Kategoriler
Genel

KOBİ’ler E-ihracata En Hızlı Nasıl Başlayabilir?

Özellikle Covid-19 ile mücadele içinde geçen ve tüm dünyanın sarsıcı bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığı son günlerde, e-ihracat en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Bilindiği üzere e-ticaret istatistikleri pandeminin ilk haftalarında büyük bir düşüş yaşamış, ancak ülkelerin krize karşı bağışıklık kazanma ve normalleşme süreçlerine girmesiyle alım ve satım istatistikleri yeniden yükselmeye başlamıştı.

Pandemiden negatif etkilenen birçok sektör ve yüz binlerce esnaf ise, dükkanlarında geleneksel yöntemlerle satış yapamadığından e-ticarete daha çok yönelirken, evden çıkamayan veya sağlık endişesi nedeniyle çıkmak istemeyen müşteriler de onları izledi; ve son haftalarda internet üzerinden yapılan alışverişlerde büyük bir artış gözlendi.

Pandemi sonrası yeni dünya, her gün daha çok internetten alışveriş yapmaya alışırken, ihracat kavramı da aynı trendlerden son derece etkileniyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca sektör liderleri tarafından pek çok ilde düzenlenen seminer ve ulusal etkinliklerle adı duyulur hale gelen e-ihracat kavramı, bu yıl artık KOBİ’ler arasında en çok konuşulan başlıklar arasında.

KOBİ’ler e-ihracata bir an evvel başlamak için doğru zamanda olduklarını hissediyor, fakat nereden ve nasıl başlayacaklarını bilmiyorlar. Pek çoğu, internette konuyla ilgili çok az kaynak olduğundan ve sorularına yanıt bulamamaktan şikayet ediyor.

Türkiye’nin ilk yabancı pazar yeri entegrasyon firması Propars’ın kurucu ortağı ve CEO’su Engin Sezgin, bu durumla ilgili, “Esnafımız içinde bulunduğu bu darboğazdan çıkmak için ilerlemesi gerektiğini ve doğru adımın e-ihracat olduğunu hissediyor, ama kavram onlara o kadar yabancı ki bir türlü cesaret edemiyorlar. Bize başvuran KOBİ’lerin neredeyse tamamı nereden başlayacağını hiç bilmiyor ve birçok temel soru ile geliyorlar.” şeklinde ifade ediyor.

KOBİ’lerin aklındaki en büyük soru, ürünlerini yurt dışına nereden satacakları sorusu oluyor. Bu soruyu ardından, e-ihracatta fatura işleri nasıl yürür, kargo, gümrük ve vergi işleri nasıl yapılacak gibi sorular izliyor. 

KOBİ’lerin aklındaki tüm bu sorular “E-ihracat nasıl yapılır, en hızlı nasıl başlanır?” başlıklı yazıda detaylıca cevaplanıyor.  https://blog.propars.net/e-ihracat-nedir/

Ayrıca e-ihracata hızlı ve kolay bir biçimde başlamak isteyen KOBİ’ler, e-ihracat konusunda ücretsiz danışmanlık veren Propars şirketini arayarak ücretsiz destek ve danışmanlık alabiliyorlar.

E-ihracatla ilgili soruları olan KOBİ’ler in, firmaya 08505324461 numaralı destek hattı üzerinden ulaşmaları mümkün.

https://propars.net/e-ihracat/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir