Kategoriler
Genel

Nipel

 

Sanayi içerisinde metal boruları birbirine bağlamak için kullanılan ve son derece önemli bir ara eleman olan nipel birçok farklı şekilde üretilebilmektedir. Tek tarafı veya iki tarafı birden dişlilerden oluşabilmektedir. Bu ürünler ihtiyaca yönelik üretildiğinden dolayı farklı amaçlar için farklı şekilde üretilmektedir. Redüksiyon dişlisine sahip şekilde de üretilebilen nipel çeşitleri bulunmaktadır. Boyut olarak çap oranı ile birbirinden ayrılan nipeller farklı borulara uyum sağlamak için bu şekilde üretilmektedir. Metal boruların son zamanlarda yoğun bir düzeyde kullanıldıkları bilinmektedir. Dolayısıyla metal boruların birbirlerine bağlanması için gerekli olan malzemelere de olan ilgi günden güne artış göstermektedir.

Tercih yapılırken ürünün dayanabileceği maksimum basınç göz önüne alınmalıdır. Bu duruma dikkat ederek yapacağınız tercihler sizlere problem oluşturmayacaktır. Basınç dayanıklılığı konusunda tercih yapılırken çap oranının yanında malzeme olarak ne kullanıldığının da son derece önemi vardır. Malzeme kalitesine göre nipeller daha yüksek basınçlara dayanabilmektedirler. Hayati öneme sahip olan bu ara elemanlar son derece dikkatlice seçilmeli ve kaliteli ürünler tercih edilmelidir. Aksi taktirde sistem içerisinde büyük problemler oluşabilmektedir. Bu noktada nipel malzemesinin kaliteli bir malzemeden üretilmesi ve bu malzemenin alanında uzman olanlar tarafından kullanılması konusu önem kazanmaktadır.

Oring

Mekanik aksanlar içerisinde sızdırmama özelliği için tercih edilen ürünlerden biri olan oringler kapsamlı bir conta işlevi görmektedir. Ara elemanlardan biri olan oringler sıkıştırma ile tamamen sızdırmazlık sağlarlar. Çoğu sistem içerisinde hayati öneme sahip olan sızdırmazlık özelliğine son derece dikkat edilmelidir. Özellikle hareketli yüzler içerisinde tercih edilmesi gereken oring modelleri özenle seçilmeli ve doğru şekilde kullanılmalıdır. Aşınmayı da azaltan oringler aynı zaman da eklemler arasında da yağa gerek duymadan görevini yerine getirebilmektedir.

Fiyat performans ürünü olan oringler son derece uygun fiyatlara müşterilere sunulmaktadır. Ufak ve ucuz maliyetli olan bu ürünler son derece büyük bir işlevi koruyarak sistemin bütünlüğünü sağlamaktadır. Eklemler arasında esneklik ve sızdırmazlık sağlayan bu ürünler doğru şekilde kullanıldığında son derece yüksek verim sağlamaktadır. Vakti geldiği zaman değiştirilmesi gereken bu ürünler ucuz maliyetleri nedeniyle son derece avantajlıdır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir