Kategoriler
Mobil

Galaxy Note 9, S Pen Alkol Ölçer Olarak Gelebilir

Samsung uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi Galaxy Note8 artık çıkmaya hazır.  Bu nedenle Galaxy Note 9 hakkında çıkan haberlere  artık odaklanma zamanı.

Samsung tarafından yeni yapılan bir patent başvurusuna göre, Samsung Galaxy Note 9 veya daha henüz belli olmayan başka bir Note Serisi akıllı telefon çok ilginç bir özellik gelebileceği açıkladı. Yeni S-Pen dokunmatik kalem aynı zamanda bükülebilir olacak. Bir mikrofon veya alkol ölçer olarak kullanıldığında, kalemin küçük bir parçası, hemen hemen 90 derecelik bir açıyla dışa eğik olarak esnetilebiliyor. Bükülen kısımda bir mikrofon bulunuyor ve bir başkasıyla konuşurken nefesinizdeki alkol içeriğini analiz etmek için bu sensör ile birlikte çalışabiliyor.

Galaxy Note 9 sayesinde promil durumunuz belli olacak

Artık tüm dünyadaki sarhoş çağrılarının bu şekilde azalmasına sebep olacak gibi görünüyor. Ayrıca, alkol ölçerin bir telefon araması yaparken de kullanabileceği açıklandı. Böylece araç sürmeye hazır olup olmadığınızı size hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Aslında bu bir patent başvurusuna ait olduğu için gerçekte hiç bir akıllı telefonda yer almayabilir. Ancak böyle bir teknolojiyi bir sonraki Galaxy Note Serisi akıllı telefonda olabileceği hiç mantıksız değil tabi gelecek cihazlarda böyle özellikler neden olmasın.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir