Kategoriler
Donanım Haberleri

HP parmak izi okuyuculu fare çıkarıyor!

Teknolojinin her geçen gün ilerlemesi, şirketlerin yeni ürün arayışlarına neden oluyor. Teknoloji devlerinden biri olan HP, bilgisayar kullanıcılarını sevindirecek bir haberi duyurdu. HP tarafından geliştirilen parmak izi okuyuculu mouse , kısa bir süre içerisinde satışa çıkacak.

Bugüne kadar sadece dizüstü bilgisayarlarda güvenlik amaçlı parmak izi sensörüne rastlamıştık. Ancak artık sensörlerin kullanım alanları giderek yaygınlaşmaya başladı. Özellikle akıllı telefonların arka ve ön kısımlarında kullanılan sensörler, bilgisayar donanımlarında da kullanılacak.

Şirketin duyurusunu yaptığı HP USB Fingerprint Mouse modeli bilgisayarın yabancı kişiler tarafından korunması amacıyla geliştirilmiş. Ürünün kullanımı ise oldukça basit. Fare üzerinde bulunan alana parmağınızı koyarak tanıma işlemini gerçekleştirebileceksiniz. Özellikle hızlı ve pratik olan bu farenin oldukça ilgi görmesi bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre HP AES-256 bit güvenlik şifrelemesi sunacak. Şifreleme sayesinde bilgiler güvenli bir şekilde saklanacak. Tanıtılan yeni ürün kablolu olarak geliştirilmiş. Kablosuz seçeneğinin olup olmadığı hakkında ise bir bilgi yok. Yeni ürünün Aralık ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Ürünün fiyatı ise 49 dolar olarak açıklandı.

Türkiye satış fiyatının ise 350 TL civarında olması bekleniyor.  HP’nin geliştirdiği ürüne diğer şirketler nasıl karşılık verecek merak konusu. Belki parmak izi sensörüne sahip bir klavye satışa çıkabilir. Teknolojinin hızlı ilerlemesi farklı alanlarda ilgi çekici ürünlerin kullanıcılara sunulmasına neden oluyor. Böylelikle de hayatımız her geçen gün kolay bir hale geliyor.

Kategoriler
Donanım Haberleri

Intel Core artık 128 GB RAM’i destekliyor

Teknoloji alanında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Intel Core  işlemciler 128 GB RAM ‘i desteklemeye başladı. İşiniz dolayısı ile yüksek performanslı bilgisayarlara ihtiyacınız var ise 128 GB RAM seçenekleri artmaya devam ediyor. Donanım sektöründe bir hayli sınırlı olan 128 GB RAM kullanımı artık daha kolay hale gelecek. Bildiğiniz gibi XEON dışında bu kapasiteyi destekleyen bir işlemci bulunmuyordu.

Intel Core i9 Serisi

AMD ve Intel arasında yaşanan pazar payı rekabeti son hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Intel tarafından dokuzuncu nesil işlemciler tanıtılmıştı. Yeni gelen haberlere göre de RAM kapasiteleri de arttırılmış oldu. Eskiden en yüksek RAM kapasitesi 64 GB iken şimdi ise 128 GB olarak açıklandı. Ancak bu kapasiteyi kullanabilmeniz için  anakartınızda 4 adet DIMM slotunun bulunması gerekiyor. Eğer  4 slot yok ise satın almanız gerekecek. 4 Slot 64 GB RAM  fiyatı ise yaklaşık olarak 500$ seviyesinde. Yani 128 GB RAM kullanmak istiyorsanız  1000$ ‘dan daha fazla bir ücret ödemeniz gerekecektir. Bu denli yüksek bir ücreti herkesin ödeyemeyeceği aşikar. Tabi bu denli yüksek kapasiteli işlemciler yerine daha makul fiyatlara iyi performanslı bilgisayar toplayabilirsiniz.

Donanım alanında yaşanan gelişmeler , birkaç yıl içerisinde hem fiyatların düşeceği, hem de daha yüksek performanslı ürünlerin çıkacağı mesajını veriyor. Çünkü her yeni çıkan ürün sonrası firmalar arasında rekabet düzeyi giderek artıyor. Bu da ürünlerin çeşitlenmesine ve fiyatların gün geçtikçe daha makul seviyelere gelmesine neden oluyor.

Intel rekor kırmaya devam ediyor haberimizi ilgili bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Kategoriler
Donanım Haberleri

Yönlendirici cihaz kullanıcıları dikkat!

Günlük hayatta birçok ev ve iş yerinde yönlendirici cihazlar kullanılıyor. Peki yönlendirici cihazların güvenli olmadığını biliyor musunuz ?

Ağ cihazları, günümüzde yardımcı teknoloji ürünleri arasında yer alıyor. Ancak yapılan bir araştırmaya göre bu cihazlarda ortalama 186 güvenlik açığının olduğu tespit edildi. Modemlerin yetersiz geldiği alanlarda ve kablosuz internetten faydalanmak isteyen masaüstü bilgisayar kullanıcıları bu cihazları tercih ediyor.  Genelde üretici firmalar tarafından güncelleme desteği sağlanmayan ağ cihazları hakkında American Consumer platformu tarafından bir araştırma yapılmış. Yapılan araştırma sonucunda incelenen cihazlarda ortalama olarak 180 güvenlik açığının olduğu belirlenmiş.

securtiy-it-siber-guvenlik

Yönlendirici cihazların genellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde sıkça kullanıldığı biliniyor. Yapılan araştırmada da bu ülkelerde kullanılan cihazlar ele alınmış. Araştırmada incelenen markalar ise Asus, AVM, Belkin, Cerio, D-Link, Linksys TrendNet, NetGear, Sierra Wireless, TP-Link, Yamaha ve Zyxel  olarak açıklanmış. Bu markalarda bulunan güvenlik açıklarının oldukça ciddi olduğu belirtilmiş. Kablosuz modemler ve yönlendiricilerde bu tür güvenlik açıklarının olduğu biliniyordu. Ancak son yıllarda güvenlik risklerinin arttığını düşündüğümüzde bu konunun  ciddiyetinin önemli olduğunu söylemek gerek. Eğer evinizde ağ cihazlarından birini kullanıyorsanız mutlaka güncelleme olup olmadığını kontrol ediniz.

 

Kategoriler
Donanım Haberleri

Windows 10 klavye kısayolları nelerdir ?

Windows 10 klavye kısayolları  yazımıza hoş geldiniz. Windows 10 günümüzde en çok kullanılan işletim sistemi olarak bilinmektedir. Kullanıcılara sunmuş olduğunu farklı özellikler sayesinde bugüne kadar popülerliğini hiç kaybetmemiştir. Windows işletim sistemi üzerinde kısayollar bulunmaktadır. Bu yazımızda kısayolların nasıl kullanıldığı hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Bilindiğiniz gibi Microsoft şirketi Windows işletim sistemi üzerinde geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Windows XP ile zirveye çıkan Microsoft, Windows Vista ve Windows 8 konusunda hayal kırıklığı yaratmıştı. Kullanıcılar tarafından eleştiri alan şirket, yeni geliştirmeler yaparak eleştirileri en aza indirmeye çalışmıştı. Windows 7 işletim sistemi ise kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. Windows 10 işletim sistemi ile birlikte normal Windows komutlarında da bazı yeniliklere gidildi.

Windows 10 Klavye Kısayolları

Windows 10 kullanıcıları, aşağıda listelemiş olduğumuz kısayolları kullanabilirler. Kısayollar,  bilgisayar üzerinde işini hızlı bir şekilde tamamlamayı seven kişiler tarafından  sıkça kullanılmaktadır.

-Windows + A: Hızlı işlem merkezini açmaktadır

-Windows + C: Türkiye’yi ve Türkçe’yi desteklemeyen Cortana’yı açar.

-Windows + I: Bu kısayol ile Windows ayarlarını açabilirsiniz.

-Windows + CTRL + D: Yeni bir sanal masaüstü oluşturabilirsiniz.

-Windows + Tab: Görev görünümünü açmaktadır.

-Windows + CTRL + F4: Bulunduğunuz masaüstünü kapatma işlevi görür.

-Windows + CTRL + sol ya da sağ ok: Bu kısayol ise sanal masaüstleri aralarında geçiş yapar.

Standart Windows Kısayolları

Aşağıda yer alan kodlar tüm Windows işletim sistemlerinde kullanılabilir.

-Windows tuşu: Başlat menüsü açar.

-Windows + sağ ya da sol ok: Bulunan pencereyi sağa ya da sola sabitlemektedir.

-Windows + E: Dosya gezginine bu kısayol ile ulaşabilirsiniz.

-Windows + L: Kolay yoldan masaüstü kilitleme işlemi yapabilirsiniz. Bu tuş ile şifre girme ekranı aktif hale gelecektir.

Bir önceki yazımız da sizlere Whatsapp hesabı nasıl silinir ? konusu hakkında bilgi vermiştik. İlgili bağlantıdan hazırlamış olduğumuz anlatımı okuyabilirsiniz.

Kategoriler
Donanım Haberleri

HyperX’in Fury RGB ve Savage EXO SSD’leri çıktı

Kingston® Technology Company Inc tarafından oyunculara özel olarak geliştirilen, HyperX adlı SSD’ler tanıtıldı. Oyun severlerin daha iyi bir oyun deneyimi yaşaması için tasarlanan HyperX®, HyperX® FURY RGB SSD ve HyperX® SAVAGE EXO SSD modelleri, farklı renk seçenekleri ve aydınlatmaları ile beğenileri topladı.  Şirket harici SSD olarak geliştirdiği Savage EXO modeli ise oyunların saklanması ve hızlı çalıştırılması için ideal. Üretim teknolojisinde 3D NAND kullanıldığı belirtilen ürünlerin 7200 RPM sürücüden daha hızlı okuma ve yazma işlemi yaptığı belirtildi.

“HyperX olarak, farklı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan yüksek kaliteli ve yenilikçi depolama çözümleri geliştirmek için çalışıyoruz.” diyen HyperX SSD İş Birimi Müdürü Ariel Perez, 3D NAND teknolojisine sahip yeni HyperX FURY RGB SSD ve SAVAGE EXO SSD ile HyperX SSD serisinde olağanüstü performanslı ürünler sunmaya devam ettiklerini söylüyor.

Yeni HyperX FURY RGB SSD ve HyperX SAVAGE EXO SSD; oyunculara, hız aşırtma (overclocking) tutkunlarına ve sistem kurucularına yüksek performanslı depolama çözümleri sunuyor. Bu çözümler, oyun uygulamalarının aşağıdaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlanıyor:

Gelişmiş Görsel Deneyim: FURY RGB SSD; oyun ve hız aşırtma PC’lerinde ve kullanıcıların kendi kurdukları sistemlerde, 550 MB/s okuma ve 480 MB/s yazma hızlarının1 yanında özelleştirilebilir dinamik RGB aydınlatma efektlerine2 sahip etkileyici bir ışık çubuğu ile gelişmiş bir görsel deneyim sunuyor. RGB aydınlatmaya destek veren anakartlar ve birçok RGB cihazıyla3 uyumlu olan FURY RGB SSD, sistemdeki diğer bileşenlerin RGB efektleriyle senkronizasyonunun sağlamak için papatya dizilimiyle bağlanabiliyor. FURY RGB SSD; 240 GB, 480 GB ve 960 GB kapasite seçenekleriyle geliyor.4 Ürün tek başına bir RGB SSD olarak veya USB 3.0 kutusu, 3,5” yuvası, montaj vidaları, RGB kablosu, SATA veri kablosu, USB 3.1 Type A’dan mini-USB’ye geçiş kablosu ve sabit sürücü klonlama yazılımından oluşan bir yükseltme kitiyle birlikte satılıyor.

Hızlı Harici Depolama: SAVAGE EXO SSD; oyun yedeklemeye, video düzenlemeye ve hızlı depolamaya ihtiyaç duyan uygulamalarda kullanılmaya uygun; hızlı bir harici depolama çözümü arayan kullanıcılar için geliştiriliyor.500 MB/s okuma ve 400 MB/s yazma hızlarına1 ulaşan SAVAGE EXO SSD, Windows ve Mac bilgisayarlara kolayca bağlanabilmesinin yanı sıra USB 3.1 Gen 2 üzerinden XBOX One ve PS4 ile de uyumlu olarak çalışabiliyor.56 gram ağırlığındaki SAVAGE EXO SSD, ince ve kompakt tasarımı sayesinde rahatlıkla taşınabiliyor, böylece istediğiniz yerde hızlı depolama ve veri aktarımı için mükemmel bir çözüm haline geliyor. Mevcut oyun konsollarında yükleme sürelerini yüzde 20’ye kadar azaltan6 ürün 480 GB ve 960 GB kapasite seçeneklerine sahip4.
HyperX “We’re All Gamers” sloganını ciddiye alıyor. İster amatör isterse de profesyonel bir oyuncu olsun, tasarlanan her bir oyuncu bellek ürünü, kulaklık, klavye, mouse veya mousepad ile beklentileri aşmayı hedefliyor.

HyperX FURY RGB SSD Teknik Özellikleri:

Arayüz: 2.5”

Arayüz: SATA Rev. 3.0 (6Gb/s) – SATA Rev. 2.0 (3Gb/s) ile geriye dönük uyumlu

Kapasiteler: 240GB, 480GB, 960GB

Kontrolcü: Marvell 88SS1074

NAND: 3D TLC

Sıralı Okuma/Yazma:

240GB-960GB — 550/480MB/s’ye kadar

Güç Tüketimi:

0,2 W Boşta / 0,6 W Ort. / 1,2 W (MAKS.) Okuma / 2,5 W (MAKS) Yazma

Boyutlar: 100,14 mm x 69,85 mm x 9,5 mm

Çalışma sıcaklıkları: 0°C~70°C

Depolama sıcaklıkları: -40°C~85°C

Ağırlık:165 g

Çalışırken dayanabileceği titreşim: En fazla 2,17G (7-800Hz)

Çalışmazken dayanabileceği titreşim: En fazla 20G (10-2000Hz)

Beklenen kullanım ömrü: 1 milyon saat MTBF

Toplam Yazılan Byte (TBW)8

240GB — 120TB

480GB — 240TB

960GB — 480TB

 

HyperX SAVAGE EXO Teknik Özellikleri:

Arayüz: USB 3.1 Gen 2 Type C

Kapasiteler: 480GB, 960GB

NAND: 3D TLC

Sıralı Okuma/Yazma: 480GB-960GB — 500/480MB/s’ye kadar

Güç Tüketimi: 5v 900mA

Boyutlar: 123,82mm x 48,61mm x 10,24mm

Çalışma sıcaklığı: 0°C~70°C

Depolama Sıcaklığı: -40°C~85°C

Ağırlık: 56g

Çalışırken dayanabileceği titreşim: En fazla 2.17G (7-800Hz)

Çalışmazken dayanabileceği titreşim: En fazla 20G (10-2000Hz)

Beklenen Kullanım Ömrü: 1 milyon saat MTBF

Kategoriler
Donanım Haberleri

Razer’ın yeni oyun seti tanıtıldı

Oyun tutkunlarının yakından tanıdığı donanım üreticisi Razer, Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen IFA 2018 teknoloji fuarında yeni ürünlerini tanıttı. Razer’ın tanıtımını yaptığı oyuncu seti Razer Kraken Tournament Edition, BlackWidow Elite ve Mamba Wireless ürünlerinden oluşuyor. Sette yer alan Razer Kraken Tournament Edition kulaklık  oyunculara yeni bir özellik sunuyor. THX Spatial Audio ile artık oyuncular sesin geldiği yönü anlayabilecekler. Böylelikle oyun keyfinin arttırılması amaçlanmış. Ayrıca kulaklıkların daha uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla soğutucu jel kullanılmış. Kulaklığın fiyatı ise 100$ belirlenmiş durumda.

Razer BlackWidow Elite klavye ise oyunculara 80 milyon basış ömrü sunduğu gibi, sağ tarafta yer alan dijital tekerler sayesinde farklı fonksiyonlarda kullanılabiliyor. Kullanıcılar tuşlara Synapse 3 yazılımı ile makro verebiliyorlar. Klavyenin ses aktarma özelliği olduğunu da belirtelim. Razer  klavyede dahili depolamanın yanında bulut depolamaya da yer vermiş. Böylelikle 5 profil kaydetme şansı doğuyor. Klavyenin fiyatı ise 170$ olarak belirlenmiş.

Razer Mamba Wireless hakkında bilgilendirme yapacak olursak, firma 5G optik sensör kullanmayı tercih etmiş. Ayrıca Mamba Wireless 1600 DPI hassasiyete sahip. Razer’ın yaptığı açıklamaya göre çözünürlük oranı %99.4. Oyunculara ise tek şarjda 50 saate kadar kullanabilme şansı sağlıyor. Farenin de basış ömrü 50 milyon olarak açıklanmış durumda. Kullanıcılar 7 tuşu istedikleri gibi programlayabilecekler.  Razer’ın fare için açıklamış olduğu fiyat ise 100$

Razer BlackWidow Elite
Razer Kraken Tournament Edition
Razer Mamba Wireless
Kategoriler
Donanım Haberleri

Intel rekor kırmaya devam ediyor

Intel’in satış rakamları açıklandı. Şirket rekor kırmaya devam ediyor. Şirketin son zamanlarda yaşamış olduğu olumsuz olaylar bile rekor seviyede gelir elde etmesine ve faaliyet karı açıklamasına engel olmadı. Üstelik en yakın rakibi olan AMD’nin baskılarına rağmen. Intel geçtiğimiz haftalarda çekirdek açıkları ile zor durumlar yaşamıştı. Özellikle 2018 yılı içerisinde durgun olan bilgisayar satışlarına şirketleri ciddi anlamda zorluyor. Ancak Intel için bu durum geçerli değil gibi gözüküyor. Çünkü şirket yılın ikinci çeyrek rakamlarına göre 17 milyar dolar civarında gelir elde etti. Yıl bazında da çift haneli büyüme ile rekor kıran şirketin faaliyet karı da 5.3 milyar dolar seviyelerine geldi. Intel’in bu rakamları incelendiğinde en fazla geliri PC Grubundan olduğu ortaya çıktı. Bu alanda yaklaşık 8.7 milyar dolar elde edilmesine rağmen bir önce ki çeyreğe göre düşüş yaşandı. Şirketin en fazla satış artışı yaşadığı bölüm ise veri merkezi. Toplamda 5.5 milyar dolar gelir elde edilmiş oldu. Yenilikçi bellek ve SSD ürünlerinde ise %23 civarında  büyüme görüldü. Bu da 1.1 milyar dolar civarında gelir getirdi. İşlemci satışlarında ise yine %18 büyüme sağlanarak 517 milyon dolara ulaşıldı. Tüm bu büyüme rakamlarına rağmen yatırımcılar Intel’in performansını yeterli bulmadı. Açıklanan mali sonuçlar borsada %8 civarında düşüş yaşanmasına neden oldu.

Kaynak: https://www.anandtech.com/show/13128/intel-announces-q2-2018-results

microsoft project 2019 ürün anahtarı satın al

Kategoriler
Donanım Haberleri

Logitech G’den yeni oyuncu kulaklığı: PRO Gaming Headset

Logitech G’den yeni oyuncu kulaklığı: PRO Gaming Headset. Ürünleriyle oyun deneyimine değer katan Logitech G, profesyonel oyuncular için e-spor kalitesinde ses performansı sunan Logitech G PRO Gaming Headset’i piyasaya sundu. Logitech G PRO ailesinin yeni üyesi olan oyuncu kulaklığı, hafifliği, güçlü yapısı ve konforlu tasarımıyla göze çarpıyor. Üstün ses deneyimi için Logitech G Pro-G sürücülerini kullanan ürün, birinci sınıf deri kulak pedleriyle ses yalıtımı sunarken, profesyonel kalitedeki kondansatör mikrofonuyla kristal netliğinde ses iletimi sağlıyor.

Dünyanın en iyi e-sporcularının işbirliğiyle tasarlanan kulaklığın netliği ve kalitesi sayesinde, oyuncular yaklaşan düşmanların ayak seslerini tüm ayrıntılarıyla duyabiliyor. Electronic Sports League (ESL) CS: GO Pro League, ESL One ve ESL Premiership’in resmi kulaklığı olan Logitech G PRO Gaming Headset’in, birçok üst düzey takım ve oyuncu tarafından tercih edilmesi bekleniyor. Logitech G PRO Gaming Headset, tüm PC’ler, konsollar (Xbox One, PlayStation®4 ve Nintendo Switch ™ dahil) ve mobil cihazlarla uyumlu çalışıyor.

Önde gelen oyun donanımı üreticisi olarak, oyuncuların ve e-spor profesyonellerinin üründe aradığı özellikleri geliştirdiklerini belirten Logitech Gaming Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ujesh Desai, “PRO Headset, TSM, G2 Esports ve London Spitfire oyuncularıyla yakın işbirliği yapılarak geliştirildi. Turnuvalarda kullanılan kalitede bir mikrofona ve konforlu deri işçiliğine sahip kulaklık, oyuncular için mükemmel bir kulaklık yaratmak amacıyla tasarlandı.” dedi.

Gelişmiş Ses İçin Pro-G Sürücüleri

Yüksek kaliteli ses için gelişmiş hibrit örgülü malzemeden üretilen Pro-G sürücüleri, Logitech G’nin mükemmel ses profiliyle birleştirildiğinde, zengin ve gürleyen bas, temiz yüksek ses, kusursuz tiz ve inanılmaz derecede düşük gürültü değeri sunuyor. Yeni Logitech G PRO Gaming Headset’in ses kalitesinin eşsiz olduğunu belirten Ji-Hyeok “Birdring” Kim (Overwatch), “Kulaklık seti, oyun içerisindeki önemli sesleri duymamızı sağlayarak ekibimizin oyun kalitesini artırıyor ve rakiplerimizin bir adım önünde yer almamızı sağlıyor.” diyor.

Rahat Tasarım ve Geliştirilmiş Ses Yalıtımı

Logitech G PRO Gaming Headset, önceki Logitech G kulak pedlerinden %50 daha fazla ses yalıtımı sağlıyor. Yüksek kaliteli deri kulak pedleri maksimum pasif ses yalıtımı sunarken, aynı zamanda ses netliğini ve seviyesini de artırıyor, böylece oyuncuların gürültülü ortamlarda rahatça oynamasına imkân tanıyor. Ek bir mikrosüet kulak yastığı setini içeren ve siyah renkte piyasaya sunulan Logitech G PRO Gaming Headset, sökülebilir analog kablo ve kontrol düğmesiyle bağlantı sağlarken, hafif ve konforlu tasarımıyla göz dolduruyor. G2 Esports’tan Kenny “kennyS” Schrub, “Bu kulaklığı taktığımda aklıma gelen ilk şey, gürültü yalıtımı oluyor. Oyuna tamamen odaklanabileceğim kadar iyi.” diyor.

Profesyonel Kalitede Kondenser Mikrofon

Logitech G PRO Gaming Headset’te, kristal netliğinde sohbet ve standartları belirleyen düzeyde ses kaydı için, profesyonel kalitede ses filtresi ve mikrofon kullanılıyor. Yüksek kaliteli gürültü önleyici mikrofon, geliştirilmiş mikrofon ayarlama özelliğiyle; daha iyi ses yakalama imkânı, daha geniş frekans, daha düşük sinyal-gürültü oranı ve daha fazla netlik sunuyor. TSM’den (LOL) Mike Yeung, “Gerçekten rahat ve güzel bir tasarım. Ayrıca mikrofon kalitesi de çok iyi.” diyor.

Kategoriler
Donanım Haberleri

NVIDIA Game Ready sürücüsünü yayınladı

NVIDIA, Final Fantasy XV Windows Edition için hazırladığı yeni Game Ready sürücüsünü yayınladı. Aynı zamanda PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) oyununda %7’ye varan performans artışı getiren sürücü, Warhammer: Vermintide 2 ve World of Tanks 1.0 için gelişmiş optimizasyon sunuyor. GeForce sahipleri, yeni çıkacak Game Ready sürücüsüyle beraber bu baharın en çok beklenen oyunlarından biri olan Final Fantasy XV Windows Edition’u oynamaya hazır olacak. Final Fantasy XV Windows Edition yeni sürücüyle birlikte GeForce Experience’ın özelliklerinden Ansel ve ShadowPlay Highlights desteği kazanacak. Sürücü ayrıca NVIDIA Flow, NVIDIA HairWorks, NVIDIA ShadowWorks, NVIDIA Turf Effects ve NVIDIA VXAO’yu içeren GameWorks teknolojilerini de beraberinde getiriyor.

NVIDIA sahip olduğu uzmanlıkla, PC platformunun gelişmiş oyun performansını Final Fantasy XV’e getirmek ve PC oyuncuları için GeForce® GTX 10 serisi GPU’ların performansını en üst düzeye çıkarmak için çalışıyor. Bunun için NVIDIA, oyun geliştiricisine mühendislik uzmanlığı, grafik ve fizik simülasyon ara katmanı ile geliştirici araçları ve kaynak kodu desteği sunuyor. NVIDIA, ince performans ayarları ve kararlılık geliştirmelerinin yanı sıra NVIDIA G-SYNC monitör teknolojisi, optimize oyun ayarları ve GeForce Experience gibi yalnızca GeForce GTX PC oyun platformunda bulunan özellikleri desteklemek için, Square Enix ile çalışmaya devam edecek.

NVIDIA Game Ready sürücüleri, GeForce oyuncularına mükemmel bir oyun deneyimi yaşatmak için oyunların çıkış tarihiyle eş zamanlı ya da daha önce kullanıcılara sunuluyor. NVIDIA mühendisleri, performansı en iyi düzeye getirmek ve mükemmel bir oyun tecrübesi sunmak için mümkün olan son ana kadar çalışmaya devam ediyor. Bütün Game Ready sürücülerinin Microsoft tarafından sağlanan WHQL sertifikasına sahip olması ise kalitenin bir diğer belirtisi olarak göze çarpıyor. NVIDIA ekipleri, oyun piyasaya çıktıktan sonra dahi performans artışı sunabilmek için aralıksız çalışıyor.

Kategoriler
Donanım Haberleri

Sanal Sunucu Sayısı Bir Yılda Yüzde 60 Arttı

Sanal Sunucu Sayısı Bir Yılda Yüzde 60 Arttı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen veri merkezi Radore, sanallaştırma çözümleriyle kullanıcıların hayatını kolaylaştırırken, bulut bilişimin avantajlarını VMware altyapısıyla sunuyor. Bu kapsamda sanallaştırma teknolojileri ile esnek ve verimli kaynak yönetimi, enerji tasarrufu, çok daha az fiziksel sunucu kullanılarak çok daha fazla iş yükünün üstlenilebilmesi, kesintisizlikte artış ve çok daha etkili bir felaket kurtarma yönetimi sağlanabiliyor.

Sanallaştırma teknolojileri sayesinde aynı fiziksel makine üzerinde birden fazla sanal sunucu oluştururken, birçok yönetimsel avantajı da kullanıcılarına sunduklarını belirtenRadore Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, “Tüketicilerin istediği anda sistem kapasitesini artırması, ihtiyacı kadar kullanabilmesi ve veri merkezini bir hizmet olarak almasının temelinde sanallaştırma yatıyor” dedi. Akyol, artan taleple birlikte Radore bünyesindeki sanal sunucu sayısının son bir yılda yüzde 60 arttığı bilgisini de verdi.

Türkiye’deki sayılı VMware bulut iş ortakları arasında yer alan Radore, VMware vCloud Partner Program servisine dâhil olan on binlerce servis sağlayıcının pek çok farklı bulut hizmetini kullanıcılara ulaştırabiliyor. Radore VMware bulut iş ortaklığı kapsamında müşterilerine kiralama modeliyle sanallaştırma hizmetlerini sunabiliyor. Bu sayede kullandığın kadar öde modeliyle her boyutta ihtiyaca uygun çözüm sağlanabiliyor.

Bununla birlikte Radore’de sanallaştırılmış sunucuların kolay bir şekilde yönetilebilmesini sağlayan vCenter Server 6.0 ve performans sorunlarını proaktif bir şekilde tespit edebilen, kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan vSphere 6.0 ürünlerinin en güncel versiyonları bulunuyor.

‘Büyüdüğün-kullandığın kadar öde’ modeliyle esnek bulut çözümü

Tech Data Türkiye olarak sahip oldukları uzman teknik ve satış kadrosu aracılığıyla VMware vCloud İş Ortağı programını sunan tek yetkili distribütör olduklarını ileten Techdata Türkiye Yazılım ve Hizmetler Müşteri Yöneticisi Baran Saygın, iş ortaklarına sağladıkları katma değer hakkında şunları söyledi:

“VMware bulut iş ortakları programında ‘büyüdüğün-kullandığın kadar öde’ modeliyle, çekirdek altyapınızda sağladığımız programdan faydalanarak bulut çözümü geliştirme ve sunma konusunda daha fazla seçeneğe ve esnekliğe sahip olabiliyorsunuz. Bu sayede VMware Bulut İş Ortakları programı hizmetlerini sunabilecek, ek yönetimli hizmet gelirleri elde edebilecek ve güvenilir danışman durumunuzu daha da güçlendirmek için müşterilerinizle aranızdaki hizmet kullanım koşullarını korumaya devam edebileceksiniz.”

Kategoriler
Donanım Haberleri

Sony’nin yeni Kompakt Tekli Sound Barı

Sony’nin yeni 2.1ch Kompakt Sound Barı HT-SF200, kanepenizin konforunda sinematik ses hissi yaşattığı gibi, adeta üzerine konulduğu her mobilyayı tamamlamak için tasarlanmışçasına hoş bir görünüme sahip. İzleyeceğiniz film veya televizyon programını seçtikten sonra ayrı bir subwoofer’a gerek duymadan “Kompakt Sound Barı”ndan tüm düşük frekanslı sesleri ve net insan seslerini duyabilirsiniz.
derince escort

İnce ve şık Sound Barı, dahili bir subwoofer’a sahip olmasının yanı sıra Dolby Digital kodekini de desteklemesi ile oturma odanız için benzersiz ses üretiyor. Kompakt boyutuna rağmen, S-Force PRO Ön Surround özelliğinin eklenmesi, odanın dört bir yanını saran kablolar olmaksızın, hoparlörler ile çevrelendiğiniz hissini veriyor.

Kolay bağlanabilirlik
küçükçekmece escort

Yaşam alanını temiz ve düzenli tutan SF200, HDMI ARC, Optik veya Bluetooth®[1]üzerinden televizyona kolay bağlanabilirlik özelliğinin avantajından yararlanıyor. Aynı zamanda, Bluetooth® teknolojisi ile diğer akıllı cihazlara kablosuz olarak bağlanabiliyor. Alternatif olarak, hızla bağlanıp anında bir şarkı çalmak istediğiniz anlarda, SF200, kolay çalma için bir USB cihazını bağlamanıza imkan veren kullanışlı bir USB giriş özelliğine de sahip.

Mükemmel eş

Bu, ses kalitesinden taviz vermeksizin, iç dekorasyonunuza uyum sağlayan şık bir “hepsi bir arada” çözüm. Küçük yaşam alanları için ideal olan ürün, televizyonun önüne ya da yanına yerleştirilecek raflara veya konsollara kolaylıkla uyum sağlıyor. Deri görünümlü üst ve kompozit yanlar gibi malzemeler, pürüzsüz uyumu yakalayarak tarzınızı tamamlayacak şekilde bir araya getirildi. Sound Bar, kömür siyahı (HT-SF200) renkte temin edilebiliyor.

Kategoriler
Donanım Haberleri

LG Bağlantılı Cihaz Ağı ile Mutfaklar Daha Keyifli Hale Geliyor

LG Electronics CES 2018’de, tüketici ihtiyaçlarını öngörüp hazırlama sürelerini azaltabilen, geleceğin bağlı akıllı mutfak vizyonunu ortaya koydu. Gündelik işlerin oluşturduğu stresi ortadan kaldıran LG InstaView ThinQ ™ buzdolabı, EasyClean fırın ve QuadWash ™ bulaşık makinesi gibi akıllı ev aletleri verimliliği en üst düzeye çıkarıp evde daha kaliteli zaman geçirilmesine olanak tanıyor.
marmaris escort

Yalnızca “iki tık” ile bilgisayar ekranına dönüşebilen 29 inçlik LCD ekrana sahip olan buzdolabı, klasikleşmiş “Akşama ne yiyeceğiz?” sorusuna eldeki malzemeler ışığında önerdiği lezzetli tariflerle devrimsel bir bakış açısı getiriyor. Tarifin belirlenmesiyle beraber buzdolabı, yemek tarifiyle ilgili bilgileri fırına iletiyor. Fırın, Alexa üzerinden sesli hatırlatmalar ile şeflere yardım ederek yemek tarifinde oluşabilecek karmaşaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Kullanıcılar, Amazon Müzik, iHeartRadio ve diğer müzik servislerinde en sevdikleri şarkıları doğrudan InstaView ThinQ’da dinleyebiliyorlar. Bu sayede kullanıcılar, daha keyifli bir yemek deneyimi yaşayabiliyorlar.

InstaView ThinQ buzdolabı, LG’nin webOS platformu ve Alexa’nın ses tanıma teknolojisi ile aerodinamik bir gıda yönetim sistemi sunuyor. Akıllı Etiket özelliği kullanıcılara, buzdolabında saklanan yiyeceklerin etiketlerini ve son kullanma tarihlerini eklemelerine imkan tanıyor. Bu sayede buzdolabı herhangi bir ürünün son kullanma tarihi yakınlaştığında uyarı verebiliyor.

cihanbeyli escort
Kullanıcılar market alışverişleri sırasında, InstaView ThinQ’da yer alan geniş açılı PanoramaView kamera ile akıllı telefonları üzerinden buzdolabında yer alan yiyecek ve içecekleri kontrol edebiliyorlar.

Innit ve SideChef gibi şirketlerle olan ortaklıklar sayesinde LG’nin Wi-Fi uyumlu yapay zeka ürün portföyü kullanıcılara sunduğu servisleri çok daha geniş bir alana yayıyor. Uygulamaya bağlı olan LG EasyClean fırın, tarif bilgisine kablosuz olarak erişebiliyor ve önceden belirlenen bir saatte ve sıcaklıkta otomatik olarak ön ısıtmaya başlıyor. Fırın, temizliğe ihtiyaç duyduğunda ev sahibinin akıllı telefonuna bildirim gönderirken, sahip olduğu hidrofilik emaye kaplı yapısı sayesinde kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Buna ek olarak aspiratör ve lamba ise ocağın kullanılmasıyla beraber otomatik olarak çalışmaya başlıyor.

LG Easy Clean fırın, bulaşık yıkamayı angarya bir iş olmaktan çıkarıp, çok daha kolay yönetilebilir bir hale dönüştürüyor. Bu doğrultuda Easy Clean fırın, hazırlanan tabağın bilgisini QuadWash bulaşık makinesine gönderiyor ve makine bu tabağa göre en uygun yıkama döngüsünü belirliyor. Örneğin, akıllı bulaşık makinesi, sebze güvecinden daha yağlı bir tabak için daha sıcak su ile daha uzun bir çalışma döngüsü belirliyor. Dört adet çok fonksiyonlu püskürtme koluna sahip olan QuadWash teknolojisi, şekil ve ebat farkı göz etmeksizin hızlı ve titiz bir temizleme işlemi gerçekleştirebiliyor. Hem EasyClean fırın hem de QuadWash bulaşık makinesi, ses komutları ve

LG CLOi Hub Bot üzerinden de görüntülenebiliyor.

“LG’nin akıllı mutfak çözümünde yer alan kesintisiz bağlantı özelliği, tüketicilerin pişirme ve yemek alışkanlıklarında devrim yaratacak.” açıklamasını yapan LG Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Başkanı Song Dae-hyun, sözlerine şöyle devam ediyor: “Yemek hazırlama ve temizleme süreçlerini baştan sona yeniden düzenleyerek mutfakta karşılaşılan sorunlara yenilikçi çözümler üreyen LG, yapay zekayı mutfağa taşıyarak tüketicilerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.”