Kategoriler
Genel

Boru Hattı Isıtma Çözümlerine Bakış

Havalar soğuduğu zaman borularda ısı kaybı yaşanır ve içerisindeki maddenin donması veya akışkanlığını yitirmesi söz konusu olur. Çoğu zaman bu durumu su tesisatının donmasından kaynaklanan su teminindeki güçlükten biliriz. Bu sorunun çözümü için geliştirilen birtakım araçlardan bahsedilebilir. En önemlisi ve borulara zarar vermeyen yapısıyla tercih edilen ürün ise ısıtıcı kablo birimleridir. Endüstriyel kurumlar için boru hattı ısıtma ihtiyacı önemlidir ve bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik buharlı ısıtma sistemleri geleneksel bir yöntem olarak kullanılır. Ancak ısıtıcı kablo birimlerinin devreye girmesiyle buharlı sistemlerin kullanımı giderek düşmeye ve azalmaya başlamıştır.

Isıtıcı kablolar…

Bilindiği üzere buharlı ısıtıcı sistemin endüstriyel kurumlara entegresi maliyetlidir. Özellikle büyük bir kurumda buharlı sistemin uygulanması daha zorlu bir süreci ifade eder. geleneksel yöntemin birtakım dezavantajlarından bahsettikten sonra ısıtıcı kablonun avantajlarını anlamamız çok daha kolay olacak. buharlı sistem korozyona uğrar ve bu nedenle bakım maliyetlerinden söz edilebilir. Ömrü kısadır ve yenileme maliyetleri de ekstra birtakım yatırımlara sebebiyet verir. Aşırı soğuk havalarda ise borunun içerisindeki maddenin akışkanlığını koruması zorlaşır. Böyle bir durumda ek ısıtıcı birimlerine ihtiyaç duyulur. Bu da bir başka maliyet ortaya çıkarır.

Modern sistemin sağladığı önemli avantaj ise maliyet tasarrufuna izin vermesi. Uzun ömürlü olduğu için kurum için yenileme gibi bir durum oluşmaz. Aşırı soğuk havada bile kullanılır ve refakat sistemlerine gereksinim duymaz. Isı kayıpların çok hızlı algılar ve ona göre kendisini otomatik şekilde ayarlar. Otomasyonun kontrol edilmesine gerek kalmaz. Personelden ve işten tasarruf edilmesini sağlar. korozyon gibi sorunlar söz konusu değildir. bu sebeple de bakım masrafları yoktur. Birinci sınıf malzemedir, güvenilir yapıdadır.

Boru hattı ısıtma firmaları

Isıtıcı kablo birimleri izleme modülleriyle beraber satışa sunulur. Bu birimlerin hepsinin arasındaki iletişim çok iyi olması gerekir. ancak bu şekilde verimli bir çalışma elde edilebilir. Form Mühendislik, en gelişmiş iletişim protokollerini kullanarak ürünlerini tasarlar. Hataya yer vermez ve endüstri kurumu için en doğru çözüme odaklanır. Boru ısıtma çözümlerinden yararlanarak, kurumunuza avantaj sağlayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir