Kategoriler
Genel

Teknik Analiz Ve İndikatörler

İndikatörler kelime anlamı olarak bir gösterge anlamını taşır. Teknik analiz yaparken, yani “teknik göstergeler” olarak yatırım yönünü daha doğru anlamamızı sağlayan bir göstergedir. Bu göstergeler finansal piyasada çok yaygındır borsa ve dövizde yaygın olarak kullanılmaktadır. Teknik analistler tarafından kullanılan birçok göster bulunuyor. Analiz için tek bir göstergeye bağlı kalmak doğru bir analiz değildir. Göstergeler, analiz sırasında bizi bir kilitlenmeye götürebilecek farklı sonuçlar çıkarabilir, ancak bir gösterge kombinasyonu ortak bir yön bulabilir. Döviz piyasasında en sık kullanılan göstergeler birlikte analiz edilebilir ve ortak bir sonuç çıkarılabilir. Peki bu göstergeler neler? En çok tercih edilen gösterge nedir? Bu yazı hakkında daha fazla bilgi almak için Forex Eğitim linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu soruyu cevaplayalım ve teknik analizi daha başarılı hale getirmek için göstergeleri tek tek kontrol edelim.

MACD

Bu, döviz paritesi piyasasındaki değişen değerlerin yakınsaması ve ayrışması nedeniyle hareketli bir ortalama oluşturan bir göstergedir. Döviz piyasasının sürekliliği ve hızlanması hakkında bilgi veren ve trendin yönünü gösteren önemli bir yatırım göstergesidir. Ayrıca günlük olarak paylaştığı analizler ile yatırımcılarını piyasaya dair bilgilendiren GarnetTrade kurumu hakkında daha ayrıntılı bilgi ve analiz için linki tıklayabilirsiniz.

Bollinger Bantları

Bollinger bandı, trend takip eden işlemlerde yatırımcılar için bir pazar aynası olma sorumluluğunu üstlenen oynaklık bantlarından oluşmaktadır. Bu bantlar canlılık arttıkça otomatik olarak genişler ve azaldıkça yavaş yavaş daralır. Bollinger Bantları 3 farklı eğriden oluşur. Üst bant direnç, orta bant hareketli ortalama ve alt bant desteği gösterir. Bollinger bantları, (M) tepe noktası ve (W) taban veya eğilim kuvveti gibi faktörleri belirlemek için kullanılır.

Momentum

Momentum, piyasadaki döviz paritesinin oynaklığını göstermek için kullanılmaktadır. Bu gösterge, platformdaki “Osilatör” başlığı altında bulunabilir. Bu yatırımcıların sevdiği ve sevdiği bir göstergedir. Momentum göstergeleri, özellikle MACD gibi göstergelerle kullanıldığında çok iyi sonuçlar verebilir.

RSI

RSI göstergesi tam anlamıyla “göreceli güç endeksi” anlamına gelir. Göreceli Güç Endeksi, Welles Wilder tarafından geliştirilen para biriminin hareketini, hızını ve değişimini ölçmeye yardımcı olan bir şok göstergesidir. RSI 0 ile 100 arasındadır. Genellikle, RSI aşırı alımın 70 puanı aştığını ve aşırı alımın 30 puanı aştığını düşünmektedir. Bu tür birçok gösterge vardır, ancak piyasada en yaygın kullanılan ve en yaygın göstergeler yukarıda listelenenlerdir. Teknik analiz yaparken, bu göstergeleri gözden geçirmek ve ilgili yatırımları yapmak yararlıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir