Kategoriler
Genel

Promosyonda El İlanında ve Broşür Hizmetlerinde Tecrübeyle Tanışın

Baskı işlerinde, broşür ve logo tasarımlarında online çözümler zaman kazandırıyor. Bu konuda kaliteli çözüm seçenekleri sunan brosur.com., 7/24 çözüm üretiyor. Siteye girdiğiniz zaman karşınıza firmanın hizmet seçenekleri çıkıyor. Dijital baskı, el ilanları, promosyon seçenekleri, web tasarım çözümleri, logo çalışmaları, reklam çalışmaları ve diğer serigrafi baskı işleri, firmanın uzmanlık alanına giriyor. Yılların deneyimine sahip olan firma yirmi yıldır bu sektörde hizmet veriyor. Tecrübeli ve aynı zamanda işin ehli ekibi sayesinde istediğiniz kaliteli matbaa işleri bu sitede sizleri bekliyor. Kartvizit, katalog, fatura, irsaliye, ajanda, takvim, dergi, blok not, mause pad, küp bloknot baskı, bardak altlığı, antetli kağıt, insört, magnet ve oto kokusu kategorisinde promosyon seçenekleri bu adreste.

Deneyimli Elemanlarla Tanışın

Serigrafi, dijital ve tonlama baskı seçenekleriyle çözüm üreten site, online çözüm seçenekleriyle saatlerinizi alacak baskı ve promosyon işlerini kısa sürede bitiriyor. Firma, bu kategoride müşteri memnuniyeti sağlıyor. Dijital baskı, promosyon, el ilanları, web tasarım seçenekleri, broşürler ve özel logo çalışmaları, firmanın uzmanlık alanına giriyor. Bütün bu konular hakkında pratik çözüm arıyorsanız, bu siteyi ziyaret etmeniz yeterli.

Firma, istediğiniz özelliklere sahip tasarımlarla çözüm üretiyor. Son teknoloji cihazlarla ve pratik yöntemlerle baskı işlerinde aradığınız çözüm seçenekleri bu adreste sizleri bekliyor. Antetli kağıt, kartvizit, fatura, katalog, ajanda, irsaliye, blok not, takvim, mause pad, dergi, bardak altlığı, küp bloknot, insört, magnet ve oto kokusu promosyon seçenekleri bu adreste müşterisiyle buluşuyor.

Online Çözüm Seçenekleri Burada

Firma resmi kurumların işini de yapıyor. Bunun yanı sıra özel sektör için de çözüm seçenekleri sunuyor. Pratik baskı seçenekleriyle reklam dünyasının ihtiyacı olan kaliteli broşürler bu adreste sizleri bekliyor. Küp bloknot basımı konusunda aradığınız cevaplar bu adreste. Firmanın deneyimli elemanları, pratik yöntemlerle kısa sürede istediğiniz tasarımları hazırlıyor. Son teknoloji cihazlarla kaliteli dijital baskı seçenekleri için müşteri hizmetlerine bağlanmanız yeterli.

Logo, web tasarımı, broşür, el ilanı ve promosyon konusunda güvenilir bir adres arıyorsanız doğru yere geldiniz demektir. Yılların tecrübesiyle müşteri memnuniyeti sağlayan şirket, kargo seçenekleriyle tasarımları adresinize gönderiyor. İstediğiniz tasarım seçeneklerini hazırlayan elemanlar, tasarımların son halini size gönderiyor. Sizin onayınızdan sonra baskı işlemi gerçekleşiyor.

Kategoriler
İnternet

Papara ile PTT iş birliği başladı!

ELEKTRONİK para kuruluşu Papara, PTT ile iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında Papara kullanıcıları hesaplarına Türkiye’deki tüm PTT şubelerinden nakit para yatırabilecek.


Para transferi ve ödeme hizmetleri sunan Papara ile PTT şubeleri arasında yapılan anlaşma kapsamında banka hesabı olmayan kullanıcılar tüm PTT şubelerini birer Papara şubesi gibi kullanıp hesaplarına para yatırabilecek. Anlaşma ile kullanıcılara birçok avantaj sunulacağını belirten Papara Genel Müdürü İlker Diker, “Bu hizmet sayesinde artık banka hesabı olmayan Papara kullanıcıları tüm PTT şubelerini birer Papara şubesi gibi kullanıp hesaplarına para yatırabiliyorlar. Yatırılan tutarlar anında Papara kullanıcısının hesabına yansıtılıyor” dedi.

PARA YATIRMA İŞLEMİ KOLAYLAŞIYOR

“İş birliği ile kullanıcıların para yatırma işlemlerinin kolaylaşmasının yanı sıra, çeşitliliğin sağlanması ve ATM erişimi kısıtlı olan yerlerde Papara kullanıcılarının hesabına rahatlıkla para yatırabilmesi hedefleniyor” diyen Diker, sözlerine şöyle devam etti:

“Para yatırılan kanallara PTT gibi geniş bir ağı olan köklü bir kuruluşun eklenmesinin kendileri açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Papara Genel Müdürü İlker Diker  “Kullanıcılarımızın Papara hesaplarına para yatırabilmeleri için artık 4875’i aşkın şubeleri var. Kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine gidip cep telefonu numaranızı paylaşmanız yeterli.”

ŞEFFAF EKONOMİ VE İYİ KULLANICI DENEYİMİ

Vizyonlarının nakitsiz topluma azami katkı sağlamak olduğunu belirten Diker, “Geliştirdiğimiz bütün ürünler ve projeler bu vizyona hizmet ediyor. Nakit yerine kart kullanımını teşvik ederek hem daha şeffaf bir ekonomi hem de çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratıyoruz. Birçok banka ve PTT ile yaptığımız işbirlikleri ile kullanıcılarımızın Papara hesaplarına nakit yatırma kanallarını her geçen gün artırıyoruz. Çok yakında kullanıcılarımıza tüm ATM’lerden işlem ücreti ödemeden nakit çekme imkanı da sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kategoriler
İnceleme

Teknosa ve Monster’dan oyunseveler için iş birliği

TEKNOSA ve Monster, yeni bir iş birliğine imza attığını duyurdu. Bu iş birliği kapsamında, Monster Notebook’un tüm oyun bilgisayarları ilk kez bir teknoloji market zincirinde, internet sitesi üzerinden satışa sunuldu.


Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa ve yerli bilgisayar markası Monster, oyun pazarını hareketlendirecek bir iş birliğine imza attı. Bu yeni ortaklıkla ilk kez Monster oyun bilgisayarları bir perakende zincirine entegre edilerek internet sitesinde satışa sunuldu.

‘Büyüksün, büyük oyna’ mottosuyla hareket eden Teknosa ve yüksek performanslı ürünleriyle tercih edilen Monster’ın, hayata geçirilen iş birliği kapsamında Intel® ESL Türkiye Şampiyonası’nda da birlikte yer alacağı duyuruldu. Finalleri 12-15 Eylül tarihleri arasında İzmir Enternasyonel Fuarı’nda gerçekleşecek olan büyük e-spor organizasyonunda ayrıca bu firmaların oyun severler için farklı deneyimler ve çeşitli sürprizler hazırlandığı belirtildi.

KİŞİSELLEŞTİRİLEBİLEN BİLGİSAYARLAR

Gelişmiş ekran kartları ve yeni nesil Intel işlemcilerle Monster oyun bilgisayarı serileri Abra ve Tulpar, taksitli ödeme seçeneği ve online kredi imkanlarıyla internet mağazasında oyunseverlerle buluştu. Abra ve Tulpar serisinde ekran boyutlarının, ihtiyaca göre 15,6 inç veya 17,3 inç olabildiği belirtildi. Yüksek performansı ve oyunculara özel tasarımlarıyla ön plana çıkan bu oyun bilgisayarlarının, esnek modelleme avantajı ile bilgisayarın kişiselleştirilmesine imkan sağladığı ifade edildi.

Kategoriler
Genel

E-Ticaret Siteleri Aracılığıyla Araba Satış Dönemi Başladı

HEPSİBURADA, yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında sınırlı sayıdaki Fiat Egea Sedan Easy 1.4 Fire 95 HP benzinli ve manuel otomobiller, 28 Ağustos saat 10.00’da başlayacak satışa çıktı.


35’den fazla kategoride, 24 milyon ürün çeşidiyle, aylık 102 milyon ziyaretçiye hizmet veren Hepsiburada, ürün gamına bu kez online satışta alışılmamış bir ürünü dahil etti. 28 Ağustos saat 10.00’da başlayan fırsata arabasını yenilemek isteyenler, ÖTV artışından etkilenmeden avantajlı fiyatla Fiat Egea Sedan Easy 1.4 Fire 95 HP manuel vitesli, benzinli otomobil sahibi olabilecek. Daha önce Black Friday’de benzeri bir uygulama yapan Hepsiburada’nın bir gün boyunca sürecek stoklarla sınırlı kampanyasında sunulan ürünün toplam fiyatına, ÖTV, KDV, plaka ve ruhsat masrafları da dahil edildi.

Kampanyadan yararlananlar, noter veya trafik tescil müdürlüğündeki resmi işlemlerin yerine getirilmesinden ardından, en geç 5 iş günü içerisinde arabalarına ulaşabilecek. Teslimatlar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Samsun, Kütahya ve Bursa illerinde, Araba Sepeti tarafından belirlenen noktalara yapılacak.

Kategoriler
Oyun

Black Desert Remastered Türkiye ve MENA’nın birinci yıl dönümü kutlamalarına hazır olun!

Geçtiğimiz sene yenilenen Black Desert Türkiye ve MENA evreni, ilk yılını özel ödüllerle ve etkinliklerle kutluyor. Ayrıca Bartali, macera günlüğüne eklediği beş yeni macera ile birlikte maceracıları heyecan dolu keşiflere sürükleyecek.

Yenilenen Black Desert Türkiye ve MENA dünyası serüvenlerine başlangıcının birinci yıl dönümünü kutluyor. Özel ödüllerin yer aldığı etkinlik ve şenliklere herkes davetli! Bunun yanında Igor Bartali’nin macera günlüğünün yeni bölümü geldi ve iki yeni etkinlik ise Black Desert dünyasına giriş yapan herkesi ödüllendirecek!

Bartali ile yeni maceralar sizi bekliyor! 

Velia’nın gezgin şefi Bartali, macera günlüğünü Valencia topraklarını kapsayan beş yeni bölümle güncelledi. Bartali’nin önceki on macera günlüğünü bitirmiş olanlar, artık ünlü kaşifin tavsiyeleri ile dünyayı daha çok keşfedecek ve altın arazisi olarak bilinen diyarın gizemlerini açığa çıkarmak için kaşifin izinden ayrılmayacak. Ek günlük sayfaları ve yeni eklenen görevler, zengin ve bol ödülleriyle maceracılarını bekliyor!

Özel ödüllere sahip olma fırsatı!

Kutlamalar bunlarla sınırlı değil; yıl dönümü heyecanını katlamak için düzenlenen ve 14 gün sürecek birinci yıl dönümü özel giriş ödülleri etkinliği bugün başlıyor. Maceracılar, Valks’ın Tavsiyesi, Shakatu’nun Lüks Kutusu ve Kamasylve Kutsaması (7gün) gibi muazzam eşyaların sahibi olabilecek. Ödülleri daha da değerli ve büyük hale getirmek için 22 Ağustos-25 Eylül 2019 tarihleri arasında genel bir giriş ödülleri etkinliği gerçekleştirilecek. Daha fazla Valks’ın Tavsiyesi ve Güzel Aksasuar Kutusu kaçırılmayacak ödüller arasında yer alıyor. Bu nedenle bütün maceracıları bu heyecana davet ediyoruz.

Black Desert Türkiye ve MENA serüvenlerini sürdürenler için bir sürpriz daha var; içerik güncellemeleri, yaşam sistemi değişiklikleri ve dahası 4 Eylül 2019’da resmi internet sitesinde duyurulacak. Daha fazla bilgi için tr.playblackdesert.com adresini takipte kalın!

Black Desert Hakkında:

Pearl Abyss’ten Black Desert, son nesil görseller ve türü yeniden tanımlayan beceri tabanlı savaş, açık dünya MMORPG aksiyon oyunudur. Piyasadaki diğer oyunlarla kıyasla en gelişmiş karakter özelleştirme sistemi ile, oyuncuları normların dışına sürükleyerek ve her oyuncu temsil eden gerçekçi ve benzersiz karakterler oluşturma imkânı sunuyor. Sezgisel kontrolleri, muazzam tasarlanmış dünyası ve geniş hikâyesi, hem yeni oyuncuları hem de deneyimli MMO ve aksiyon RPG oyuncularını heyecanlandırıyor. Pearl Abyss, PC, mobile ve konsol platformları için Black Desert’i geliştirdi, PS4 sürümü ise 2019 yılında tüm dünyada piyasaya sürülecek. 11 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ile Black Desert PC, 150’den fazla ülkede ve 12 dilde oyuncularıyla beraber. Black Desert hakkında daha fazla bilgi için tr.playblackdesert.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kategoriler
Genel

Dünya Evine Teknede Düğün İle Girin

Evlilik insanların hayatındaki en önemli dönüm noktasıdır. Birbirini seven iki çift evlenmeye karar verdikleri andan itibaren hayallerindeki düğünü konuşuyor. Kimi kır düğünü, kimin salon düğünü, kimi havuz başında kokteyl düğün, kimi ise plajda veya deniz konseptli düğün düşünüyor. Düğün herkesin en büyük hayalidir. Herkes kendi düğününün içeriğini kendi belirler. Kendi istek ve hayallerinin doğrultusunda bir düğün planı gerçekleştirir. Alışılagelmiş bir düğün yapmak mı istersiniz yoksa farklı bir düğün mü? Cevabınız farklı bir düğün ise teknede düğün size göre bir düğün olabilir.

Teknede Düğün İle Farklılık Yakalayın

Sevdiğiniz kişi ile ortak yaşama birlikte başlayacağınız bu günü, muhteşem bir organizasyon hazırlayarak, çok faklı bir düğün yapabilirsiniz. Bu düğün sizin en özel gününüz olduğu için kendi hayalinizdeki bütün planları gerçekleştirebilirsiniz. Teknede düğün yaparak unutulmaz bir düğüne imza atabilirsiniz. Farklı konseptler ve ambiyans içeren bir düğün organizasyonu oluşturabilirsiniz. Masmavi surların üzerinde mutluluğa evet diyebilirsiniz. Siz de https://www.beyazmartidavetgemisi.com/teknede-dugun-organizasyon/  adresinden detaylı bilgi alabilir, birinden güzel teknede düğün fikirleri alabilirsiniz. Özel günlerinizi asla şansa bırakmayın.

Kategoriler
Genel

Casio Erkek Saat

Casio saat modelleri günlük hayatta şıklığı yakalamak isteyen erkeklerin tercih ettiği ürünlerdir. Bu saatler zamanı göstermenin yanında farklı teknolojik özellikler sayesinde her türlü ihtiyaçta erkeklerin yardımına koşuyor. Casio erkek saat modelleri özgün tasarımları ile öne çıkar ve stil tamamlama konusunda oldukça işlevsel bir aksesuardır. Farklı modellere sahip analog ve dijital tüm erkek saatlerini sitemizde inceleyebilirsiniz.

Casio Erkek Saat ile Stilini Oluştur

1974 yılında saat üretimine başlayan Casio markası özellikle erkekler için ürettiği modellerde sektörde söz sahibi olmayı başarmıştır. Erkeklerin kombinlerini tamamlaması ve kendi stilini oluşturması için ayrıntılarda şıklığı yakalamaya yardımcı olan saatler şıklığı yakalamanızı sağlıyor. Özellikle aksesuar kullanmayı sevmeyen erkekler kol saatleriyle kombini yakalayabilirler. Yuvarlak ya da köşeli kadran modelleri arasından tercih yaparken plastik, çelik, iyon kaplama, alüminyum ya da titanyum kasa tipine sahip farklı renk seçenekleriyle Casio saatlerini satın alabilirsiniz. Hem günlük hem de klasik modeller arasından istediğiniz seçimi yaparken https://www.konyalisaat.com.tr/casio-erkek-saatleri adresinden farklı teknolojik özelliklere sahip modelleri bulabilirsiniz.

Kategoriler
Teknoloji

Klavye seslerinden yazılanları tespit eden yazılım sınıfta kaldı


ABD’nin Southern Methodist Üniversitesi’nde yeni nesil bir casus yazılım geliştirildi. Kullanıcıların klavye seslerinden, yazılanları tespit eden yazılımın başarı oranının yüzde 40 olduğunu belirten Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Çevik, “İstenirse kişisel bilgilerin ele geçirilmesi için bu tip yazılımlara ihtiyaç duyulmaz. Kişisel verilerimizi kendi isteğimizle zaten her yerde paylaşıyoruz” dedi.


Southern Methodist University’e (SMU) bağlı Darwin Deason Siber Güvenlik Teknolojisi araştırmacıları, bilgisayar klavyesinde yazı yazarken oluşan akustik sinyal ya da ses dalgalarının, cep telefonlarıyla başarılı bir şekilde tespit edilebilen bir yazılım geliştirdi. İstanbul Aydın Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Çevik, casus yazılım ve günümüzde giderek tartışmalı hale gelen ‘kişisel verilerin korunması’ konusunu değerlendirdi. Çevik, “Klavyede yazılan metni tuş seslerinden yola çıkarak tahmin etme yöntemi ütopik bir yaklaşım. Yazılımın başarı oranı da yüzde 40’larda kaldı. Bugün sosyal medya kullanarak kişisel verilerimizi kendi isteğimizle tüm dünya ile paylaşıyoruz” dedi.

“KOLAY BİR İŞ DEĞİL”

SMU araştırmacıları tarafından geliştirilen casus yazılım hakkında konuşan Doç. Dr. Çevik, “Makine öğrenmesinin temelinde eğitme gelir. Uygulamanızı eğitmeniz için ciddi miktarda veri setine ihtiyacınız var. Bununla birlikte, kullanılan klavyenin türü, bunun yanı sıra klavyeyi kullanan kişinin fiziksel özellikleri, hatta ve hatta o anki ruh hali bile tuş takımına uygulanan basıncı ve dolayısıyla tuşlardan çıkacak ses dalgalarının niteliklerini etkileyeceğinden bunları doğru şekilde anlamlandırmak o kadar da kolay değil” diye konuştu.

“BİLGİLERİMİZİN KİMLE PAYLAŞILDIĞINI BİLMİYORUZ”

Günümüzde kişisel verilere sahip olmak için  ‘casus yazılımlara’ ihtiyaç duyulmadığının altını çizen Doç. Dr. Çevik, konuşmasını şöyle noktaladı:

“Hâlihazırda zaten bütün bilgilerimiz bütün dünyaya açık. Mikrofon ve kamera gibi donanıma sahip bütün elektronik cihazlarda yüklü herhangi bir uygulama, sizin ortamda konuştuğunuz tüm sesleri ve sizin görüntünüzü sizin izniniz olmadan alıp bir yerlere transfer edebilir. Buna akıllı televizyonlar da dâhil. Aynı şekilde, birçok kişinin akıllı telefonunda Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp gibi uygulamalar mevcut. Bu uygulamaları aktive ederken bilgi paylaşımı yapmalarına izin veriyoruz. Arka planda sizin telefonunuzda kayıtlı olan verilerinizden ne kadarını nereye gönderiyor, ya da kimlerle paylaşıyor bilgimiz var mı? Ya da bu uygulamaların sahibi şirketler kime ne garantisi veriyor? Bütün dünya size bedava bilgi aktarımında bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde, sizin telefonunuz ya da bilgisayarınız üzerinde yaptığınız finansal işlemlerden tutun şifrelerinize kadar her şey paylaşılabilir veri haline geliyor.”

Kategoriler
Genel

TARAFTARDAN TRANSFER İSYANI!


Geçtiğimiz sezon son maçta MKE Ankaragücü’nün yenerek ligde kalan ve bu sezona daha büyük hedeflerle başlayan Göztepe, iki haftası geride kalan yeni sezonda hayal kırıklığı yaşıyor. Sezonun ilk maçında kendi taraftarı önünde Antalyaspor’a kaybederek sezona puansız merhaba diyen İzmir temsilcisi, 2. hafta müsabakasında, Beşiktaş deplasmanından da 3-0 mağlup ayrılarak taraftarlarını mutlu edemedi. İki hafta sonunda puanı bulunmayan sarı-kırmızılı takımın ortaya koyduğu performans camianın da tepkisini topladı. Detaylar kiralık bahis sitesi’nde şu şekilde;

GOLE HASRET

Süper Lig’de geride kalan 2 haftada 0 çekerek taraftarlarını üzen Göztepe, bu müsabakalarda gol atma sevinci de yaşayamadı. Her iki karşılaşmada da gol pozisyonuna dahi girmekte zorlanan İzmir ekibi; Antalyaspor’a 1-0, Beşiktaş’a ise 3-0 kaybetti. Yeni sezonda golle buluşamayan Göztepe, bu karşılaşmalarda ise kalesinde gördüğü 4 gole engel olamadı. Öte yandan Beşiktaş maçının devre arasında oyundan çıkan Eren Derdiyok’un sakatlığının olduğu, durumunun birkaç gün içerisinde netlik kazanacağı belirtilirken maçı otakbet kirala takip etti.

Göztepe’nin transfer döneminde bahis sitesi kirala kadrosuna kattığı 3 isim, Teknik Direktör Tamer Tuna tarafından maç kadrosuna alınmadı. Bu sezon kadroya katılan isimlerden Leo, Sanneh ve Eren bu hafta da müsabakaya ilk 11’de başlarken, yedek kulübesinde ise yeni transferlerden yalnızca Batuhan oturdu. Sarı-kırmızılıların bu sezon kadrosuna dahil ettiği Murat Paluli, Veli Çetin ve Hüseyin Bulut ise Beşiktaş maçı kadrosunda kendilerine yer bulamadı.

Kategoriler
Genel

Bursaspor’da Serkan Erdoğan dönemi başladı

Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Bursaspor Basketbol’da başantrenörlük görevine Serkan Erdoğan getirildi. Yeni sezonda Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek yeşil-beyazlı ekipte, başantrenörlüğe getirilen Serkan Erdoğan ve yardımcı antrenör Tutku Açık ile birer yıllık sözleşme imzalandı. 1xbet giriş detayları aktardı…

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, tarihinde ilk kez Süper Lig’e katılacak yeşil-beyazlı ekipte, başantrenör Serkan Erdoğan ve yardımcı antrenör Tutku Açık ile birer yıllık sözleşme imzalandı. 1xbet giriş ‘e göre  Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’ndeki imza törenine, kulübün basketbol şube başkanı Sezer Sezgin, genel menajer Nedim Yücel ve yönetim kurulu üyesi Adnan Orhan katıldı.  Serkan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, kendisi için uygun görülen bu görev için heyecanlı ve mutlu olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

Bursaspor Basketbol’un bir alt ligden hak ederek Süper Lig’e yükseldiğini betist ‘e  vurgulayan Erdoğan, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kolay bir iş değil. Bunu başaran büyük bir camiaya geldik. Gururluyum. Bu kulübün başarılı olması için Tutku Açık ile birlikte çalışacağız. Bu işi severek yapan yöneticilerimizle en iyisi için çaba göstereceğiz. Taraftarlarımızı her maça bekliyoruz. Bursaspor seyircisinin basketbolu sevdiğini biliyorum. Onların desteğiyle güzel maçlar oynayacağız.” ifadelerini kullandı.

1xbet Tutku Açık ise Bursaspor’un önemli bir camia olduğunu ve sonuna kadar mücadele eden bir takım kurmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kategoriler
Genel

Odio Sözlük İle Bilgiye Erişmenin Keyfini Çıkarın

Bilgiye erişmenin bazı basit yolları var. Wikipedia internet dünyasına ve global dünya’ya bu konuda katılımcı paylaşımın yollarını açtı. Bu sayede insanlar bir konu hakkında bilgilerini rahatlıkla paylaşabiliyorlardı ve editör kontrolünden geçtikten sonra sistemde verdiğiniz bilgiler yayınlanıyordu.

İnternet dünyasına bu katılımcılık wikipedia yanı sıra sözlük siteleri ve özellikle blog siteleri ile geldi. Eskiden bir paylaşım yapar, bunu ziyaretçilerinize sunardınız. Gün geçtikçe burada da katılımcı bir sistem sağlandı ve yorum bölümü aracılığıyla insanların var olan bilgiye yorum yapmaları sağlandı.

Sözlük sistemi Türkiye’de bunu web 2.0’dan önce yapmaya başladı. Peki bu katılımcı sistem ile ne amaçlanıyor gelin kısaca paylaşalım.

Güzel bir söz vardır, El elden üstündür, damlaya damlaya göl olur diye.

Bu iki cümlede de asıl mantık şu, insanlar birbirlerinden daha iyi bilebilirler, daha farklı düşünebilirler ve farklı bakış açılarında olabilirler.

Bu yüzden bilgiyi de bu bağlamda çoğaltmak ve geliştirmek mümkündür. İnternette bir bilginin manipule edilmesi son derece kolay. Özellikle tek bir kişinin yazdığı yazıya eğer ekleme yapamıyorsanız o fikre karşı bir muhalefet de söz konusu olamaz. Sözlük siteleri bu bağlamda çok görüşlülüğü etkileyen en önemli detaylardır. Wikipedia bu konuda biraz daha tek düze sistemin devamı olarak görülebilir.

Odio Sözlük çok farklı görüşe ulaşabileceğinizi ender sitelerden biri. Her konu hakkında farklı görüşlere denk gelmeniz mümkün, bu açıdan en önemli sözlük sitelerinin başında gelmektedir, denemenizi tavsiye ederiz.

Kategoriler
Oyun

5bin dolar ödüllü Heavy Metal Machines Metal League 5, Ağustos ayında gerçekleştirilecek!

5 bin dolar ödüllü ‘Metal League 5’ Ağustos ayında yapılacak!

Heavy Metal Machines’in Metal League 5’e çok az bir vakit kalmışken, ödül havuzu gibi detaylar kesinliğe kavuştu. Her seviyeden oyuncunun katılabildiği Metal League turnuvasına her geçen gün ilgi artıyor. Bu turnuva sonucunda özel ödüllerle birlikte şampiyon unvanını hangi takımın alacağı merakla bekleniyor!

Düzenlediği lig ile esporun kapılarını aralayan Heavy Metal Machines, rekabetçi ruhun sürdürülmesi için çalışmalarına devam ediyor. ESL Play partnerliğiyle Heavy Metal Machines’in yeni turnuva modu, tüm dünyadan katılımcı takımlarıyla Kuzey Amerika sunucusunda oynanacak.

Metal League 5 için geri sayım başladı!

Sırasıyla Avrupa ve Güney Amerika sunucularında düzenlenen ilk Metal League başarılarının ardından, Brezilyalı şirket Hoplon tarafından geliştirilen araba savaşı MOBA oyunu Heavy Metal Machines, oyuncularını yeni büyük bir turnuva için Kuzey Amerika’ya davet ediyor. ESL Play ile ortaklaşa olarak, Heavy Metal Machines çevrimiçi turnuvasının yeni sürümü 10 Ağustos 2019‘da başlıyor. Dünyanın dört bir yanından oyuncular 5 bin dolar değerindeki ödül havuzu için rekabete dahil olabilecek. Turnuvanın kayıtları tamamen ücretsiz olup, katılmak için ise sadece takımın turnuva günü ve zamanında Metal League oyun içi sırasına girmesi gerekir. Giriş için herhangi bir ödeme gerekmiyor ve her seviyeden takım katılabiliyor. Turnuva heyecanına yakından tanık olmak ve detayları öğrenmek için tanıtım videosuna göz atabilirsiniz: https://youtu.be/Lic18ISyZSc

Turnuvalar büyük ilgi görüyor!

Hoplon CEO’su Rodrigo Campos, “İlk turnuvalarda 16 farklı ülkeden 46 takım, Heavy Metal Machines Metal League unvanı için katılım gösterdi. Neon Knights (Avrupa) ve Roadkill (Brezilya) takımları şampiyon olarak büyük ödülleri evlerine götürdü. Kuzey Amerika sunucusunda birincilik unvanını kimin kazanacağını ve bu özel listenin bir parçası olacağını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi. Ayrıca Hoplon Stüdyo Yöneticisi Eros Carvalho, “Metal League 5, Heavy Metal Machines’ın oyun ilerleme sistemi olan Metal Pass 5 sezon boyunca sürecek. Hem Avrupa hem de Güney Amerikalı oyuncuların gecikme olmadan Kuzey Amerika sunucusunda oynayabilecekleri için turnuva tüm oyuncular için tamamen eşit şartlar altında gerçekleştirilecek. Deneyimli takımlar ve amatör sürücüler “Sıralamalı Mod” ile yeteneklerini ortaya koyarken, artık Heavy Metal Machines’de her çeşit Xbox 360, Xbox One ve PS4 gamepad desteği sayesinde kendileri için en uygun ekipmanı seçebilecek. Bu son ekleme, oyunlarında gamepad kullanmayı tercih eden oyuncuları Heavy Metal Machines’a teşvik etmekle birlikte, turnuvaya bir denge getirecektir” diye ekledi.

Rekabetin başlamasına çok az kaldı!

Metal League 5, 10 Ağustos 2019 tarihinde başlıyor ve her Cumartesi günü karşılaşmalara sahne olacak. Gelişmiş puanlama sistemi sayesinde turnuva başladıktan sonra bile takımlar, turnuvalara katılım gösterebilecek. Turnuva başlangıcından itibaren altı Cumartesi sonunda ilk sekiz takım, 21 Eylül 2019‘da best-of-3 maçlarıyla finallerde boy göstermeye hak kazanacak. Birinci takım 2bin dolar, ikinci takım bin 500 dolar, üçüncü takım bin dolar ve dördüncü takım 500 dolar ödül kazanacak.

Henüz takımı olmayan Heavy Metal Machines oyuncuları HMM Discord kanalına katılarak takım bulabilir: http://bit.ly/2Q067ai

Kuzey Amerikalı site MMOHuts tarafından 2018’in en iyi MOBA oyunu Meavy Metal Machines’i https://goo.gl/1cHS5N sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz. Hoplon’dan haberler için http://www.hoplon.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hoplon Hakkında

2000 yılında kurulan Hoplon, 80’den fazla yetenekli profesyonelden oluşan bir ekiple Brezilya’nın önde gelen oyun geliştiricilerinden biridir. Florianopolis’te yer alan ve Güney Brezilya’daki teknoloji merkezinin bir parçası olan Hoplon, ülkenin öncü projelerinden sorumlu olurken, Heavy Metal Machines, Apocalypse: The Party’s Over ve Taikodom gibi isimlerle Brezilya oyun sektörünü gün geçtikçe güçlendirmeye devam ediyor. Hoplon hakkında daha fazla bilgi için www.hoplon.com sitesini ziyaret edebilir, Facebook ve Twitter‘da bizi takip edebilirsiniz.