Kategoriler
Teknoloji

ALTINAY Mars Kaşifi ABD de gururumuz oldu

“ALTINAY Mars Kaşifi” ABD de gururumuz oldu. ADB düzenlenen Mars Çölü’nde, Kızıl Gezegen’deki görevlere en uygun gezgin robotu tasarlama yarışmasında İTÜ’lü gençler gurur kaynağımız oldu. Detaylar haberimizde..

Türkiye’den İTÜ Katılmaya hak kazandı

2007 yılından bu yana düzenlenen URC yarışmalarına bu yıl Türkiye den İTÜ katıldı. 13 ülkeden 82 takım başvurduğu yarışmada İTÜ Rover takımı oldukça güçlü rakiplerin arasından sıyrılmayı başararak 4. olmayı başardı.  İTÜ Rover takımı, iki kategori de yapılan değerlendirme aşamasın da genel klasmanda 35 takım arasından 13. olurken bilim kategorisinde ise 4. olmayı başardı.

İTÜ Rover Takımı ALTINAY Mars Kâşifi” isimli araçları ile ABD’de düzenlenen Üniversiteler arası Robotik Araç Yarışmasında ( University Rover Challenge ) ülkemizi son derece başarılı bir şekilde temsil etmeyi başardı.

ABD’nin Utah Eyaleti’nde gerçekleştirilen URC yarışmaları Güney Utah’taki Mars Çöl Araştırma İstasyonunda gerçekleştiriliyor. Bu mevkinin özelliği Mars Çölü adıyla anılan, Kızıl Gezegen’i anımsatan zemine sahip olması. Burada uzayda faaliyete geçirilecek yeni tasarımların test edildiği ve denendiği yer olarak da önemli yerlerden birisi olarak bilinir.

İTÜ Rover Takımı genç dinamik beyinli arkadaşların üstün performans ve tasarımları için teşekkür ediyoruz ve gelecekteki başarılarının daha üst seviyelerde olmasını temenni ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir