Kategoriler
Sosyal

Instagram Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram Canlı Yayın Özelliğini kullanabilmeniz için ekstra bir program indirmenize gerek duymadan kullanabilirsiniz.

Günümüzde en yaygın olarak kullanılan sosyal paylaşım paltformlarının başında instagram gelmektedir. Kullanıcılara sunduğu pek çok imkan sayesinde, diğer sosyal paylaşım ağlarından daha popüler olmayı başarmıştır. Kendini yenilemekten vazgeçmeyen instagram zamanla kullanıcı sayısını hızla arttırmayı başarmıştır. Fotograf ve video paylaşımının yanında mesajlaşma imkanı da sunmaktadır. Instagram bünyesine eklediği canlı yayın özelliği ile kullanıcılar için daha çekici bir hal almayı başarmıştır.

Canlı yayın özelliği ile kullanıcıları sevindiren instagram, özellikle genç kesim arasında oldukça yaygınlaşmıştır. Zorunluluk ve ihtiyaçların dışında, instagram canlı yayını artık bir eğlence haline dönüşmüştür. Bu eğlenceye katılmak ise oldukça basittir. Kullanıcıların merak ettiği nokta olan canlı yayının yapım aşaması, birkaç basit adım takip edilerek gerçekleştirilmektedir.

Instagram Canlı Yayın Başlatma

Çoğu insanın kullandığı instagramda, “şu isim canlı yayın başlattı” bildirimi sık sık görülür. Canlı yayın başlatmak sanıldığından daha da basit bir işlemdir. Canlı yayın özelliğinin gelmesi ile instagram fenomenlerinin çoğalmaya başlaması da paralellik göstermiştir. Yayına başlanırken yapılması gerekenler ise şu şekildedir;

Hikayeler sekmesi kullanılarak canlı yayın özelliğini aktifleştirmek mümkün. Normal kayıt yapılır gibi gerçekleştirilen canlı yayında tek fark; video üzerinde yer alan canlı yayın “Live/Canlı” ibaresidir. Bu ibare ekrana geldiğinde canlı yayının başlamış olduğu anlaşılmaktadır. Kullanıcıların takipçilerine, canlı yayın başlatıldığı bilgisi de aynı anda bildirimle iletilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir