Kategoriler
Genel

Bitcoin nedir? Bitcoin’in temel özellikleri nelerdir?

Bitcoin (kısaca BTC), elektronik olarak oluşturulan (mayınlı) ve depolanan dijital bir para birimidir. Euro veya ABD dolarından farklı olarak, Bitcoins fiziksel olarak basılmaz veya merkez bankaları tarafından üretilmez.

Bitcoin (BTC), elektronik olarak oluşturulan (mayınlı) ve depolanan dijital bir para birimidir. Euro veya ABD dolarından farklı olarak, Bitcoin fiziksel olarak basılmaz ve bu nedenle merkezi bir otorite tarafından verilmez, bunun yerine dünya çapında birçok insan tarafından karmaşık bilgi işlem süreçleri kullanılarak merkezi olmayan bir şekilde çıkarılır. Bu nedenle Bitcoin, merkezi olmayan, sansüre dayanıklı, dijital bir para birimidir.

Bitcoin’in altında yatan teknoloji blok zinciri olarak bilinir (burada blokzincirini açıklıyoruz ).
Bitcoin ağındaki kararlar, merkezi bir örnek tarafından değil, program kodunda tanımlanan bir fikir birliği mekanizması ( iş kanıtı ) aracılığıyla alınır. Yazılım, açık kaynaklı yazılım olarak adlandırılır; bu, herkesin bu yazılımın ne yaptığını ve amacını yerine getirip getirmediğini anlamasının mümkün olduğu anlamına gelir. Ayrıca blok zincirindeki herkes kaç tane Bitcoin olduğunu, hangi adreste kaç tane Bitcoin olduğunu ve hangi işlemlerin yapıldığını görebilir.

Bitcoin (BTC) nasıl çalışır?

Bitcoin’in merkezi olmayan yapısı, tüm işlemlerin şeffaf olduğu anlamına gelir. Bitcoin ağının bir parçası olmak için bir Bitcoin cüzdanına ihtiyacınız var. Böyle bir cüzdan, bir kriptografik anahtar çifti (“özel anahtar” ve “ortak anahtar”) ile benzersiz bir şekilde tanımlanabilir. İnternet erişimi olan herkes bir Bitcoin cüzdanı kullanabilir. Özel anahtar, blok zincirindeki Bitcoin’i yönetmek için bir tür şifre görevi görür ve bu nedenle tercihen çevrimdışı olmak üzere güvenli bir şekilde saklanmalıdır. Genel anahtar, bitcoinlerin gönderilebileceği bir e-posta adresine benzer bir genel adres görevi görür. Açık anahtar, bir Bitcoin cüzdanı tarafından hangi işlemlerin yapıldığını belirlemek için de kullanılabilir. Ayrıca adreste kaç Bitcoin olduğunu da görebilirsiniz.

Bitcoin’i (BTC) kim icat etti?

Satoshi Nakamoto takma adı altında, tek bir kişi veya bir grup yazılım geliştiricisi Bitcoin’i yarattı. Bugüne kadar, Bitcoin’in mucidinin tam olarak kim olduğu belli değil.

Kaç Bitcoin (BTC) var?

Bitcoin protokolü, madenciler tarafından çıkarılacak arz miktarını 21 milyon birim ile sınırlandırıyor. Yüz milyonda birine kadar bölünebilen Bitcoinler, Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto’nun adını taşıyan Satoshi olarak adlandırılır.

Bitcoin nedir? Bitcoin’in temel özellikleri nelerdir? başlıklı yazının devamını birborsa.com’da okuyabilirsiniz.

Bitcoin Fiyatı

Kripto Para Haberleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir