Kategoriler
Genel

L Karnitin Nedir ve Ne Kimler Kullanır?

 

L karnitin suda çözünebilen bir lisin türevidir. Yağ asidi metabolizmasındaki işlevi çok önem taşır. Vücudumuzdaki yağ asitlerini mitokondriye taşıma görevini üstlenir. Yağ yakımını kolaylaştırıp, kasların güçlenmesini sağlar ve sperm hareketliliği sağlar. L karnitin bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Tansiyon yüksekliği, diyabet  tedavisini destekler.

Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir. Egzersiz sonucunda gerçekleşen kas tahribatlarını onarımında ve ağrıları geçirmede etkilidir. Düzenli kullanımda yağ yakımından dolayı kilo vermeye büyük oranda destek sağlar. L karnitini ağır spor yapan insanlar kullanmaktadır. Kas yapmak için dışarıdan da destek gerekir.

 L Karnitin Ne Zaman ve Ne Kadar Kullanılır?

L karnitin  spordan önce ve ya spordan sonra da kullanılabilir. Bunu siz kendi düzeninize göre ayarlayabilirsiniz. Yalnız etkisini görmek için L karnitin vücuda alındıktan sonra takriben 45 ve ya 50 dakika arasında gerçekleşir.

Spor yapma zamanını da buna göre ayarlamak lazımdır. Tam anlamıyla etkisini görmek için birkaç hafta düzenli kullanmalısınız. L karnitin ve daha fazla ürün satın almak için https://www.protein34.com/l-karnitin adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir