Kategoriler
İnternet

Google vergi mi kaçırıyor

Google vergi mi kaçırıyor. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google büyük ceza ödeyecek.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google yapılan rutin inceleme sonucu şok eden bir vergi cezası ile karşı karşıya kaldı. Bilindiği gibi Google üzerinden İnternet üzerinden bir çok reklam alıyor ve Adsense hesabı olan firmaların İnternet sayfalarından yayımlanmasını sağlıyor ve belirli dönemler de bu reklam gelirlerinden pay dağıtıyor.

Ancak Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ekiplerinin yapmış olduğu denetleme sonucunda Google bu gelirlerin karşılığında fatura kesme işini İrlanda üzerinden yapıyor. Bu şu demek oluyor ki Google Türkiye de bu reklam gelirleri için Türkiye den fatura kesmiş olsaydı Kurumlar vergisine tabi olacak ve ülkemize vergi kazancı doğacaktı. Ancak İrlanda üzerinden kesildiği için vergi ilgili devlete gidiyor.

Google 300 milyon TL Ceza

İşte son yapılan rutin denetlemelerde denetçilerin gözünden kaçmayan bu olay karşısında Google büyük bir cezai işlem ile karşı karşıya kaldı. Google geriye dönük yapılan vergi kaçırma işlemi için Vergi Denetim Kurulu tarafından vergi kaçırdığı yıllar adına 300 milyon TL‘lik fatura kesildiğini bildirdi.

Google 300 milyon TL olarak kesilen bu cezalar için Vergi Mahkemesi’ne bile itirazda bulunmayıp vergi affından yararlandı.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir