Kategoriler
Mobil

iphone X bir başlangıç!

Apple modellerini tasarlayan Jony Ive, henüz piyasaya çıkmayan iphone X modeli için şok bir iddiada bulundu. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Apple 10. yıla özel olarak çıkartığı iphone X modelin aslında bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade etti.

 

iPhone X tasarımı bir başlangıç!

Dün itibariyle Japon teknoloji sitesi CasaBrutus ile röportaj yapan Jony Ive, görüşme esnasında iphone X tasarımın aslında ilk iphone modelinin çıkmasından bu yana hayal etmiş olduğu bir tasarım olduğunu söyledi. Ive, aslında bu yeni iphone X modeli Apple için yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna dair bilgiler yer verirken ilerleyen dönemde çıkacak olan iphone modellerinin çok farklı olacağının altını çizdi.

İphone X modelinin onuncu yıla özel olarak hazırlandığı için için bu tasarımı tamamlamak için bazı baskılar aldığını doğrulayan Ive, tamamen yenilenen tasarımı lansmana hazır hale gelmesinin mükemmel bir tesadüf olduğunu dile getirdi. Apple şirketi iphone modeli konusunda değişik ve devasa fikirlerin olduğunu, son zamanlarda ise bu fikirlerin işlemesi için harekete geçtiğini söyledi. Aslında işin özü olduğu gibi iphone X modeli yeni bir dönemin başlangıcı olarak tanımlıyoruz.

iphone X modeline özel olarak gelecek olan Face ID büyük ihtimal Android cihaz üreticileri içinde güvenlik konusunda önemli bir etken olarak görünüyor. Güvenlik konusunda oldukça hassas davranan Apple, insanların artık güvenliğin fiziksel olaracak konumdan çıkıp direk olarak cihaza baktığınızda cihazınızın kullanabilir hale gelmesini istiyor.

Face ID özelliğini kullanabilmesi için gerekli olan TrueDepth kamera sisteminin iphone tasarımınını bozmadığını söyleyemeyiz. Büyük ihtimal ekranı kaplayacak full ekran için yeni konsept tasarım umut eden Apple, cihazın ön yüzünde bulunan kamera ve sensörleri ekranın altına gömme ihtimali söz konusu. Jony Ive yapmış olduğu açıklamada bunu kastetmiş olmalı zaten Apple uzun zamandır katlanabilir ekranı yapabilmek için çalışmalar başlattığını biliyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir