Kategoriler
İnternet

En ucuz interneti hangi ülkeler kullanıyor ?

Araştırma şirketi Statista tarafından yayınlanan rapora göre dünyanın en ucuz ve en pahalı internetini kullanan ülkeler belli oldu. Açıklanan sonuçlara göre en ucuz ve en pahalı internet kullanan ülkeler arasında uçurum var.

İngiltere şirketlerinden biri olan  Statista, dünya genelinde bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmada ülkelere göre en ucuz ve en pahalı ülkeler sıralandı. Türkiye’nin internet kullanımı konusunda pahalı olduğu düşünceleri hakim. Bu konu sıkça sosyal medyada gündeme gelmişti. Adil Kullanım Kotası (AKK)’nın halen ülkemizde kalkmamış olması da eleştirilerin bir diğer boyutunu oluşturuyor.

Statista tarafından yayınlanan rapora göre 196 ülkede internet ücretleri araştırıldı. Yayınlanan raporda dünyanın en ucuz internetini 5.37 dolara İran kullanıyor. TL bazlı bakıldığı zamanda 20-21 TL civarlarında olduğunu görüyoruz. Dünyanın en pahalı internetini ise  961.22 dolar ile  Burkina Faso kullanıyor.  Bu da yaklaşık 375 Tl demek.Türkiye’ye bakıldığında ise  bu listede 26.05 dolar ile 26. sırada yer alıyor. Umarız internet fiyatları istenilen seviyelere gelir. Aşağıda ülkelere göre internet fiyatlarını görebilirsiniz.


 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir