Kategoriler
Sosyal

Twitter hisselerinde yüzde 17 değer kaybı yaşandı

Twitter geçtiğimiz günlerde bazı hesapların kapatıldığını duyurmuştu. Twitter’ın bu uygulaması ile binlerce hesap pasif hale getirilmişti. Ancak bu durum Twitter’ın borsa’da değer kaybı yaşamasına neden oldu. Twitter kullanıcı sayısının geçtiğimiz üç ay boyunca yaklaşık 1 milyon kişi azaldığı açıklandı. Twitter’ın aktif kullanıcı sayısının 335 milyon olduğu belirtildi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ise kullanıcı sayısında yaşanan azalmanın temel sebebi sahte hesapların kapatılması. Twitter’ın kötü amaçlar doğrultusunda kullanılmasını engellemek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttüğü biliniyordu. Şirket kurucusu olan Jack Dorsey yaptığı değerlendirme kullanıcı sayısında yaşanan kaybın nedeninin sahte  hesapların silinmesi şeklinde oldu. Şirketin yaptığı değerlendirmeye göre, önümüzdeki üç ay boyunca kullanıcı sayılarında aynı sebeplerden dolayı düşüşler yaşanabilir.

Jack Dorsey “İkinci çeyrek verileri Twitter’dan her gün daha fazla kişinin yararlanmasını sağlamak için verdiğimiz uğraşın karşılık bulduğunu gösteriyor. İnsanların kendilerini özgürce ifade etmesini istiyoruz ve kamusal iletişim ortamını bozan ve sekteye uğratan sorunlu davranışlarla başedebilmek için yeni araçlar geliştirdik” diye konuştu.

Twitter’ın sahte hesapları kapatmasından en çok etkilenen ülke ABD oldu. Her ne kadar kullanıcı sayılarında düşüş olsa da bir önceki yıla göre günlük bazada yüzde 11 kullanıcı artışının olduğu açıklandı. Reklam satışlarında ise geçen yıla göre 711 milyon dolar gibi yüzde 24 lük bir artış söz konusu. Twitter Dünya Kupası’nda en çok etkileşimin yapıldığı platformlardan biri olmuştu. Şirkete göre reklam gelirlerinde bunun etkisi görüldü.

Kaynak: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-44979767

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir