Kategoriler
İnternet

PlayStation hesapları Çalındı mı?

PlayStation kendi resmi Twitter ve Facebook hesapları pazar günü geç saatlerde OurMine isimli hacker grubunun saldırısına uğradığını açıkladı. Bilgisayar korsanları şirketin resmi hesapları üzerinden PSN veritabanına erişmeyi başardıkları gelen bilgiler arasında

Gelen haberlere göre OurMine hacker’ları hiçbir veriyi İnternette yayın yapmayacaklarını açıkladı. Yani korsanlar fikrini değiştirmediği sürece kullanıcılar adına sıkıntı yaratacak herhangi bir şey olmayacak gibi görünüyor. Ancak yine de güvende kalmak için kullanıcıların şifrelerini sıfırlamaları gerekmekte.

Playstation hesaplarınızı sıfırlayın

OurMine ekibi yer alan bilgisayar korsanları PlayStation‘ın resmi Twitter ve Facebook hesaplarında birkaç mesaj yayınladı. Bu gönderilerin hepsi Sony’nin hacklenmiş hesaplara tekrar erişim sağlamasından sonra silindi. Artık mevcut olmayan Tweet’lerden biri korsanların PSN verilerini sızdırma planlarının olmadığını doğruladı.

Hackerlar erişim sağladıkları Facebook hesabı üzerinden de benzer bir mesaj yayınladı. Sony henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken ihlalin sadece Facebook ve Twitter hesaplarını etkilemiş olma ihtimali olabileceğini açıkladı. Yani korsanlar PSN veri tabanına erişim sağlayamamış da olabilirler.Açıklamasında bulundular.

OurMine isimli hacker grubu daha  önce HBO’ya ait sosyal medya hesaplarını da kontrol altına almışlardı ve konuyla ilgili  Tweet atmışlardı. Şirket ise daha sonrasında tüm mesajları silerek hesapların yeniden kendi kontrolüne almıştı. Bizi takip etmeye devam edin

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir