Kategoriler
Sosyal

Komplo teorisi için Facebook açıklaması!

Facebook söz konusu olunca komplo teoricileri her zaman harekete geçerek ortaya bir iddia atar kimi toplum tarafından inanılsa da bazıları tarafından komplo teorisinde başka bir şey değildir. İnsanlar genel olarak komplo teorilerine bayılır inanarak isterler aslında bu sadece bir iddiadan başka bir şey değildir.

Bir zamanlar popüler hale gelen facebook mikrofon kullanımında insanların konuşmalarını analiz ederek o kelimeleri süzgeç den geçirerek uygun reklam gösterildiği varsayılıyordu. Ve bununla bitmeyip insanlaın özel anlarını dinleyerek istihbarat bilgileri topladığına dair bir çok dedi kodu ortada dolaştı. Facebook mikrofon güvenliği konusunda bu zamana kadar hiç bir açıklama yapma ihtiyacı duymamıştı ancak ne değiştiyse bir anda bunu yalanlama kararı aldı.

Asıl akıllarda oluşan soru ise Facebook bunca zaman sonra neden bu açıklamaya ihtiyacı duysun. Evet bu zamana kadar susup şimdi ise bu dinlenme olayının yalan olduğuna dair açıklama ihtiyacı duyuyorsa ya bu olay gerçektende vardı ihtiyaçlarını giderdikten sonra mevcut açığı kapattılar yada olay fazla büyümeden açıklama ihtiyacı duydular.

Facebook komplo teorileri bitmek bilmiyor

Aslına bakılırsa bu devasa gücü elinde tutupta istihbarat almamak mümkün değil gibi gözüküyor. Bir facebook çalışanı tarafından atılan bir tweet onları aklarmı yada kimi ikna eder bilemeyiz ancak dinlediğimiz kesin olarak bakılıyor. Reklamlar için asla mikrofon kullanılmadığını dile getiren Facebook çalışanı evet bunun için kullanmamış olabilirsiniz belki ama insanları dinlemenin farklı istihbarat için işe yaradığını biliyoruz. Bu gücü elinde tutanlar mutlaka el altından bir şeyler yaptıkları açık ve net ortadayken ne diyebiliriz ki.

İşte o Tweet;

http://twitter.com/robjective/status/923620196010434560

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir