak stüdyosunu resmen açmış oldu.

BBC tarafından yapılan açıklamaya göre heyecan verici deneyimler ile izleyicileri etkilemeyi hedefliyorlar. İçeriklerinde belli bir kitleye hitap edeceklerini,  böylelikle her sınıf insanın ilgisini çekerek sanal gerçekliği istenilen yere taşıyacakları belirtildi.

BBC tarafından atılan bu adımı, sanal gerçekliğin henüz bir akım haline gelme aşamasında olduğunu düşünürsek, yerinde bir karar olduğunu görüyoruz. Çünkü son gelişmelerle birlikte sanal gerçeklik videolarının ve oyunlarının popüler olması bekleniyor. Bu konuda yayınların da sanal gerçeklik çevresinde yayınlanacağını düşünürsek bir hayli heyecan verici olsa gerek. Teknolojinin son zamanlarda çok hızlı gelişmesi, firmaların bu konuyla da ilgilenmelerine ve yatırım yapmalarına neden oluyor. BBC’den sonra hangi kanalın bu konuda yeni bir adım atacağını merak ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir