Kategoriler
Genel

Online terapi nedir?

Online terapi adından anlaşılacağı üzere terapist ve danışanın bilgisayar ya da telefon üzerinden online olarak görüşmesidir. Online psikolojik danışmanlık desteğini farklı şehirde yaşayan, yurtdışında yaşayıp ana dilinde destek almak isteyen, yoğun iş temposundan zaman bulamayan, covid-19 sürecinde evde kalmak isteyen, sosyal fobisi olan ve evde çocukları olan danışanlar tarafından tercih edilmektedir.

Yüzyüze tedavi mi? Online tedavi mi?

Danışanların ve online danışmanlık desteği almak isteyenlerin sıklıkla sorduğu sorular arasında yer alan online terapi ne derece etkili ya da online terapi faydalı mı sorularının cevabını aşağıda vereceğiz.

Online terapi etkili bir yöntem mi?

Özellikle covid-19 sürecinde sıklıkla karşımıza çıkan online terapist, online psikolog gibi kavramlar başarı yönünden danışanların endişe duyduğu konular arasında yer alıyor.

Danışanlarımızdan aldığımız geri bildirimler ve yapılan araştırmalar sonucunda online terapi yönteminin yüzyüze terapi yöntemiyle aynı faydaları sağladığını söyleyebiliriz.

Online terapide yüzyüzde uygulanan yöntemler rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Online psikolojik danışmanlık desteği alacak danışanların seans esnasında rahatsız edilmeyeceği sessiz bir ortamda olması, terapinin faydasını ve terapist ile danışanın dikkatini birbirlerine verebilmesini sağlayacaktır. Görüşme esnasında televizyoni müzik çalar ve benzeri elektronik aletleri kapalı olması dikkatinizin dağılmaması ve online terapinin verimliliğini artırmak için gereklidir.

Yüzyüze görüşmeler olduğu gibi online psikolojik danışmanlık hizmetinde de gizlilik ve mahremiyet son derece önemli ve temel bir koşuldur. Görüşmeye başlamadan önce görüşmenin başkaları tarafından duyulmasını önleyecek tedbirler alınmalıdır.

Online görüşme nasıl yapılır?

Online terapi yapmak için internet bağlantısı, telefon ya da bilgisayar olması yeterlidir. Terapistinizin kullanacağı program ya da programlar hakkında detaylı bilgi alarak ilgili programı cihazınıza önceden yüklemeniz gerekmektedir.

Online terapi kimler için uygundur?

Terapi merkezine gelemeyecek durumda olan, ulaşım sorunu yaşayan ve sosyal fobisi olan danışanlar için son derece etkili ve faydalı bir yöntemdir.

E-Terapi kimler için uygun değildir?

-Kendisine fiziksel olarak zarar veren ve verme potansiyeline sahip danışanlar.

-Halüsinasyon görenler

-İntihar etme düşüncesi olanlar

-Madde bağımlıları

Online terapi ücretleri

Online terapist ücretleri, terapistin danışanına uygulayacağı seans sayısı ve tedavi yöntemine göre değişkenlik göstermektedir. Online terapi randevusu almak için Nora Psikoloji’nin web adresini ziyaret edebilirsiniz: https://norapsikoloji.com/online-terapi/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir