Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Altın Kolye Seçenekleri

 

Altın kolye hem yapılış maddesi hem de güzel durmasından dolayı kadınlar tarafından oldukça fazla tercih edilir. Bu aksesuar diğer aksesuarlara oranla daha kullanışlı olması ve her kombine sağlamasıyla bilinir. Kullandığında ortaya hoş bir görüntü çıkartan altın kolye hediye alırken kişinin ilk baktığı ürün olmayı başarmıştır.

Maliyetinin çok yüksek olmaması ve uzun ömürlü bir aksesuar olması sevgililer günü veya doğum günü hediyesi seçiminde ilk sırayı almıştır. Her zevke uygun olan bu aksesuarda zincir, kalp, isim gibi detaylar da yer alır. Bunun yanında suyolu kolye, zincir kolye, trend kolye yine altın alanında en çok değerlendirilen kolye çeşitleridir.

Altın Kolye Tercih Edilme Alanları

Hemen hemen her alanda kadınların kullanmaktan keyif aldığı altın kolye aksesuarı daha çok özel günlerde tercih edilir. Sevgililer günü, doğum günü gibi büyük önem taşıyan günlerin yanı sıra düğün, nişan gibi davetlerde de oldukça fazla kullanılır. Giyilen her kıyafete uyum sağlaması ürünün kullanımını yaygınlaştırır niteliktedir. https://www.lizaypirlanta.com/altin-trend-kolye sitesinden bu ürünleri temin edebilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

 

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Pergel Nedir? Neden Kullanılır?v


Pergel birçok alanda kullanılan gereçtir. İki çubuğun tepe noktasından birleştirip mesafeleri ölçmeye ya da çember çizmemizi daha kolay hale getirmeye sağlayan alette diyebiliriz. Tek bir modele sahip olan pergelrenk seçenekleri mevcuttur. Genelde teknik resim çizimlerinde ya da matematiksel işlemlerinde kullanılır. Her türlü geometrik şekilleri de çizmeye olanak sağladığı için her türlü meslek dallarında ihtiyaç duyulur. Hata yapma olanağı sıfırdır. Doğru ve net çözümler sunar. Birbirinden farklı şekillerin birbiri arasındaki uzak mesafeyi ölçerler. Kalemi içine koyulup doğru açı noktasına yerleştirildikten sonra 360 derece sağa çevrildiği zaman kolay bir şekilde çember yapabilirsiniz.

Pergel Çeşitleri ve Kullanım Alanları


Pergel kendi içerisinde çeşitlere ayrılır. Bunlardan biri de ölçek pergelidir. Tek çubuk üzerinde harita çizimleri yapmaya yardımcı olur. Elips geometrik şekilleri çizmek için elips pergeller kullanılır. Çember ve yuvarlakları çizmek için de noktalı pergellere ihtiyaç duyulur. Resim, heykeltıraş gibi sanatsal alanlarda üç kollu pergel kullanılır. https://www.hobi24.com/pergeller-ve-trilinler linkini ziyaret ederek bin bir modeldeki pergelleri güvenilir bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Yepyeni Kadın Gömlek Modelleri

Kadın gömlek modelleri yepyeni tasarımları ile göz doldurmayı başarıyor. Sezonun en çok tercih edilen tasarımlarını inceleyerek göz alıcı şıklığı kolayca yakalayabilirsiniz.

Kadın gömlek modelleri her sezon adından söz ettirmeyi başarıyor. Farklı kesimlerle tasarlanan bu ürünler gardıropların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Şık ve modern kesimli gömlekler ev ya da iş yerlerinde kolayca kullanılabiliyor. Eteklerle ve kumaş pantolonlarla mükemmel kombinler oluşturan gömleklerle gün içerisinde şıklığını koruyabilirsiniz.

Günlük Kadın Gömlek Modelleri

Günlük kullanımda rahat özelliği ile ön plana çıkan bu modelleri renkli, desenli ve haraketli yapısıyla göz dolduruyor. Kadın gömlek modelleri ayrıca jean pantolonlarla kolayca kombinleniyor. Kadın gömlek modelleri zengin renk ve tasarım seçenekleriyle beğenileri toplamaya devam ediyor. Hiçbir zaman modası geçmeyen ve her kombinde kullanılabilen gömlekler bir numaralı seçim olmayı başarabiliyor. Gömlek seçerken tarzınıza uygun olanı bulmanız sizi bir adım öne çıkaracak. En yeni kadın gömlek modellerini https://www.peraclub.com/kategori/bayan-gomlek adresinden satın alabilirsiniz. Site üzerinde binlerce model tek tıkla elinizin altına geliyor.

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Kış Aylarında Abdest Almayı Kolaylaştıran Çorap Mestler

Çorap mest, Müslümanların bilhassa abdest alırken işlerini kolaylaştıran özel bir üründür. Ürünün imal edildiği malzeme farklı olduğu için çorap mestin kullanışlı olduğu rahatlıkla ifade edilebilmektedir. Ayakları tam anlamıyla saran çorap mest, ayakkabı içinde de herhangi bir potluk yapmamakta ve her türlü ayakkabı ile giyilebilmektedir. Çorap mestin en önemli özelliği, ayaklarınızın hava almasına olanak sağlamasıdır. Üzerinde mikro gözenekler bulunan ürün, sıvı girişine engel olurken hava geçişine de izin vermektedir. Bu da çorap mest kullananların ayak terlemesi ve mantar gibi klasik sorunlarla karşılaşmamasına sebep olmaktadır. Kış aylarında abdest almayı kolaylaştıran çorap mestler, kullanım açısından da oldukça pratiktir. Yıkama, ütüleme gibi zahmetli işlere girişmeyeceğiniz ürün, son derece dayanıklı olduğu için uzun yıllar kullanılmaya uygundur.

Çorap mest nasıl kullanılır diyenler için de belirli taktikler vermek gereklidir. Öncelikle normal namaz abdestini aldıktan sonra çorap mest ayağa giyilir. Daha sonra gün içerisinde abdest alacağınız zaman ayaklarınızı yıkamanıza ihtiyaç kalmamaktadır. Yalnızca çorap mest üzerinden mesh işlemini gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır. Çorap mestin avantajlı olduğu bir diğer husus da bilhassa abdest almanın zor olacağı mekanlarda işinizi kolaylaştırmasıdır. Çorap mest kullananlar ayaklarını yıkamayacakları için özellikle soğuk suyla abdest alma durumunda ayak sağlıklarını muhafaza etmiş olurlar. Bununla birlikte ürünün ayakları sıcacık tutması, üşütme gibi durumların oluşmasına da mahal vermeyecektir.

Çorap mest almak isteyen ancak kafasında bazı soru işareti bulunanlar için ürünün caiz olduğunu da belirtmek gerekmektedir. Bağlı bulunduğumuz Diyanet işleri, mest kullanımının caiz olduğu hakkında fetva yayınlamıştır. Ayrıca efendimiz döneminde de birçok alim, ayaklarını mesh etme yoluna gitmiş ve mest ürünü kullanmışlardır. Bu nedenle çorap mest satın al düşünceniz bulunuyorsa bu gayenizi cagrihacumre.com.tr üzerinden gerçekleştirebileceğinizi belirtebiliriz. Çağrı sitesi, Bursa Çağrı Mağazası tarafından oluşturulmuş bir internet adresidir. Çorap mest ve diğer mest ürünlerini bulabileceğiniz site, 7 gün 24 saat sipariş verebileceğiniz bir oluşumdur. Alacağınız ürünleri kısa bir sürede kapınıza kargolayacak olan Çağrı, uygun fiyat garantisiyle müşteri memnuniyetini arttırmayı bilmiştir. Tercihinizi gönül rahatlığıyla Çağrı sitesinden yana kullanabilirsiniz. Detaylar İçin ; https://www.cagrihacumre.com/mest-ve-corap-mest

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Google, Fitbit’i Satın Aldı!

Sağlık ve spor alanlarında ürettiği akıllı saatleriyle kendini kanıtlamış bir marka olan Fitbit, Google tarafından 2.1 milyar dolar karşılığında satın alındı.

Başarısız denemelerin ardından akıllı saat sektörüne kuvvetli bir giriş yapmak isteyen Google, giyilebilir teknoloji ürünleriyle dünyada kabul görmüş olan Fitbit’i kendi çatısı altına aldı.

Fitbit 2.1 milyar dolara satıldı

Son yıllarda donanım konusunda büyük adımlar atan Google, bu sektördeki en büyük rakipleri Apple ve Samsung ile mücadele etmeyi planlıyor. Şirket, bu doğrultuda Fitbit’i bünyesine kattığını açıkladı.

Fitbit’in satın alım sonrasında yaptığı açıklamada, Fitbit tarafından toplanmış olan zindelik ve sağlık verilerinin Google reklam servisleri tarafından kullanılmayacağı belirtildi.

Fitbit’in piyasaya sunduğu ürünler hep beğenilmiştir. Google’ın ilerleyen dönemlerde Android altyapısını kullanan Fitbit modelleri çıkaracağını tahmin etmek güç değil. Android işletim sistemi Fitbit cihazlarını ileriye taşıyacağı gibi Google Fit uygulamaları ile entegrasyonu da kusursuz olacaktır. Bu durum Google’a, Apple’ın Watch ve iPhone arasındaki entegrasyonu kadar başarılı bir iş çıkarma fırsatı tanıyabilir.

Fitbit satın alması Google’ın bu sektörde yaptığı ilk hamle değil. Şirket, bundan dört yıl önce Fossil’in akıllı saat teknolojisi için 40 milyon dolar ödeme yapmıştı.

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Arçelik BeyondCare mobil EKG cihazını duyurdu

Arçelik tarafından  geliştirilen mobil EKG cihazı BeyondCare’in duyrusu yapıldı. Geliştirilen bu cihaz ile birlikte kablosuz bağlantı sayesinde hasta kontrolü yapılabiliyor.

Arçelik tarafından geliştirilen bu cihaz sağlık sektörü açısından oldukça önemli bir gelişme. Giyilebilir cihazlar içinde önemli bir yere sahip olacak olan BeyondCare, hasta ve doktorların işini kolaylaştıracak. Mobil EKG cihazı ile hastalar evden çıkmadan doktor kontrolünde olabilecekler. Cihaz sayesinde doktor ile bazı bilgiler paylaşılacak ve doktorlar anlık hasta takibi yapabilecekler.

Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) tarafından geliştirilen cihaz, uzun klinik çalışmalar sonucu geliştirildi. Cihaz ile birlikte hastaların solunum, kalp ritmi, vücut sıcaklığı gibi verilerin uzaktan takibi mümkün olacak. 14 gram ağırlığında olan bu cihaz kalp üzerine yapıştırılıyor. Su geçirmez özelliğe sahip olan bu cihaz hastaların günlük aktivitelerine engel olmayacak şekilde tasarlanmış. Cihaz tarafından elde edilen veriler raporlanarak hem hasta yakınlarına hem de sağlık çalışanlarına büyük kolaylık sağlıyor.

 

 

 

 

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

The North Face PrimaLoft teknolojisi ile ThermoBall’ı üretti

The North Face®’in imzasını taşıyan efsane ceket modeli ThermoBall™, bu sezon spor tutkunlarının karşısına değişerek çıkıyor. Zorlu hava koşullarına karşı doğa tutkunlarının gardıroplarının en özel üyesi olan ürün, fonksiyonel tasarımı, katlanabilir olma özelliğinin yanı sıra hafifliğiyle de şehir hayatının ve zorlu antrenmanların kurtarıcısı oluyor. Kumaşın içerisinde bulunan fiber ball maddesinden oluşan PrimaLoft® teknojisiyle üretilen ceketler; en kuvvetli rüzgarlara bile karşı geliyor.

Konfor ve teknolojinin mükemmel uyumunu sunan tasarımlar, şehir yaşamının ve doğal hayatın olmazsa olmazı…Serinin hızlı kurumaya olanak sağlayan dikiş sistemi ise yağmurlu havalar ve düşük ısılarda maksimum konforu tutkunlarıyla buluşturuyor.

Markanın nefes alabilen ve su geçirmeyen esnek dokulu tasarımları, hareket kabiliyetini adeta doruğa çıkarıyor. Sonbaharın keskin soğuklarını devre dışı bırakanThermoBall™ Active serisi, açık hava aktivitelerindeperformansı maksimum seviyeye taşıyor.

Markanın PrimaLoft® destekli teknolojisiyle tasarladığı ThermoBall™ ceketler, 600 kaz tüyü dolum oranına eş değer sıcaklıksağlayan dolgusu sayesinde ıslak koşullarda bile vücut ısısını içeride tutarak farkını ortaya koyuyor. Doğanın rengarenk tonlarını barındıran koleksiyon, maviler, kahveler ve kırmızılar hakimiyetinde sonbaharda şehrin enerjisine entegre oluyor.

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Sanal gerçeklik gözleri etkiliyor mu?

Her teknoloji geçişinde diğerleri gibi sanal gerçeklik teknolojisi’de yaygınlaşmaya devam ediyor. Fakat bu teknolojinin göz sağlığına kötü sonuçlar etkileri var mı? İşte o problemin cevabı.

Mobil taraftaki sanal gerçeklik teknolojisi tam anlamıyla bir hayatımızın parçası olmuş durumda ve çoğu kişi tarafından kullanılıyor. Yakın zamanda üst düzey donanım gerektiren profesyonel sanal gerçeklik gözlüklerinin de piyasaya çıkış yapmasıyla sanal gerçeklik gözlüklerinin göz sağlığına zarar verip vermeyeceği sorusu akıllara geldi.

Sanal gerçekçilik gözleri bozar

Bilgisayarların hatta televizyonların hayatımıza girmesinden bu yana sürekli uzmanlar dijital ekranlara bakarken göz sağlığımızı korumamız için bir ekrana çok yakından bakmamamız, ara sıra gözlerimizi dinlendirmemiz gerektiğini belirtiyor. Fakat sanal gerçeklik teknolojisinin hayatımıza girmesiyle ekranlar bundan sonra gözümüzün çok yakınında, yalnızca birkaç santimetre uzağında duruyor. Peki bu durum göz sağlığımızı olumsuz etkiliyor mu?

Aslında uzmanların o söylemlerinin geçmiş yıllarda kaldığını, bundan sonra ekran teknolojilerinin çok daha az göz yorduğunu söyleyebiliriz. Sanal gerçeklik gözlüklerinde araya giren merceklerin de ufak de olsa etkisiyle ve ekran teknolojilerinin gelişmesiyle cihazların gözümüze yakın olması sağlık açısından bir zarar doğurmuyor.

Fakat sanal gerçeklik gözlüğü içeriklerinin fazla dinamik ve renkli olması, görüntülenebilmesi için sol ve sağ görüntünün mercekler vasıtasıyla birleşik hale getirilmesi bir müddet sonra gözlerimizi yorabilir ve yoğun kullanımda düşük olasılık de olsa mide bulantısına, baş ağrısına, baş dönmelerine yol açabilir.

Yine de sanal gerçeklik teknolojisinin göz sağlığımıza önemli oranda etki etmektedir.

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Samsung Gerçeklik Kaskını Duyurdu

Microsoft‘un öncülüğün de başlayan başlayan karma gerçeklik kaskı üreticilere ilham olmuş gibi ilk olarak Lenova şimdilerde ise Samsung HMD odssey adını verdiği yeni bir kaskı duyurmaya hazırlanıyor. Bu işi ilk olarak Microsoft 2015 yılında gerçekleştirmişti. İlk olarak adını verdiği Mixed Reality – Karma Gerçeklik, gerçek dünya nesneleri ile sanal gerçeklik dünyasını karıştırarak daha gelişmiş bir konsept ortaya koyuyor.

Sanal Gerçeklik Kaskının Kurucusu

Microsoft başlatmış olduğu diğer firmalara yönelik olarak lisans programı başlattı. Bu programa katılan firmalar ise Asus, HP, Lenovo, Samsung gibi pek çok dev Firmalar katılmıştı. Yapılan bu ürünler ise kendini yavaş yavaş göstermeye başladı Tabi bu karma gerçekliğin başında ilk olarak Windows 10 işletim sisteminin olduğunu unutmamak lazım.

Samsung’un Karma Kaskının Özellikleri

Samsung’un çıkarmış olduğu bu kask hakkındaki açıklamaları ise Samsung HMD Odyssey kaskı piyasadaki en yoğun deneyimi sunabilecek kask olduğunu iddia ediyor.Kaskın özelliklerine bakacak olursak  İki adet 3.5 inçlik 1600 x 1400 piksel çözünürlükte AMOLED ekran barındıran kask, 90/60Hz frekanslarını destekliyor. İki ekran ile 110 derecelik çok yoğun bir görüş açısı sunuluyor. Kullanıcıyı tamamen karma dünyanın içerisine skomak için tüm ayrıntılar düşünülmüş.

Fiyatı ve Diğer Özellikleri

Pozisyon belirleyen sensörler, vücut hareketlerini algılayan 6 DOF sensör, 6 eksenli akselerometre, 6 eksenli jiroskop, 3 eksenli pusula ve yakınlık sensörü bunlar arasında. 4 metrelik USB 3.0 kablosu ile geniş bir hareket alanı sunan kaskta ayrıca USB 2.0 portu da mevcut. Yine HDMI 2.0 da alternatif olarak yer alıyor 645 ağırlığında olan bu kask bir çok oyunları da evinizde oynamanıza olanak sağlıyor. bu kaskın fiyatı ise 499 dolardan satılacağı açıklandı.

Teknolojihaberim.net

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Yeni Google Daydream View VR

Google ürünlerinden olan Daydream View VR kendini tamamen yenileyerek dün yapmış olduğu etkinlikte özellikleriyle birlikte resmi olarak tanıtıldı.

 

Yeniden tasarlanan Googel Daydream View VR

Google geçtiğimiz yıl içerisinde Google pixel modelleriyle birlikte tanıtmış olduğu Daydream View VR bilindiği üzere sadece Pixel modellerinde kullanılması için olanak tanıyordu. Şimdi ise kendini tamamen yenileyerek diğer cihazlarında kullanabilmesi için yeni bir Daydream View VR ile bizleri karşılıyor.

Tasarım konusunda farklı bir değişikliğe gitmese de üzerine kaplanmış olan yumuşak kumaş kaplama ile farklı bir görünüm kazanmış diyebiliriz. Kontrol olarak ve yetenekleri bakımında farklı bir değişikliğe gitmeyen cihazın donanımsal olarak mercek kısmında önemli bir değişikliğe gittiğini görüyoruz.

Bir öncekine nazaran daha kaliteli bir mercek kullanan Daydream View VR, fiyat konusunda 99 dolarlık etiketiyle kullanıcılara ön siparişe hazır durumda olduğunuda belirtelim.

 

Google’ın bu ürünü şimdilik türkiyede satışa sunulmayacağının altını çizerek sadece 11 ülkede satışa sunulacağını bilmenizi isterim. Ayrıca cihazda 3 renk seçeneği mevcut bunlar Kömür, sis ve mercan olarak belirlenmiş.

 

 

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Samsung’un yeni VR gözlüğü sızdırıldı!

Samsung yapmış olduğu yeni atılımlarla Asus ve Lenovo gibi firmalara yarışmak için Windows Mixed Reality pazarına giriş yapmak istiyor. Samsung’un yeni ürünü WMR setiyle ilgili yeni görseller ortaya çıktı.

Microsoft’un geliştirmiş olduğu Windows Mixed Reality aslına bakılırsa bildiğimiz sanal gerçekçilik gözlüğünün ta kendisi. Ancak Microsoft, yeni hazırlamış olduğu yazılımla birlikte bu deneyimi Windows ile birleştirmenin peşinde. Bu vesileyle en çok tercih edilen sanal gerçekçilik gözlüklerinden olan Oculus ve HTC Vive benzeri işlerin aynısını WMR setide yapabilecek.

Samsung’un yeni nesil VR gözlüğü

Yeni gözlükle gelecek kulaklıkların tasarımını ise  AKG hazırlıyor. Aşağıdaki görsele baktığımızda hayli şık bir tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Tasarıma baktığımızda dikkat çeken diğer bir farklılık ise HTC Vive sanal gözlüğe benzemesi yine aynı şekilde hareket kontrol cihazları da bulunan gözlüğün işini Microsoft üstlenmiş durumda.

Bu cihazın henüz resmi olarak tanıtılmadığını ancak Samsung yapmış olduğu açıklamada WMR ya da VR setinin resmi olarak tanıtılması için 3 ekim tarihini işaret etti. Microsoft tarafından gerçekleşecek  WMR plaftormunda boy gösterecek olan gözlüğe dair hiç bir şekilde donanımsal özelliklerini açıklamamız mümkün görünmüyor. Bununla ilgili yeni haberler geldikçe sizlerle paylaşacağız bizi takip etmeye devam edin.

 

Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Klimanızı Yanınızda Taşıyacağınız Saat Aircon Satışa Çıkıyor

Akıllı saat teknolojilerinde çok amaçlı geliştirmeler yapılmaya başlandı. İlk etapta akıllı saatlerin sadece akıllı telefonlara eşlik eden ve bildirimleri ya da telefonların durumunu gösteren bir aksesuar olarak değerlendirildiğini görüyorduk. Bu şekilde akıllı saatlerde kullanıcılar çok sınırlı ve gereksiz bir kullanım ile karşı karşıya kalabiliyordu. Fakat yaşanan gelişmelerden sonra akıllı saatler, akıllı telefonlar kadar işlevsel olmaya başladı. Son olarak LTE desteğinin de gelmesiyle beraber doğrudan akıllı saatler üzerinden iletişime geçmek bile mümkün hale geldi. Bu gelişim son örneği ise Aircon akıllı saatleri oldu. Bu kez farklılık getiren teknoloji çok daha farklı. Artık akıllı saat klima olarak kullanılabilecek.

Aircon Klima Kullanımı Sunacak

İlk olarak Kickstarter projesi olarak hayata geçmiş olsa da bir anda büyüyen ve en ilginç teknolojilerden biri haline gelen Aircon akıllı saatleri, tam anlamıyla klima olarak görev yapabiliyor. Kullanıcılar istedikleri an akıllı saati kullanarak ısınabiliyor ya da serinleyebiliyor. Tabii ki burada fiziksel bir klimadan söz etmek mümkün değil.

Aircon

Bunun yerine saatin metal plakalara sahip olacağı ve metal plakaların verdiği elektrik dalgaları sayesinde sinir uçlarının etkilendiği, bu şekilde de ısınma ve soğutma sağlandığını da belirtelim. Yani saat vücudu kandıracak fakat bunun sağlığa bir zararı olup olmayacağı konusunda bir bilgi yok. İlk etapta bir hayli ilgi çekeceği düşünülse de Aircon akıllı saatlerin sonrası için sağlık sorunlarıyla gündeme gelebileceği belirtiliyor. Bunun için saatlerin satışını beklemek gerekiyor.