Kategoriler
Genel

Yasaklı Sitelere Giriş

Yasaklı sitelere giriş ya da erişim engelleme durumlarında kullanıcılar genellikler bunu kaldırmak için alternatif yöntem arayışına girerler. Kullanıcıların mağduriyetini gidermek için bazı siteler üzerinden istenilen sayfaya giriş yapılabilir. Özellikle son yıllarda çeşitli ülkeler tarafından izlenen politikalar nedeniyle Türkiye ve daha pek çok ülkede internet sitelerine erişmek yasaklanmıştır. Bu durum kullanıcılar açısından problem teşkil etmektedir. İlgili site uygun olmayan bir konu ve herhangi bir tehdit içermese bile ülke politikası gereğince engel koyulabilmektedir. Bunu çözmek için güvenilir adresleri tercih etmek gerekir.

Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir?

Yasaklı sitelere giriş bir program üzerinden ya da doğrudan yapılabilir. Genelde giriş için Proxy hizmetleri kullanılır. Bu hizmet hem mobil cihazlar hem de bilgisayarlar için geliştirilmiştir. Güvenilir ve ücretsiz olan bir Proxy hizmeti kullanılıp DNS ayarı değiştirildiğinde engellenmiş olan sitelere rahatça erişim sağlanabilir.

Engellenen sitelere girişte sunulan hizmetler ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayrılır. Ücretsiz olanlar reklam içermesi yönünden diğerlerinden ayrılır. Burada yasadışı ve illegal sitelere girmenin suç olduğu unutulmamalıdır.

DNS Değiştirme İle Yasaklı Sitelere Giriş

DNS değiştirme yöntemi ile yasaklı sitelere giriş için servis sağlayıcı tarafından verilen IP yerine değişik bir DNS üzerinden bağlantı yapılır. Burada DNS erişim imkanı sunmakta ve bir köprü görevi üstlenmektedir. Gerekli olan DNS ayarlarını yapmak için bilgisayarda sırasıyla başlat menüsü- deneyim masası- ağ ve paylaşım merkezi veya ağ durumunu ve görevlerini görüntüle sekmelerine tıklanır. Açılan ekranda aktif internet bağlantısına sağ tıklayıp özelliklere girip ekrana gelen sayfadaki “internet protokolü sürüm 4” ve sonra “aşağıdaki DNS sunucularını kullan” seçeneklerine tıklanır ve uygun görülen DNS sunucusu yazılır. Daha sonra “çıkarken ayarları doğrula” ile “tamam” seçenekleri işaretlenir ve böylece yasaklı sitelere erişim engelleri kaldırılmış olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir