Kategoriler
Mobil

Mobil Fotoğrafçılık uzmanı Xperia XZ Premium

Xperia ile hayatı en iyi ve doğal haliyle yakalamak hiç olmadığı kadar eğlenceli!

Sony Mobile, tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçıların 19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü kutlarken akıllı telefonlarla mükemmel fotoğraflar çekmenin ipuçlarını paylaşıyor. 178. yılına girdiği bugünlerde teknoloji ile birlikte gelişen fotoğrafçılık, kişisel bakış açımızı ve en güzel anılarımızı biriktirmemizi sağlamaya devam ediyor.

Xperia XZ Premium, dünyada bir akıllı telefonda ilk Süper yavaş çekim özelliğini sunan Motion Eye kameraya[i] sahip olmasının yanında dünyanın 4K HDR ekrana sahip ilk akıllı telefonu[ii] olma özelliğini de taşıyor. Xperia XZ Premium’da yer alan Öngörücü Çekim özelliği, kamera açıldığı anda hareketi tespit edip görüntüleri kendi belleğine kaydetmeye başlıyor ve siz deklanşöre basmadan bir saniye önce başlamak üzere kaydettiği dört fotoğraf arasından seçim yapmanızı sağlıyor. Daha fazla ışık yakalamak için %19 daha büyük piksel boyutuna sahip olan yeni Motion Eye kamera 19MP yüksek çözünürlüklü sensörü ile düşük ışık koşullarında bile mükemmel görüntüler çekmenizi sağlıyor. Xperia XZ Premium’un, gelişmiş kamera özellikleri ile mobil fotoğrafçılıkta çığır açmanızı sağlayacak kareler elde edebileceksiniz.

 

İşte Xperia XZ Premium ile çekebileceğiniz fotoğraflar için bazı ipuçları;

Hayvanlar alemini keşfedin

İster evcil hayvan resimlerini kusursuz hale getirmek ister vahşi doğadaki hayvanları daha iyi fotoğraflamak isteyin, Xperia XZ Premium ile hayvanlar alemini tüm görkemiyle yakalayacaksınız. İlk olarak fotoğrafınız için perspektifi belirleyin. Daha özgün bir resim elde etmek için çekeceğiniz evcil hayvanınızın göz hizasını yakalamak üzere çömelin veya kameranızı aşağıda tutun, böylece çekiminiz daha doğal ve detaylı görünür. Xperia XZ Premium’un Hızlı Başlatma ve Çekim Yapma ayarı ile bir an bile kaybetmeden sadece 0,6[iii] saniyede kamerayı resim çekebilirsiniz.

Portrelerinize karakter katın

Işığın düştüğü noktalarla oynayın. Bu noktalar, ortaya çıkan fotoğraf üzerinde dramatik etkiler yaratabilir. Çekmek istediğiniz kare için yüzünün yarısı ışıkta, diğer yarısı karanlıkta kalacak şekilde bir kompozisyon oluşturmayı deneyin. Ekstra derinlik için ise Xperia XZ Premium’un HDR özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Gece selfie çekimlerinde net bir selfie için ışığın arkanızdan değil, yüzünüze geldiğinden emin olun. Xperia akıllı telefonunuzun ön kamerasında Süper Otomatik Modu’nu etkinleştirin. Böylece ön kameranın son derece hassas sensörleri sayesinde az ışıkta mükemmel selfie’ler yakalayabilirsiniz.

Yemek fotoğrafı çekme ipuçları

Mükemmel yemek fotoğrafları çekmek için flaş kullanmaktan kaçının, yemekler doğal ışıkta çekildiğinde daha iyi görünür. Flaşınızı kapatın ve yemeklerinizin fotoğrafını pencereye yakın bir yerde çekin. Resminizin odağını değiştirmek, onu bir anda daha da çekici hale getirebilir. Xperia akıllı telefonunuz ile odağın nerede olmasını istiyorsanız ekranınızda oraya dokunmanız yeterli olacaktır.

Düşük ışıkta fotoğraf çekme ipuçları

Akıllı telefonunuzu düz bir yüzeye yaslamayı deneyin. Yakalamak istediğiniz sahne daha iyi ışık koşullarında tanımlandığı kadar güzel görünmediğinden akıllı telefonunuzu ne kadar sabit tutarsanız o kadar canlı fotoğraflar elde edersiniz. İyi çekim ile unutulmaz bir çekim arasındaki farkı, ortamdaki ışığı nasıl kullandığınız belirliler. Az ışıkta fotoğraf çekmek, ambiyansı yakalamaktan ibarettir. Pozlama ve beyaz dengesine ince ayar yapmak büyük farklar yaratabilir.

Manzara fotoğrafı çekme ipuçları

Fotoğrafınızın ön planına bir öğe yerleştirmek, manzaranızın gerçek değerini ortaya çıkarmanın kolay bir yoludur. Sahneniz için referans noktası olarak perspektif yaratacak ve arka planda olup biteni vurgulayacaktır. İncelemeye değer çok sayıda manuel ayara sahip Xperia akıllı telefonlar yaratıcılığın kontrolünü size verir. Mükemmel görünümü yakalamak için deklanşör hızı, odak, beyaz dengesi ve pozlamaya ince ayar uygulayabilir ve en çok hoşunuza gidenin hangisi olduğuna bakabilirsiniz.

Etkileyici şehir manzaralarından şaşırtıcı güzellikteki doğa harikalarına kadar önünüzdeki sahne ne olursa olsun bu ipuçları, kusursuz çekimler yapmanıza yardımcı olacaktır.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir