Kategoriler
İnceleme

IPhone 7 Plus Satışlarda Patlama Yaşatabilir

IPhone 7 Plus satış rekoru kırılması bekleniyor bakalım sonuç ne olacak. Akıllı telefon yarışında markalar kıyasıya rekabete girdi. İki dev şirket Samsung ve Apple son modelleri Galaxy S8 ve IPhone 8 ile gündemde. Ancak Apple, tam da bu noktada IPhone 7 Plus ile beklenmedik bir atak yapabilir…

IPhone 7 Plus lider piyasanın lideri olabilir

Samsung Galaxy S8‘in ateşi yavaş yavaş sönüyor gibi. iPhone 8 modelinin eli daha güçlü görünüyor. Salı günü yapılan mali değerlendirme toplantısında Apple sözcüsü Tim Cook bu konuya değindi. iPhone satışlarındaki durgunluğa açıklık getirildi. İşte detaylar…

IPhone 7 Plus
IPhone 7 Plus görsel

 

Cook’a göre, piyasaya çıkmadan önce bilgileri sızdırılan ürünler rekabette geri kalıyor. Bu durum iPhone’un da başına geldi. Sızıntılar sebebiyle satışlarda durgunluk yaşanıyor. Bu sözler New York borsasının söz sahiplerinden Morgan Stanley’in de dikkatini çekti. Ünlü yatırım bankasının analisti, Eylül ayında piyasaya sürülecek yeni iPhone ile ilgili beklentilerin talepleri karşılayamadığında, satışlarda yaşanan gerilemeyi doğruladı.

Bu durgunluğun sebepleri çok. Çin’de gelirler düşüyor, Hong Kong turizmi geriliyor, eski iPhone fiyatları hala çok yüksek… Apple, buna çare olarak bu sonbaharda iPhone 7 modelinde indirim yapabilir. İndirim açıklaması dikkat çekti. Analistlere göre fiyatları kırılacak olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus gelecek dönem çok daha popüler olacak. İphone serisini farklı kılan ne diye merak edenler belki olabilir evet bu fark nereden geldiğini bilemeyiz tabiki tercih meselesi sadece tahmin edebiliriz. Mesela en büyük farkı farklı bir işletim sistemine sahip olması ve ilk işletim sistemli telefon olması Symbian ve windows mobile gibi işletim sistemlerini saymazsak son olarak ilk dokunma tik telefonu unvanına sahip olması bizim tahminlerimiz bu yönde.

Finans devleri ise Apple’ın her durumda başarılı olacağından emin. iPhone 8’in çıkışından evvel iPhone 7 serisinin fiyatlarında kırılma bekleniyor. Her iki firma her ne kadar rekabet içerinde olsalar’da HTC gibi firmada bu yıl çok güçlü kozu olan HTC U ile ringde yerini alıyor çok güçlü bir telefonla piyasaya çıkacak olan telefon özellikleriyle rakiplerini aratmıyor. HTC U Çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bilgi almak için sitemizde konusunu okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir