Kategoriler
Yazılım

Android 8.1 geliştirici önizleme sürümü çıktı

Google‘dan yapılan açıklamaya göre geliştiriciler için Android 8.1 Oreo güncellemesini yayınladı. Google her zamanki gibi ilk olarak yapılan güncellemeleri kendi cihazlarında kullanıyor Geliştiricilerin yapmış olduğu Android 8.1 Oreo sürümünü kullanıcılara tanıtmaya başladı.

 

Bu sürümü kullanacak cihazlar ise Pixel C, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL Nexus 6P, ve Nexus 5X, Pixel modellerinde kullanacağını açıkladı. Bu gelen sürümün ise yıl sonuna kadar süreceği 2018 yılından itibaren ise tüm Pixel kullanıcıları bu sürümü rahatlıkla indirebilecekler çok pahalıya satılan cihazlar daha henüz Android  8 Oreo güncellemesini almadan Google yani bir sürüm olan Android 8.1 sürümünün gelmesi üretici firmaları birazda olsa sıkıntıya olacak gibi görünüyor.

Android 8.1 Oreo cihazlara katkısı

Yeni gelen güncellemeyle birlikte farklı değişiklere giden bazı değişikler ise şu şekilde. Jest ve hareketler sisteme eklendi, Wi-Fi daima açık özelliği kaldırıldı, Karanlık tema seçeneğinin eklenmesi, Bildirim menüsünün ise  daha şeffaf ve güzel bir yapıya sahip olması, Kurulum menüsü değişimi, Otomatik özelliğinin daha iyi bir hale gelmesi, Güç menüsünün değişimi akıllara gelen bu özelleklerin haricinde görüntü olarak da bilindik Android menü sistemini anımsatacak ve kolay kullanım sunacak özellikleri dikkat çekiyor.. İlk olarak ise API’lar sisteme eklenmesi ayrıca sistem performansının da iyileştirmeler yapıldığı açıklaması yapıldı. Google bu sürümden sora önümüze hangi sürümle geleceği ise merak konusu.

Teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir