Kategoriler
Genel

Şehirler Arası Ev Taşıma İşlemi Nasıl Yürütülmelidir?

Sebebi her ne olursa olsun, tek başına az sayıda eşyası ile birlikte yaşayan kişiler için bile kolay bir süreç değil. Ancak yeni bir şehre sorunsuz bir taşınma deneyimi ile yerleşmek istiyorsanız atabileceğiniz birkaç adım mevcut.

 

Liste Çıkarın

 

Normalde hiç organize olmayan birisi olsanız bile taşınma sırasında liste çıkarmanız size çok zaman kazandırır. Taşınacak bütün eşyaların bir listesini yapın. Bunu yapmanın en iyi yolu oda gezmek olacaktır. Listenize her odadan alacağınız eşyaları düzenli olarak ekleyin. Daha sonra bu listelerin birer kopyasını kutulara bantlamak kutular açılırken de zaman kazandırır.

 

Nakliyeci Firmanızı Önceden Bulun

 

Taşınma sürecinin en zor kısmı nakliyecilerin bulunması ile taşınacak eşyaların paketlenerek kutulanmasıdır. Herhangi bir taşınma sürecinde size yardımcı olacak bir evden eve nakliyat firması arayışı içindeyseniz, şehirlerarası nakliyat alanında deneyim sahibi olan ve daha önce sunduğu hizmetlerle memnuniyet kazanmış nakliyat firmalarına ulaşmanızı sağlayan Rahat Taşın bu süreçte sizi maddi hasar riskine karşı da garanti altında tutacaktır. Taşınacak eşyalar hakkında çıkardığınız liste Rahat Taşın aracılığıyla sabit fiyat hesaplaması yapılmasını kolaylaştıracak ve bütçenizi koruyacak önlemleri almanızı sağlayacaktır.

 

Yükünüzü Hafifletin

 

Kullanmadığınız kıyafetler, mobilyalar, tüketim ürünleri ve temizlik malzemeleri gibi nesneler arasında kullanılabilir durumda olanları bağışlayabilir veya satabilirsiniz. Böylece taşıyacağınız yük azalacaktır.

 

Belgeleri Hazırlayın

 

İhtiyacınız olabilecek evrak ve belgelerin yanı sıra resmi belgeleri ayrı bir klasör içinde tutarak yanınızda taşıma, gerekli oldukları durumda işinizi çok kolaylaştıracaktır.

 

Taşınma Öncesi Temel Eşya Kutusu Hazırlayın

 

Yeni evinize ulaşır ulaşmaz ihtiyaç duyacağınız tuvalet malzemelerini, ilk yardım kutusunu, şarj cihazlarını ve yatmak için gerekli eşyaları bir kutu hazırlayın.

 

Taşınmadan Önce Yapılması Gerekenler

 

Eski faturalarınızı ödeyin. Ardından elektrik, su, doğalgaz gibi servisler taşındığınız günün hemen sonrasında kapanması için sağlayıcılara başvurun. Aracınızı gerekiyorsa yeni şehre yeni plaka ile kaydettirin. Bunun için önceden araştırma yapın. Yeni şehrinizde yerel bir şubeden banka hesabı açtırın.

 

Yeni Evinize Yerleşmek

 

Yeni evinizi kurmak, kutulamak kadar zor olabilir. Öncelikle eve varmadan önce evin baştan aşağı temizleyin. Temizliğin ardından gerekiyorsa haşere kontrol hizmeti alın. TV, Buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi bazı büyük aletleri taşıdıysanız, bunları kurmadan önce taşıma sırasında oluşabilecek herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun.

 

Daha önce hazırladığınız listelere bakarak her kutuyu ihtiyacınıza göre açın. İlk ihtiyaçları gördükten sonra mutfağınızı, yatak odanızı ve evin geri kalanını düzenleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir