Kategoriler
Genel

Göz Kapağı Estetiği

Kadınların görünüşlerine verdiği önem içerisinde göz kapağı estetiği çok büyük rol oynuyor. Kadınlar göz çevresinde oluşan kırışıklık ve sarkmalardan çok şikâyetçi. Çoğu kadında zamanla beraber görünen göz etrafındaki kırışıklıklar büyük problem olarak görülebiliyor. Bu sarkmaların temelinde farklı sebepler yatabiliyor. Bu sebepler kişiden kişiye değişiyor. İnsan için yadırganamaz bir önemi olan gözler estetik açıdan da önemlidir. Gözlerine ve yüzünün geri kalanına verdiği önem ile oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Alt ve üst göz kapağında yaşanan farklı sorunlar estetik müdahale ile çözülebilir. En önemli sorunların başında da göz altı torbaları ve oluklaşmalardır. Göz kapağı estetiği bayanlar tarafından oldukça tercih edilen ve uygulanan bir yöntemdir. Göz çevresinde meydana gelen sorunların giderilmesi için şüphesiz en ideal çözüm yoldur.

Kadınlarda sarkma ve cilt kırışıklığı problemleri çok daha fazla görülmektedir. Bunun nedeni ise cildin yapısından kaynaklanmaktadır. Kadınların cildi çok daha ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu sebeple bu tür sorunlarla daha fazla karşılaşmakta ve daha fazla cerrahi müdahale uygulanmaktadır. Erkeklerin bu konuyu çok da fazla önemsememesi erkek hasta ayısının az olmasında da etki göstermektedir. Çok farklı nedenlere dayanan göz kapağı sarkmalarına sebep olan ilk etken şüphesiz yaşlılıktır. Yaşlılığa bağlı olarak cilt deformasyona uğrayarak esne ve sarkmaya başlar. Başka bir neden ise yapısal bozukluklardır. Kişilerin ailesinden gelen genlerin sebep olduğu göz çevresi buruşukluk ve sarkmalar en kısa sürede tedavi edilmelidir. Kişilerin duygusal yapısı da bu konuda önemli etki yaratmaktadır. Aşırı hassas ve duygusal kimselerin sık sık ağlamaları göz çevresinde bozulmalara sebep olduğundan estetik operasyon gerektirir. Alkol, sigara ve madde bağımlılıkları bu hususta oldukça büyük role sahiptir ve göz çevresine büyük zararlar verebilir.

Göz kapağı estetiği herkes tarafından yaptırılabilecek bir işlemdir. Kalıtsal sebepler dolayısıyla oluşan kırışıklıklar erken yaşta giderilmelidir. Duygusallığa bağlı genç yaşta sarkmalar meydana gelebilir. Ayrıca dış etkenler ve yaşlılık da en büyük sebebiyet veren etmenlerdendir. Göz kapağına ve çevresine yapılacak cerrahi müdahaleler sorunu kolayca giderebilmektedir.

Kaynak : http://esteport.com/goz-kapagi-estetigi.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir