Kategoriler
Genel

Google’a Gizlilik İhlali Davası

Google’a ABD’de gizli modda gezinirken bile insanları izleyerek yasadışı bir şekilde kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Sınıf işlemi, Google’dan ve Alphabet’in sahibinden en az 5 milyar dolar istiyor.

Birçok internet kullanıcısı, özel modda görüntülediklerinde arama geçmişlerinin izlenmediğini varsayıyor, ancak Google bunun böyle olmadığını söylüyor.

Arama motoru bunun yasadışı olduğunu reddediyor ve bu modda topladığı veriler hakkında açık olduğunu söylüyor.

Önerilen sınıf eylemi, büyük olasılıkla 1 Haziran 2016’dan beri San Jose, Kaliforniya’daki federal mahkemede iddiada bulunan hukuk firması Boies Schiller Flexner’e göre özel modda internete göz atan “milyonlarca” kullanıcıyı içeriyor.

Google’ın Chrome tarayıcısındaki gizli mod, kullanıcılara etkinlikleri tarayıcıya veya cihaza kaydedilmeden İnternet’te arama yapma seçeneği sunar. Ancak ziyaret edilen web siteleri, kullanımı izlemek için Google Analytics gibi araçları kullanabilir.

Şikayet, Google’ın “bilgisayar veya telefonla neredeyse her Amerikalıdan gizli ve yetkisiz veri toplama işlemlerine devam edemeyeceğini” söylüyor.

Google sözcüsü Jose Castaneda, “Her yeni gizli sekme açışınızda açıkça belirttiğimiz gibi, web siteleri tarama etkinliğiniz hakkında bilgi toplayabilir” iddialarını şiddetle reddetti.

Arama motoru, özel görüntüleme modunda bile arama geçmişi koleksiyonunun site sahiplerinin “içeriklerinin, ürünlerinin, pazarlamasının ve daha fazlasının performansını daha iyi değerlendirmesine” yardımcı olduğunu söylüyor.

Özel tarama Google’dan bir süredir kullanılabilir olsa da, Boies Schiller Flexner kısa süre önce ABD’de bulunan üç davacıyı temsil etmeye karar verdiğini söyledi.

Dosyalamada, “Her yerdeki insanlar kişisel iletişimlerinin, bağımlı oldukları teknoloji şirketleri tarafından elde edilmek üzere engellendiğini, toplandığını, kaydedildiğini veya sömürüldüğünün daha fazla farkında (ve endişe duyuyorlar)” dedi.

Bir seçenek, ziyaretçilerin Google Analytics tarafından ölçümü devre dışı bırakmak için Google Analytics tarayıcı kapsamı dışında kalma uzantısını yüklemeleri olduğunu söylüyor.

instagram takipçi satın al

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir